Όσα έκανε και θα κάνει ο Jobs για σένα

Πέντε που έχει κάνει ήδη, πέντε μελλοντικά που έχει ήδη υπογράψει

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά από το θάνατο του Steve Jobs και η απώλειά του συνεχίζει να προκαλεί συγκίνηση και να απασχολεί κυριολεκτικά όλο τον κόσμο. Πολυάριθμα άρθρα, αμέτρητα tweets, δηλώσεις υψηλά ιστάμενων προσώπων από κάθε τομέα και όλων των μεγάλων της πληροφορικής, blog post απλών ανθρώπων που αγάπησαν τη δουλειά του Jobs στην Apple και αλλού, όλα είναι ενδεικτικά: καμία άλλη προσωπικότητα στο χώρο της τεχνολογίας δεν αγαπήθηκε τόσο και δεν τιμήθηκε το ίδιο, ακόμη κι από επαγγελματικά πολύχρονους αντιπάλους.

Αυτό που έχει όμως πιο πολλή σημασία, κατά τη γνώμη μας, είναι η κληρονομιά του Steve Jobs προς όλους μας: τα πράγματα που κατάλαβε ως επιθυμίες και υλοποίησε ως προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία έκαναν τη ζωή μας λίγο ευκολότερη, λίγο περισσότερο διασκεδαστική, λίγο καλύτερη. Συγκεντρώσαμε πέντε που έχει ήδη κάνει ο Jobs και πέντε για τα οποία έχει αφήσει... σαφείς οδηγίες και τα περιμένουμε τα επόμενα χρόνια. Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς με αυτά, τη σημασία τους δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Όπως, τελικά, και του ίδιου του Jobs. Πάμε, λοιπόν.

Συσκευές που απολαμβάνεις να έχεις.
Δεν ήταν το πρώτο του είδους του. Είχε προβλήματα και περιορισμούς. Το iPod, ωστόσο, ήταν το πρώτο "αντικείμενο του πόθου" της Apple για τον γράφοντα και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, για δύο λόγους: ήταν απλώς υπέροχο να το κοιτάς κι απολαυστικό να το χρησιμοποιείς. Ναι, το iTunes ως πρόγραμμα πάντα μας εκνεύριζε. Όμως την αίσθηση χρήσης των πρώτων iPod δεν την είχαμε συναντήσει ως τότε πουθενά σε συσκευή της κατηγορίας και καμία έκτοτε (ακόμη και με ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά) δεν κατάφερε να προσφέρει. Και την έμφαση στα όμορφα gadgets, που τη βλέπουμε πλέον παντού...; Δίχως το πρώτο εκείνο iPod, πιθανότατα δεν θα την είχαμε σήμερα. Τόσο απλά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ