Νέα κλήρωση: 09/12/2009

Κέρδισε μία νέα ψηφιακή φωτογραφική DSLR της Sony!

Κακά τα ψέματα. Μια χαρά, πρακτικές, προσιτές και διασκεδαστικές στη χρήση οι ψηφιακές φωτογραφικές τσέπης (compact), αλλά αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί τακτικά και δημιουργικά με την τέχνη της φωτογραφίας, δεν μπορεί παρά να μεταβεί στο επόμενο επίπεδο: αυτό των ψηφιακών φωτογραφικών DSLR. Αυτές προσφέρουν λειτουργίες και χαρακτηριστικά παρμένα από τις επαγγελματικές μηχανές, τη δυνατότητα προσθήκης και εναλλαγής φακών, καλύτερα οπτικά μέρη και ανώτερη ποιότητα κατασκευής. Προσφέρονται, με άλλα λόγια, για σοβαρότερη ενασχόληση και πειραματισμό.

Αυτόν τον καιρό η Sony προωθεί μία από τις πλέον κατάλληλες ψηφιακές φωτογραφικές της αγοράς για ακριβώς αυτή τη μετάβαση, την ολοκαίνουργια Alpha DSLR-A500 και δίνει την ευκαιρία σε έναν φίλο ή φίλη του αθηνόραμαdigital.gr να την αποκτήσει, μέσα από τη σχετική κλήρωση. Η Α500 ενσωματώνει τον νέο αισθητήρα Exmor CMOS (που επιτρέπει τη σύλληψη πολύ καλών φωτογραφιών σε κακές έως... κάκιστες συνθήκες φωτισμού), τον φημισμένο επεξεργαστή Bionz για γοργή ανταπόκριση και σύλληψη 5 διαδοχικών καρέ το δευτερόλεπτο, αλλά και σταθεροποιητή εικόνας στο κυρίως σώμα της. Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει η πρωτοεμφανιζόμενη λειτουργία AutoHDR, η οποία λύνει το πρόβλημα του διαφορετικού φωτισμού μέσα στο ίδιο πλάνο κάνοντας δύο διαδοχικές λήψεις με διαφορετική έκθεση και συνδυάζοντάς τις στη συνέχεια σε μία, σωστά φωτισμένη, φωτογραφία. Η διπλή προεπισκόπηση (live view) λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και διευκολύνει τη σκόπευση και τη λήψη, ενώ η έξυπνη εστίαση προσαρμόζεται στο θέμα της σε... κλάσματα του δευτερολέπτου. Πρόκειται για μία εξελιγμένη φωτογραφική μηχανή για τον ενθουσιώδη ερασιτέχνη, η οποία όμως θα επιτρέψει και στον αρχάριο φίλο της ψηφιακής φωτογραφίας να κάνει άνετα το βήμα προς τα εμφανώς καλύτερα, ποιοτικότερα αποτελέσματα που προσφέρουν οι DSLR.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι φίλοι και οι φίλες του αθηνόραμαdigital.gr για να συμμετάσχουν στην κλήρωση της Sony Hellas, είναι να επισκεφθούν αυτή τη σελίδα, να συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο και το e-mail τους στα σχετικά πεδία και να επιλέξουν "Αποστολή". Η κλήρωση θα διαρκέσει από τις 9/12/2009 έως και τις 29/12/2009. Ο νικητής ή νικήτρια θα ανακοινωθεί την επόμενη μέρα, ώστε αφενός να... προλάβει να συμμετάσχει με φετινές φωτογραφίες στα Παγκόσμια Βραβεία Φωτογραφίας 2010 της Sony, αφετέρου να... έχει την ευκαιρία να τραβήξει ποιοτικές φωτογραφίες με την Α500 στο ρεβεγιόν της νέας δεκαετίας. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ