LG: Στα smartphones, δυνατά

Αρχή με το Optimus 2X, και... έπεται συνέχεια!

Το γεγονός ότι τα smartphones, τα κινητά δηλαδή εκείνα που στηρίζονται σε πλήρες λειτουργικό σύστημα και μπορούν να αξιοποιήσουν πλήθος εφαρμογών, βρίσκονται σε τροχιά... έκρηξης το 2011, είναι πια αδιαμφισβήτητο. Αναμενόμενο, λοιπόν, όλοι οι κατασκευαστές αυτών των συσκευών να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια όχι μόνο οι δικές τους προτάσεις να ξεχωρίσουν, αλλά να βρεθούν - ει δυνατόν - και ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η LG έχει μακρά πορεία στην συγκεκριμένη κατηγορία κινητών, δικαίως ωστόσο θεωρεί τη χρονιά που διανύουμε πολύ σημαντική: με το λειτουργικό Android να θέτει κοινή βάση για πολλές παρόμοιες προτάσεις κινητά πολλών κατασκευαστών, φέτος είναι που θα φανεί ποιός από αυτούς αληθινά... "το' χει" στα smartphones!

Η LG Hellas το γνωρίζει, γι' αυτό και διοργάνωσε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου της σημαντικού τέτοιου προϊόντος, του Optimus 2X. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ωστόσο, δόθηκαν στη δημοσιότητα και μερικά ενδιαφέρονται στοιχεία σχετικά με τη συγκεκριμένη αγορά, αλλά και μία... γοργή ματιά στα σχέδια της LG για όλη την κατηγορία (και όχι μόνο) το 2011.

Πρώτα, τα στοιχεία. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε γνωστό Web site εστιασμένο στις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, οι κάτοχοι ενός smartphone χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο τη συσκευή τους για 84 λεπτά καθημερινά. Από αυτό το χρονικό διάστημα, σε... παραδοσιακή χρήση - SMS και τηλεφωνήματα - αφιερώνονται μόλις 27 λεπτά. Άλλα 7 λεπτά αφιερώνονται στον έλεγχο, ανάγνωση και αποστολή e-mail, ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα, τα 50 λεπτά από τα 84 δηλαδή (!), αφιερώνονται στη χρήση εφαρμογών και games. Το άλμα σε διάρκεια χρήσης, σε σχέση με το παρελθόν, είναι άκρως εντυπωσιακό. Μπορεί να το έχουμε παρατηρήσει εδώ και καιρό γύρω μας ούτως ή άλλως, αλλά ο κόσμος κι αποδεδειγμένα πλέον ασχολείται και "παίζει" με το κινητό του πολύ περισσότερο όταν αυτό είναι smartphone απ' ότι όταν είναι... dumbphone... εχμ, featurephone!

Ολοφάνερα τα smartphones είναι συσκευές "προσωπικές" σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα παραδοσιακά κινητά: είναι σε άμεση επαφή με τον χρήστη περισσότερη ώρα και τού προσφέρουν πολύ περισσότερα πράγματα, των οποίων η γκάμα είναι απείρως ευρύτερη από αυτή των γνωστών και καθιερωμένων... δύο χρήσεων. Ενθαρρύνουν, δε, όσο ποτέ τη χρήση του mobile Internet. Είναι να απορεί κανείς που όλος ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας βλέπει το μέλλον του σε αυτήν την κατηγορία συσκευών;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ