Realme: ξεκίνημα και στην Ελλάδα με 3 μοντέλα

Της μέσης και ανώτερης κατηγορίας αρχικά, με αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά για το κόστος τους

Η μέση και ανώτερη κατηγορία smartphones είναι αυτή που (μετά από πολλά χρόνια "επικράτησης" της εισαγωγικής και της ανώτατης κατηγορίας) αναμένεται να γνωρίσει τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά μεγαλύτερη ανάπτυξη, αν μη τί άλλο επειδή υπάρχει άφθονο περιθώριο για κάτι τέτοιο - και στις δύο "ζώνες" αυτές κόστους, ανάμεσα στα €200 και τα €600, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ πολλαπλές αξιόλογες προτάσεις από διαφορετικούς κατασκευαστές, ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός που ωφελεί τον καταναλωτή. Παρουσιάζει, λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δική μας αγορά η επίσημη είσοδος σε αυτήν της Realme, μέσα από την αντιπροσώπευση και διάθεση των προϊόντων της από την Smart4All Technologies.

Η Realme πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα το 2010 ως "Oppo Real", τμήμα της διάσημης πια Oppo Electronics που γνωρίζουμε τόσο από τα smartphones και τα αξεσουάρ της, όσο και παλαιότερα από τα κορυφαία Blu-ray και Ultra HD Blu-ray player που προωθούσε στο κοινό του home cinema (και δυστυχώς έπαψε να κάνει πριν από δύο χρόνια περίπου). Η "Oppo Real" διαχωρίστηκε από την Oppo Electronics πέρυσι και λειτουργεί πλέον αυτόνομα ως Realme με δικό της εμπορικό σήμα, πάντοτε ως τμήμα του group της κινέζικης πολυεθνικής BBK Electronics (όπου συνεχίζει να υπάγεται και η Oppo Electronics μεταξύ άλλων).

Στα smartphones της Realme έχει δοθεί έμφαση στα ικανά υποσυστήματα και τις εκτενείς δυνατότητες, στο γραφικό περιβάλλον χρήσης ColorOS που εμπλουτίζει το Android και στην προσιτή για τα όσα προσφέρουν τιμή. Τα πρώτα μοντέλα κινητών Realme που θα διαθέσει στην ελληνική αγορά η Smart4all θα είναι τα Realme 5, Realme 5 Pro και Realme X2 Pro. Το πρώτο διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6.5 ιντσών (προστατευμένη με Corning Gorilla Glass), στηρίζεται στον επεξεργαστή Snapdragon 665 AIE και 4 GB μνήμης λειτουργίας, παρέχει 128 GB αποθηκευτικού χώρου και ενσωματώνει διάταξη "τετραπλής" κύριας κάμερας: την κύρια με φακό f/1.8 και αισθητήρα των 12 MP, μία ευρυγώνια με αισθητήρα των 8 MP, μία macro με αισθητήρα των 2 MP, καθώς και κάμερα "βάθους" με αισθητήρα των 2 MP. Το Realme 5 τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 5000 mAh και στηρίζεται σε Android 9.0. Η προτεινόμενη τιμή πώλησής του ανέρχεται στα €199.

Το Realme 5 Pro διαθέτει οθόνη 6.3 ιντσών Full HD+ με εγκοπή τύπου teardrop για την κάμερα της πρόσοψης, στηρίζεται στον επεξεργαστή Snapdragon 712 με 8 GB μνήμης λειτουργίας, προσφέρει 128 GB αποθηκευτικού χώρου και ενσωματώνει επίσης "τετραπλή" κάμερα υψηλότερων δυνατοτήτων: η κύρια στηρίζεται σε φακό f/1.79 και αισθητήρα των 48 MP ( Sony IMX586), η ευρυγώνια κάμερα σε αισθητήρα των 8 MP, ενώ οι δύο άλλες - macro και "βάθους" - σε αισθητήρα των 2 MP. H κάμερα της πρόσοψης στηρίζεται σε αισθητήρα των 16 MP (Sony IMX471). Το 5 Pro ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 4035 mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης και στηρίζεται σε Android 9.0. Η προτεινόμενη τιμή πώλησής του ανέρχεται στα €299.

Το Realme X2 Pro, τέλος, διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6.5 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED με ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz, πιστοποίηση HDR10+ και αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο σε αυτήν. Στηρίζεται στον επεξεργαστή Snapdragon 855+ και σε μνήμη λειτουργίας 12 GB, προσφέρει 256 GB αποθηκευτικού χώρου, ενσωματώνει δε επίσης "τετραπλή" κάμερα: η κύρια φέρει αισθητήρα των 64 MP (Samsung GW1) και φακό διαφράγματος f/1.8, η ευρυγώνια αισθητήρα των 8 MP, η κάμερα "βάθους" αισθητήρα των 2 ΜP ενώ υπάρχει και κάμερα tele με αισθητήρα των 13 MP και υβριδικό zoom 20x. To X2 Pro φέρει μπαταρία χωρητικότητας 4000 mAh με υποστήριξη σε υπερταχεία φόρτιση και στηρίζεται στο Android 9.0. Η προτεινόμενη τιμή πώλησής του ανέρχεται στα €599.

Όλα τα προαναφερθέντα smartphones πληρούν τις καθιερωμένες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, διαθέτουν πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον χρήσης, συνοδεύονται δε από εγγύηση καλής λειτουργίας 2 ετών και από πλήρη ελληνική τεχνική υποστήριξη. Τα Realme5, Realme 5 Pro και Realme X2 Pro διατίθενται αποκλειστικά από την Smart4all, η οποία υπόσχεται να διευρύνει την γκάμα προτάσεών της συνολικά ακολουθώντας τους στόχους της Realme για την κατάκτηση σημαντικής θέσης στην ελληνική και ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Ευχόμαστε... καλή αρχή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ