iPhone 4S: Έκπληξη, καμία

Εξελικτικός ο διάδοχος του παρόντος iPhone, μικρή απογοήτευση

Ας το παραδεχθούμε, λοιπόν... όλοι μαζί: όταν "συντονιστήκαμε" στο Web χθες για να παρακολουθήσουμε τα όσα θα ανακοίνωνε η Apple, το κάναμε κυρίως για να διαπιστώσουμε αν θα αποκαλυφθεί ένα ολοκαίνουργιο iPhone. Με την κυριολεκτική έννοια του όρου, όμως: νέο, όχι ανασχεδιασμένο. Κακά τα ψέματα: αυτό επιθυμούσε το κοινό της Apple, καθώς και όλοι όσοι αγαπάμε την τεχνολογία και τα όσα μας προσφέρει. Ένα iPhone 5 και όχι το iPhone 4S, το οποίο είναι μεν πολύ αξιόλογη συσκευή, αλλά είναι περισσότερο... μισό βήμα μπροστά, παρά ένα. Είναι διορθωτικό, εξελικτικό μοντέλο. Όχι κάτι νέο.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν: το iPhone 4S έχει ακριβώς το ίδιο παρουσιαστικό και την ίδια οθόνη με το iPhone 4. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό - αγαπήσαμε και τα δύο αρκούντως 12 μήνες τώρα - αυτομάτως όμως ανάγει το 4S στο είδος της "αναβάθμισης" που ήταν και το 3GS για το iPhone 3G. Δηλαδή αυτής που πρέπει να... εξηγήσεις. Στο εσωτερικό του, ωστόσο, έχουν αλλάξει πολλά και αναμένουμε να κάνουν περισσότερη διαφορά στη χρήση απ' όση διαπιστώσαμε π.χ. από το iPad 1 στο iPad 2. Όπως όλοι περίμεναν, το iPhone 4S "φορά" πλέον τον κεντρικό επεξεργαστή του δεύτερου και μάλιστα στην ίδια συχνότητα (1 GHz). Υποθέτουμε, δε, ότι η μνήμη του ανέρχεται στο 1 GB (θα ήταν όντως απογοητευτικό να έχει παραμείνει στα 512 ΜΒ όπως του προκατόχου του).

Αναβαθμισμένα είναι δύο άλλα υποσυστήματα στα οποία οι χρήστες δίνουν, δικαίως, μεγάλη σημασία. Το ένα δεν είναι άλλο από τις κεραίες λήψης: οι βασικές υποστηρίζονται πλέον από δευτερεύουσες και η Apple υποστηρίζει πως εναλλάσσονται "έξυπνα" μεταξύ τους, ώστε να μην έχουμε τα περσινά γνωστά θέματα με το iPhone 4. Το άλλο είναι αυτό της σύλληψης φωτογραφιών και video: καλύτερος φακός, αισθητήρας στα 8 Megapixel και βελτιωμένο υποσύστημα ελέγχου θα προσφέρουν σαφέστατα ποιοτικότερα αποτελέσματα από τα ήδη πάρα πολύ καλά του iPhone 4. Υποστηρίζεται για πρώτη φορά και η εγγραφή video σε ανάλυση 1080p, δυνατότητα που τα κινητά Android προσφέρουν εδώ και καιρό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ