iPhone 5: H... επιβεβαίωση

Λεπτό προς λεπτό η σχετική παρουσίαση της Apple, μέσω Twitter

Η συνέντευξη Τύπου της Apple για το καινούργιο iPhone πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο San Fransisco και ήταν αναμφίβολα η σημαντικότερη που είχαμε να περιμένουμε από την αμερικανική εταιρεία για το 2012. Το Aθηνόραμα Digital δεν είχε τη δυνατότητα να παρευρεθεί, προτιμήσαμε όμως να κάνουμε το αμέσως καλύτερο πράγμα: να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση μέσω Internet και να μεταφέρουμε από το επίσημο Twitter stream του Aθηνόραμα Digital τα σημαντικότερα σημεία της, καθώς και τα σχόλιά μας. Τα σχετικά tweets είναι συγκεντρωμένα στο παρόν κείμενο, για... "περιγραφή λεπτό προς λεπτό", περιέχοντας όλες τις επίσημες πληροφορίες για το νέο iPhone 5. Πάμε;

Καλωσορίζουμε τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital στο καθιερωμένο πια... Live Tweeting για το νέο iPhone!

Την παρουσίαση ξεκινά βεβαίως ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο Tim Cook. Αναφέρεται στα Apple Stores, όπως το πιο πρόσφατο στη Βαρκελώνη.

Το iPhone 5 έχει την τιμητική του σήμερα, όμως αναμένουμε ειδήσεις και για άλλα προϊόντα της Apple. O Cook συνεχίζει στο ίδιο θέμα, πάντως.

Τώρα ο Cook αναφέρεται στο νέο λειτουργικό της Apple για τα Mac, το Mountain Lion, καθώς και στα νέα MacBook. Εμπορικά επιτυχημένα όλα.

Περνώντας στα iPad, 17 εκατομμύρια τέτοια πωλήθηκαν το περασμένο 3μηνο. Στα tablet η υπεροχή της Apple είναι αδιαμφισβήτητη - δικαίως ίσως.

Με το 91% της εμφάνισης σελίδων του Web από tablets ν' ανήκει στα iPad, δεν υπάρχει περιθώριο για... πολλές άλλες απόψεις.

Το App Store έχει πλέον ξεπεράσει τα 700.000 διαθέσιμα apps και κάθε χρήστης συσκευής Apple με iOS κατέχει κατά μέσο όρο 100 διαφορετικές.

Και ο Tim Cook δίνει τη σκυτάλη στον Phil Schiller, προκειμένου αυτός να κάνει την αναφορά που όλοι περιμένουμε στο iPhone 5.

Πράγματι ο Schiller το παρουσιάζει. Λέγεται iPhone 5 κι όχι "το νέο iPhone". Και... είναι ακριβώς όπως στις διαρροές των τελευταίων μηνών.

Είναι 20% ελαφρύτερο και 18% λεπτότερο από το 4S, με οθόνη διαγωνίου 4 ιντσών και αναλογιών 16:9, ανάλυση 1136x640 pixel.

H αύξηση στον αριθμό των pixel επιτρέπει την πέμπτη σειρά από εικονίδια, καθώς και περισσότερο περιεχόμενο, όπως περιμέναμε.

H ίδια η Apple έχει ανανεώσει τις εφαρμογές της για να εκμεταλλεύονται τον αυξημένο χώρο στην οθόνη. Ο Schiller δείχνει παραδείγματα.

Όπως είχε επίσης διαρρεύσει, η οθόνη χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία κατασκευής και η απόδοση των χρωμάτων σε αυτήν είναι καλύτερη.

Πολύ καλά νέα, στα οποία ελπίζαμε: το iPhone 5 συνεργάζεται όντως με δίκτυα τηλεφωνίας 4ης γενιάς, για σημαντικά ταχύτερη μεταφορά δεδομένων.

Βελτιωμένο και το κύκλωμα ασύρματης διασύνδεσης Wi-Fi. Όλες οι λειτουργίες επικοινωνίας γίνονται από ένα και μόνο chip.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ