OnePlus 8T: επίσημο, εντυπωσιακό, σύντομα στην Ελλάδα

Με ισχυρά υποσυστήματα, μεγάλη αυτονομία και απίθανα γρήγορη φόρτιση

Σε Δικτυακή παρουσίαση διάρκειας μίας περίπου ώρας η OnePlus - η κατασκευάστρια κινητών που πάντοτε επεδίωκαν τον τίτλο του "flagship killer"... πριν αρχίσει και η ίδια να προωθεί μοντέλα σε τιμές συσκευών flagship - ανακοίνωσε το 8T, το νεότερο smartphone της με το οποίο θα πορευθεί προς την εορταστική περίοδο και θα διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Το 8Τ είναι κατά μία έννοια... περίεργα τοποθετημένο στην σειρά των κινητών της OnePlus, καθώς δεν είναι το κορυφαίο της (αυτό παραμένει το 8 Pro) αλλά δεν είναι και φθηνό (όπως το Nord που κυκλοφόρησε πρόσφατα). Έχει ωστόσο να επιδείξει μία σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που το τοποθετούν πολύ ψηλά στην... τροφική αλυσίδα των κορυφαίων Androidών για το 2020, παρά το γεγονός ότι το κόστος του δεν είναι αμελητέο.

Τα βασικά του τεχνικά χαρακτηριστικά εντυπωσιάζουν: κεντρικός επεξεργαστής κορυφαίος (Snapdragon 865), 8/12 GB μνήμης λειτουργίας, 128/256 GB αποθηκευτικού χώρου (τύπου UFS 3.1), υποστήριξη δικτύων 5G, μπαταρία χωρητικότητας 4500 mAh. Αυτά όμως βρίσκονται και σε άλλα smartphones βασισμένα σε Android. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η οθόνη διαγωνίου 6.55'', η οποίας είναι μεν ανάλυσης "μόνο" 1080p αλλά σάρωσης στα 120 Hz, οπότε σε πολλά games αποδίδει ομαλότερα κινούμενη εικόνα, όπως και ομαλότερη πλοήγηση στο γραφικό περιβάλλον του 8T συνολικά. Η οθόνη είναι ποιοτική γενικότερα, με έξοχη απόδοση χρωμάτων και υψηλότατη φωτεινότητα, αρκετή για σωστή απόδοση υλικού HDR.

Στον φωτογραφικό τομέα η OnePlus έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση με το 8Τ: η κύρια κάμερα είναι τετραπλής διάταξης, με τα 48 Megapixel υψηλότερη ανάλυση αισθητήρα στον βασικό φακό και χαμηλότερες αναλύσεις στον ευρυγώνιο, τον κοντινής εστίασης και τον μέτρησης βάθους. Οι λήψεις υποβοηθούνται από οπτική σταθεροποίηση, η οποία είναι παρούσα και στην λήψη κινούμενης εικόνας - με την λειτουργία Video NightScape, δε, ο κάτοχος ενός 8Τ μπορεί να βιντεοσκοπεί και την νύχτα χωρίς πρόβλημα. Η OnePlus έχει προσθέσει δυνατότητα "κατανόησης" από το smartphone της του πότε η κάμερα θα πρέπει να αλλάζει τρόπο και λειτουργίες φωτογράφησης ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες φωτισμού, για... πλήρη αυτοματοποίηση λήψεων από αρχάριους (ελπίζουμε να μπορεί ν' απενεργοποιηθεί πάντως).

Η OnePlus προβάλλει - και με το δίκιο της - ως σημαντικό χαρακτηριστικό του 8Τ τόσο την υψηλή αυτονομία του (λόγω μεγάλης μπαταρίας κι έξυπνης διαχείρισης ενέργειας), όσο και την ταχύτητα φόρτισης. Η εταιρεία ανέπτυξε νέο σύστημα που ουσιαστικά διαχωρίζει την μπαταρία σε δύο τμήματα ικανά να φορτίζονται παράλληλα. Αυξάνοντας και τις "αντοχές" της συνολικά στα 65 Watt, η OnePlus υποστηρίζει πως το 8Τ εκτελεί το γνωστό... "0%-100%" της φόρτισης σε λιγότερα από 40 λεπτά και το 60% σε λιγότερα από 15 (!). Συμπεριλαμβάνει, δε, φορτιστή επιπέδου 65 Watt στην συσκευασία, ο οποίος όντας συνδεσμολογίας USB-C μπορεί να αξιοποιηθεί και με άλλες συσκευές. Απούσα η ασύρματη φόρτιση, παραδόξως, προφανώς για λόγους κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το OnePlus 8T θα είναι το πρώτο κινητό που θα πωλείται επίσημα στην ελληνική αγορά με προεγκατεστημένο το Android 11 (στο οποίο βασίζεται η καινούργια έκδοση 11 του OxygenOS της OnePlus). Οι προπαραγγελίες για την συσκευή ξεκινούν σήμερα μέσα από το επίσημο e-shop της εταιρείας και η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Η τιμή της έκδοσης με 8 GB μνήμης λειτουργίας και 128 GB αποθηκευτικού χώρου ανέρχεται στα €679 ενώ αυτής με τα 12 GB και 256 GB αντιστοίχως στα €799 ευρώ. Τα δύο διαθέσιμα χρώματα και για τα δύο μοντέλα είναι το Lunar Silver και Aquamarine Green. Καλό ξεκίνημα και... για τις πρακτικές μας εντυπώσεις, επιφυλασσόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ