Οι 10 καλύτερες εφαρμογές Android

Κάτι για όλους, κάτι για τον καθένα!

DropBox
Η αποθήκευση σημαντικών αρχείων μας "κάπου στο Internet" για να είναι διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή μέσω μιας απλής Δικτυακής σύνδεσης είναι ιδανικός σύντροφος των smartphones: με τα δεύτερα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα πρώτα κυριολεκτικά από οπουδήποτε. Η υπηρεσία DropBox είναι πασίγνωστη και δημοφιλής, προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 2 GB (αρκετό για πολλά), οπότε αξιοποιώντας τη σχετική εφαρμογή του Android και τα δύο πραναφερθέντα, οι κάτοχοι αυτών των smartphones και κάρτα μνήμης να μην έχουν, ακόμη και μετά από πλήρη επαναφορά του κινητού τους στην αρχική του μορφή, έχουν άμεση πρόσβαση στα σημαντικά τους δεδομένα χωρίς καθυστερήσεις. In the Cloud we trust!

Evernote
Στο ίδιο πνεύμα με το DropBox, αλλά για τη διαχείριση πληροφοριών κι όχι δεδομένων, δεν θα μπορούσαμε παρά να προτείνουμε το δημοφιλέστερο συνδυασμό υπηρεσίας και app. Με το Evernote ο χρήστης μπορεί να κρατά σημειώσεις σε οποιαδήποτε μορφή - απλό κείμενο, φωνητικές υπενθυμίσεις, φωτογραφίες κλπ. - και να τις αποθηκεύει σε κάποιο server "κάπου στο Δίκτυο". Έτσι αποκτά πρόσβαση σε αυτό το υλικό με οποιοδήποτε άλλο μέσο - άλλα κινητά, tablet, laptop, desktop PC κλπ. - και οι όποιες αλλαγές αποθηκεύονται και πάλι στο Δίκτυο. Το υλικό αυτό δεν δημοσιεύεται πουθενά, οργανώνεται εύκολα και η κάθε πληροφορία είναι αναζητήσιμη άμεσα. Για γοργές σημειώσεις, ιδέες, παραπομπές γι' ανάγνωση αργότερα κλπ. είναι ιδανικό. Αν συνηθίσει να χρησιμοποιεί κανείς το Evernote συστηματικά, δεν έχει πια καμία δικαιολογία τύπου... "το είχα σκεφτεί κάποτε"!

Feedly
Το να παρακολουθεί κανείς την ύλη των αγαπημένων του Web sites μέσα από τα απλά links των RSS είναι τόσο... 20th century! Το Feedly αναλαμβάνει όχι μόνο να συγκεντρώσει και να κατηγοριοποιήσει τα feeds αυτά με τρόπο λογικό και διαχειρήσιμο, αλλά και να τα οπτικοποιήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε η παρουσίαση των άρθρων να θυμίζει περιοδικό. Το Feedly αντλεί το περιεχόμενο αυτό τόσο από τις ροές RSS που έχει ορίσει ο χρήστης στο Google Reader, όσο και από streams του Twitter, αλλά και καταχωρήσεις στις υπηρεσίες Instapaper και Read it Later. Εννοείται πως η εκτενής του χρήση είνα καλύτερα να γίνεται μέσω Wi-Fi και όχι μέσω 3G (για λόγους κόστους και ταχύτητας), αλλά για όσους και όσες ενημερώνονται τακτικά από τα αγαπημένα τους sites, η καλύτερη Android αντιπρόταση στο περίφημο Flipboard των iPad!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ