iPhone 5: Τί περιμένουμε

Κάθε τί που οι διαρροές μάς επιτρέπουν να ξέρουμε... και οι "άγνωστοι Χ"

A, θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε στον Tim Cook, τον ενός έτους πλέον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple: όταν το Μάη υποσχόταν πως "We are doubling down on secrecy" ("Δίνουμε περισσότερη έμφαση στη μυστικότητα των σχεδίων μας" σ' ελεύθερη μετάφραση), ακουγόταν... σοβαρός. Φυσικά τα γεγονότα τον έχουν διαψεύσει πανηγυρικά αφού, ειδικά τις τελευταίες 20-25 ημέρες, οι διαρροές πληροφοριών σχετικά με το νέο iPhone ήταν τόσες και τέτοιες - ακόμη και οπτικοακουστικές - που... επιβεβαίωση και όχι αληθινά ενημέρωση θα μάς προσφέρει η Apple στη σχετική παρουσίαση της 12ης Σεπτεμβρίου. Είναι εύκολο μεν, αλλά και σωστό να χλευάζει κανείς την Apple: είναι το μόνο αντίμετρο στην απέραντη αλαζονεία της, όταν όλα έχουν ειπωθεί!

Από μία άλλη πλευρά, πολύ θα θέλαμε να μην ξέραμε τίποτε ώστε να εκπλαγούμε ευχάριστα την ερχόμενη Τετάρτη. Αντ' αυτού, υπάρχουν χαρακτηριστικά του νέου iPhone που είναι ήδη επιβεβαιωμένα από ανεξάρτητες, πολλαπλές πηγές, και άλλα που δεν γνωρίζουμε, αλλά δεν αναμένεται να "κάνουν την διαφορά". Φυσικά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να... έχει καταφέρει να κρατήσει και κάτι μυστικό η Apple όσον αφορά στο νέο iPhone. Γι' αυτό θα παρακολουθήσουμε και την εκδήλωση, άλλωστε.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτα τα "σιγουράκια": το καινούργιο iPhone είναι μεν διαφορετικό ως προς την εξωτερική εμφάνιση, αλλά όχι ως προς τη φιλοσοφία του design. Οι γραμμές του είναι πρακτικά ίδιες με αυτές των 4/4S, όμως θα είναι περισσότερο "στενόμακρο" επειδή η οθόνη του θα είναι 4 ιντσών, αληθινών αναλογιών 16:9 και ανάλυσης 640x1136 pixel (από τα 640x960 των 4/4S). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η οθόνη αυτή θα χωρά ακόμη μία σειρά με εικονίδια και θα δίνει περισσότερο ενεργό χώρο στις εφαρμογές (οι οποίες όμως για να τον εκμεταλλευτούν θα πρέπει να δεχθούν αναβαθμίσεις). H ίδια η οθόνη είναι πάντως νέας τεχνολογίας, πιο κοντά στο προστατευτικό γυαλί απ' ότι στα 4/4S, κάτι που θα επιτρέψει στο νέο iPhone να είναι λεπτότερο από τους προκατόχους του.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ