Και το 2012...; Mini-προβλέψεις!

Οι εύκολες, οι λιγότερο εύκολες και οι... "θα θέλαμε"

"Μα", ακούμε να λένε πολλοί κουνώντας το κεφάλι επιτιμητικά "είναι η αγορά της τεχνολογίας για προβλέψεις...; Ειδικά με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που δεν βοηθούν;" Θα συμφωνήσουμε... εν μέρει. Από την άλλη, έχουμε πολλές ενδείξεις για πράγματα που βρίσκονται "στη γωνία", πολλές... υποψίες για πράγματα που έχουν εμπορικό νόημα, αλλά και ανυπομινησία για πράγματα στα οποία προσβλέπουμε χωρίς να είμαστε βέβαιοι - μα θέλουμε να μοιραστούμε!

Οι ασφαλείς προβλέψεις, πρώτες: το PlayStation Vita, που θα έχει κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο μέχρι το Μάρτη, θα σημειώσει αξιόλογη εμπορική επιτυχία. Την πιστεύουμε την πρόταση της Sony γιατί έχει σχεδόν όλα τα ατού με το μέρος της: τεχνικά χαρακτηριστικά, συνδεσιμότητα, μεγάλη γκάμα αρχικών τίτλων, υποστήριξη από όλους τους δημιουργούς - και αυτή τη φορά εστιάζει στα games, όχι σε... "λίγο απ' όλα". Το ζήτημα είναι το αν και κατά πόσο θα κρατήσει τη ροή των ΑΑΑ τίτλων γι' αυτό συνεχή μετά το Μάρτιο ή αν θα υποπέσει στο φάουλ που κατέστρεψε το 3DS, δηλαδή την ξηρασία από αξιόλογα games για υπερβολικά πολύ.



Άλλη, τελικά ασφαλής, πρόβλεψη: εξαιρούμενης απίθανης έκπληξης, ο διάδοχος του Xbox 360 δεν θα κυκλοφορήσει το 2012. Είναι απλώς υπερβολικά ριψοκίνδυνο. Το Kinect και 3-4 ΑΑΑ games μπορούν να κρατήσουν το Xbox 360 σε αξιοπρεπή πορεία και να επιτρέψουν στη Μicrosoft να κυκλοφορήσει τα Windows 8 και τα Windows Phone 8 και μετά να επικεντρωθεί σε ένα Xbox 720. Για τον ίδιο λόγο, και άλλους, συζητήσεις περί PlayStation4 πριν από το 2013 απλώς δεν έχουν νόημα - γι' αυτό και, ειλικρινά, θα... αρνηθούμε να τις κάνουμε μέχρι ν' αποκτήσουν.

Άλλες σχετικά ασφαλείς προβλέψεις: ναι, το iPad 3 θα έχει οθόνη ιδιοτήτων Retina (υψηλής ανάλυσης δηλαδή) και το iPhone 5 θα έχει διαφορετικό σχεδιασμό και τουλάχιστον 2 νέα χαρακτηριστικά. Ειδάλλως δεν θα έχει κανένα νόημα να τα κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο 2012. Τα ultraportables, τα πολύ λεπτά κι ελαφρά laptop που προωθεί η Intel και οι κατασκευαστές, θα σημάνουν μέσα στο 2012 το οριστικό τέλος των netbooks, που ήδη έχουν πάρει την κατιούσα. Οι κατασκευαστές θα προχωρήσουν σε νέες εκδόσεις του λογισμικού που καθιστούν τις τηλεοράσεις τους Smart TV - δυστυχώς και πάλι ο καθένας ξεχωριστά. Το Google TV, εκτός απροόπτου, δεν θα αλλάξει σημαντικά αυτό το τοπίο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ