Οι επιλογές μας: 4 κατηγορίες, 16 μοντέλα

Τί προτείνουμε ανάμεσα στις εκατοντάδες προτάσεις της ελληνικής αγοράς

Όπως αναφέραμε και σε άλλα σημεία του οδηγού αγοράς μας, δεν είναι εύκολη η επιλογή ανάμεσα σε τόσα πολλά διαφορετικά μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών - και οι κατασκευαστές δεν... κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ τους έχει συχνά ως αποτέλεσμα παρόμοιες προτάσεις σε παρόμοιες τιμές. Σε κάθε περίπτωση, ξεχωρίσαμε 4 μοντέλα για κάθε μία από τις 4 πιο σημαντικές για το καταναλωτικό κοινό κατηγορίες - μοντέλα που μπορεί να βρει κανείς στην ελληνική αγορά σήμερα - και τα παρουσιάζουμε συνοπτικά. Οι αναγραφόμενες τιμές είναι ο μέσος όρος που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο (ίσως αξίζει δηλαδή μία έρευνα αγοράς για ακόμη φθηνότερες τιμές), ενώ στις "υβριδικές" και στις "μεγάλες" το κόστος περιλαμβάνει και τον εισαγωγικό, περισσότερο προσιτό φακό του κάθε μοντέλου. Για να τα δούμε, λοιπόν!

Ψηφιακές φωτογραφικές "Τσέπης" (Compact)

Nikon Coolpix P310 (κόστος αγοράς: €199)

Με το minimum ποσό που συνειδητά θα διαθέσει κανείς για μία ψηφιακή φωτογραφική σήμερα αγοράζει κάτι αξιοπρεπέστατο: η P310 μπορεί να μην προσφέρει... συναρπαστικό φακό, αλλά σε πολύ μικρό μέγεθος "χωράει" θεαματικά πολλές λειτουργίες και ικανό σύστημα ελέγχου. Για αρχή, ό,τι πρέπει!


Sony Cybershot HX20V (κόστος αγοράς: €399)

Μοντέλο "τσέπης" μεν, αλλά με δυνατότητες zoom... από την επόμενη κατηγορία! Η συγκεκριμένη πρόταση προσφέρει οπτική εστίαση 20x (!), πολλά Megapixel, καταγραφή video υψηλής ευκρίνειας και εύχρηστο σύστημα χειρισμού. Για την τιμή της, πρακτικά... κλοπή, αν αυτό που ζητά κανείς είναι νέα τεχνολογία σε λογική τιμή πώλησης.


Canon PowerShot G12 (κόστος αγοράς: €499)

Η πληρέστερη "τσέπης" της Canon δεν προσφέρει τόσα Megapixel, προσφέρει όμως περιστρεφόμενη οθόνη προεπισκόπησης, σύλληψη σε ασυμπίεστα ψηφιακά αρχεία, αλλά και το σύστημα ελέγχου "μεγαλύτερων" Canon. Για εκείνους κι εκείνες που ζητούν "το κάτι παραπάνω" στην όλη "εμπειρία" της φωτογράφησης, άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση.


Sony Cybershot RX-100 (κόστος αγοράς: €649)

Για εκείνους κι εκείνες που ζητούν το "πολύ παραπάνω" (όχι απλώς "το κάτι") και προτίθενται να το πληρώσουν, αυτή είναι η πολυτελέστερη επιλογή: η RX-100 χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και οπτικών, "προχωρημένο" αισθητήρα και λειτουργίες, σύλληψη σε ασυμπίεστα αρχεία και εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κακές συνθήκες φωτισμού. Φθηνή δεν είναι, αλλά το "καλύτερο της κατηγορίας"... ποτέ δεν ήταν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ