LG G6: πρώτη γεύση, πολλά υποσχόμενη

Οι Κορεάτες αλλάζουν προσέγγιση στο design, προσφέρουν σοβαρό ανταγωνισμό στην αρένα του Android

Όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής το 2017 θα είναι χρονιά περισσότερο ενδιαφέρουσα στην κατηγορία των smartphones απ' ότι οι δύο ή τρεις προηγούμενες - αν μη τί άλλο επειδή οι κυκλοφορίες των κορυφαίων συσκευών του είδους δεν θα είναι η... τυπική και προβλέψιμη. Το Galaxy S8 της Samsung δεν θα παρουσιαστεί στο Mobile World Congress στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως άλλοτε, αλλά αργότερα - και δεν θα κυκλοφορήσει, το απολύτως συντομότερο, μέχρι τα μέσα Απριλίου. Το κινητό των Κορεατών, δε, θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή όχι μόνο λόγω του σκανδάλου του Galaxy Note 7 - που έχει αμαυρώσει σε ολοφάνερο βαθμό την εικόνα της Samsung - αλλά και επειδή η LG με το δικό της αντίστοιχο κινητό θα προσφέρει φέτος σοβαρότατο ανταγωνισμό. Και οι πρώτοι λόγοι γι' αυτό δημοσιοποιήθηκαν μόλις!

Το γνωστό The Verge διέρρευσε - με τις ευλογίες της LG όμως - την πρώτη εικόνα του G6, του διαδόχου του περυσινού αξιόλογου, τολμηρού αλλά εν τέλει εμπορικά αποτυχημένου G5. O κορεατικός κολοσσός αποφάσισε (επιτέλους!) να υιοθετήσει τα υλικά κατασκευής που θεωρούμε πολυτελή, θελκτικά και σίγουρα χαρακτηριστικά των κορυφαίων smartphones σήμερα, το περίβλημα του G6 λοιπόν είναι φτιαγμένο μόνο από γυαλί και μέταλλο. Αυτό σημαίνει πως η LG αφενός εγκαταλείπει κι επίσημα την προσέγγιση των "αρθρωτών" κινητών (αυτών δηλαδή που δέχονται διάφορες "επεκτάσεις" α λα G5), αφετέρου ενστερνίζεται την προσέγγιση του ενοποιημένου περιβλήματος (unibody design), οπότε η μπαταρία δεν είναι πλέον εναλλάξιμη. Αυτό ίσως δυσαρεστήσει όσους προτιμούσαν κινητά της LG γι' αυτόν τον λόγο αλλά θεωρούμε πως, μακροπρόθεσμα, είναι επιλογή που θα βοηθήσει το G6 και τους διαδόχους του.

Το άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό, και πιθανότατα διαφοροποιό στοιχείο, του G6 είναι οι αναλογίες οθόνης που καθορίζουν το σχήμα του σε μάλλον... αντισυμβατικό. Αυτές είναι 18:9 σε σχέση π.χ. με τα τυπικά smartphones με οθόνη "widescreen" (16:9): το ύψος του G6 είναι δηλαδή διπλάσιο από το πλάτος του. Το νέο κορυφαίο κινητό της LG λοιπόν θα είναι μακρύτερο από τα συνήθη προϊόντα του είδους. Με δεδομένο το γεγονός ότι η οθόνη του θα είναι ανάλυσης 1440 pixel στο πλάτος - είναι βέβαιο, ευτυχώς, πως δεν θα είναι ανάλυσης 4Κ - το ύψος υπολογίζεται στα 2880 pixel, κάτι που οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα πως η "διαφορά" ανάμεσα στα 2880 pixel και τα 2560 που αντιστοιχούν στην αναλογία 16:9 θα χρησιμοποιηθούν ως "δεύτερη οθόνη" (α λα LG V10/ LG V20) για συντομεύσεις, ειδοποιήσεις κλπ. Η δεδηλωμένη διαγώνιος των 5.7 ιντσών στην οθόνη του G6, δύο περισσότερες από την συνήθη των 5.5 ιντσών, συνηγορούν σε κάτι τέτοιο αλλά... θα χρειαστεί να περιμένουμε επιβεβαίωση γι' αυτό.

Όπως εύκολα διακρίνει κανείς από την φωτογραφία, πάντως, το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του LG G6 έχει παραμείνει εξαιρετικά μικρό. Άλλα στοιχεία που αναμένεται να διατηρήσει η LG είναι το πλήκτρο ενεργοποίησης στο πίσω μέρος της συσκευής (εννοείται με ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων), καθώς και το σύστημα με την διπλή κάμερα που είχε αποδειχθεί αποτελεσματικότατο πέρυσι. Σύμφωνα πάντοτε με το The Verge το νέο κινητό των Κορεατών θα είναι ανθεκτικό στο νερό και την σκόνη, χωρίς όμως να στερεί την θύρα ακουστικών των 3.5 χιλιοστών που... τόσο συζητείται μετά από την κατάργησή της στα iPhone 7/7Plus. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το LG G6 θα πρέπει να περιμένουμε την πλήρη αποκάλυψή του στην Βαρκελώνη στις 26/2, έως τότε λοιπόν... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ