Και games στο Zune HD

Με 3D γραφικά, επιπέδου PSP σχεδόν. Εδώ, πότε;

Το γνωρίζαμε, βέβαια, αφού... απλώς δεν υπήρχε περίπτωση ένα προηγμένο chipset όπως το Tegra της nVidia - που ενσωματώνει το καινούργιο φορητό media player της Microsoft, το Zune HD - να μην αξιοποιούνταν για 3D γραφικά και κατά συνέπεια για games. Η αμερικανική εταιρεία ωστόσο επισημοποίησε τις προθέσεις της να συναγωνιστεί την Apple σε όλες τις λειτουργίες των iPod Touch πριν από μερικές ημέρες, όταν με τη νέα αναβάθμιση λογισμικού για το Zune HD ενεργοποίησε και την υποστήριξη για 3D games που θα διατίθενται μέσα από το Zune Marketplace. Για να προωθήσει, δε, τη νέα αυτή σημαντική δυνατότητα του φορητού της player, η Microsoft προσφέρει δωρεάν 6 games σε δοκιμαστικές εκδόσεις, ώστε οι κάτοχοι της συσκευής να πάρουν μία καλή ιδέα του τί είναι ικανή να αποδώσει χάρις στο Tegra.

Πρόκειται για τα Audiosurf Tilt, Vans Sk8: Pool Service, Project Gotham Racing: Ferrari, Checkers, Lucky Lanes Bowling και Piano. Τα τρία τελευταία είναι τυπικά δείγματα απλών puzzle games που μπορεί να βρει κανείς σε πολλές φορητές συσκευές. Τα τρία πρώτα όμως έχουν να επιδείξουν κανονικά, κανονικότατα 3D γραφικά, που ποιοτικά τοποθετούνται πολύ κοντά σε αυτά τίτλων του PSP, ξεπερνούν με άνεση αυτά του DS/DSi και μόνο σε σχέση με τους απολύτως καλύτερους τίτλους των iPod Touch μπορούν να συγκριθούν. Με άλλα λόγια, καθόλου άσχημα, αν σκεφτεί κανείς πως είναι οι πρώτες - και αναπόφευκτα πρωτόλειες - προσπάθειες σε νέο hardware. Είμαστε βέβαιοι, βάσει των δυνατοτήτων του Tegra, ότι θα δούμε σαφώς εντυπωσιακότερα πράγματα από το Zune HD όσον αφορά στο gaming.

Με αυτά και με κείνα, πάντως, θα αρχίσουμε όντως να... κρατάμε μανιάτικο στη Microsoft, η οποία δεν έχει καν στο πρόγραμμα των επόμενων μηνών την κυκλοφορία του Zune HD στην Ευρώπη, πόσο μάλλον εγκαίρως για την εορταστική περίοδο. Το media player του αμερικανικού κολοσσού μέχρι στιγμής παραμένει αποκλειστικά στην αγορά της πατρίδας του, παρ' ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους iPod Touch σε παγκόσμιο επίπεδο κάποια στιγμή, αν θέλει να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς. Ελπίζουμε να το δούμε και στα μέρη μας πριν το καλοκαίρι του 2010, χρονικό σημείο στο οποίο αναμένεται η κυκλοφορία των Windows Mobile 7 και η Microsoft θεωρητικά θα επιδιώξει να φέρει σε Δικτυακή συνεργασία τα Xbox Live, Zune Marketplace και Windows Mobile Marketplace. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ