Και το 2012...; Mini-προβλέψεις!

Οι εύκολες, οι λιγότερο εύκολες και οι... "θα θέλαμε"

Περισσότερες σχετικά ασφαλείς προβλέψεις: τα tablets με Android θα προσφέρουν, επιτέλους, ανταγωνισμό σοβαρό στα iPad μέσω της νέας έκδοσης του πρώτου, βελτιωμένων μοντέλων και καλύτερου software γενικώς. Τα smartphones με Android, μάλιστα, θα αποσπάσουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τα iPhone - το ίδιο θα κάνουν σε κάποιο βαθμό και τα smartphones με Windows Phone 7.5/8. Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν με θετική αρχικά πορεία, όμως τα tablet βασισμένα σε αυτά θα αντιμετωπίσουν προβλήματα εμπορικά και, εκτός θεαματικού απροόπτου, θ' αποτύχουν να αποσπάσουν σοβαρό μερίδιο αγοράς εκεί. Θα παραμείνουν, λοιπόν, απλώς εξελικτικά των Windows 7, πραγματική επιλογή μόνο για τα desktop και laptop PC, με οθόνες αφής ή χωρίς.

Σε λιγότερο... ασφαλείς προβλέψεις, ωστόσο; Εδώ ίσως τα πράγματα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Η μυθική iTV ή Apple TV θεωρούμε πως κάθε άλλο παρά τέτοια είναι - και πως έχει νόημα για την αμερικανική εταιρεία να την παρουσιάσει μέσα στο επόμενο 12μηνο. Η Siri, το σύστημα αναγνώρισης φωνής και χειρισμού του iPhone 4S, όχι μόνο θα τελειοποιηθεί και θα γίνει εξυπνότερο, αλλά θα υιοθετηθεί κι από άλλους κατασκευαστές σε βαθμό που - του χρόνου τέτοιο καιρό - θα θεωρείται σημαντικό πλέον γνώρισμα σε συσκευές πέραν των smartphones.



Άλλες προβλέψεις ή εκτιμήσεις, με μικρό ποσοστό... ασφαλείας: το Wii U της Nintendo θα κυκλοφορήσει μεν, αλλά με περιορισμένη εμπορική επιτυχία αρχικά - τόσο λόγω κόστους (δεν θα είναι τόσο προσιτό όσο το Wii), όσο και λόγω έλλειψης πολλών ΑΑΑ games που εκμεταλλεύονται σωστά το ιδιόρυθμο χειριστήριό του. Το 2013, φυσικά, ίσως είναι μία άλλη υπόθεση. Η εικόνα 3D θα συνεχίσει να μην είναι για το ευρύ κοινό θελκτική, καθώς το ενδιαφέρον περιεχόμενο σε 3D θα έχει μεν αυξηθεί, αλλά όχι αρκετά - ενώ οι τηλεοράσεις 3D χωρίς γυαλιά θα παραμείνουν ακριβές και με "θεματάκια" μέσα στο 2012.

Αυτές είναι κάποιες από τις προβλέψεις που μπορούμε να κάνουμε (ή... κάνουμε επειδή απλώς μπορούμε!) για τους επόμενους 12 μήνες. Σε ποιές θα διαψευστούμε ή όχι, ουδείς γνωρίζει για την ώρα. Ραντεβού, λοιπόν, του χρόνου τέτοιο καιρό για τον απολογισμό - αν, φυσικά, οι Μάγιας δεν είχαν δίκιο για το 2012!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ