iOS/iPadOS: διαθέσιμη η αναβάθμιση υπ' αριθμόν 13.5

Λειτουργίες και δυνατότητες σχετικές με την αντιμετώπιση του COVID-19, διορθώσεις όπως πάντα

Δεν περιμέναμε ποτέ να συνδέσουμε μία απλή αναβάθμιση λογισμικού με μία πανδημία, πόσο μάλλον μία τόσο σοβαρή όσο αυτή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης αυτήν την στιγμή, όμως... αυτό ακριβώς προέκυψε με την έκδοση υπ' αριθμόν 13.5 του iOS και iPadOS: θα μείνει στην ιστορία της Apple ως το "COVID-19 update" όχι μόνο γιατί έγινε διαθέσιμο ενόσω ο κορονοϊός παραμένει εν δράσει, αλλά και επειδή προσφέρει μερικές λειτουργίες και δυνατότητες σχετικές με αυτόν.

Συγκεκριμένα: η αναβάθμιση αυτή, που αφορά σε όλα τα iPhone και iPad που στηρίζονται στην παρούσα έκδοση 13.4.1, ενεργοποιεί την υποδομή λογισμικού και Δικτυακής διασύνδεσης που επιτρέπει στις κατά τόπους κυβερνήσεις την ιχνηλάτηση επαφών που είχε ασθενής με COVID-19 αφότου επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα. Παραμένει βεβαίως στην διακριτική ευχέρεια της κάθε χώρας αν θα αξιοποιήσει αυτήν την λειτουργία σε ειδικό δικό της app - καθώς τίθενται και ορισμένα ζητήματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων - όμως τόσο η Apple όσο και η Google έδωσαν αυτήν την δυνατότητα σε όλες ανεξαιρέτως. Η αναβάθμιση του iOS/iPadOS στην έκδοση 13.5, επίσης, δίνει την δυνατότητα στο υποσύστημα αναγνώρισης προσώπου των συσκευών της Apple που το ενσωματώνουν να "διαβάσει" το πρόσωπο του κατόχου τους ακόμη κι αν αυτός φορά μάσκα προστασίας από τον COVID-19.

Πέρα από αυτά η εν λόγω αναβάθμιση προσφέρει μικροβελτιώσεις σε διάφορες λειτουργίες των προαναφερθέντων συσκευών της Apple, καθώς και διάφορες διορθώσεις προβλημάτων (που αναφέρονται ή... δεν αναφέρονται στην σχετική λίστα του αμερικανικού κολοσσού). Όπως πάντοτε η αναβάθμιση προσφέρεται δωρεάν και την λαμβάνει κανείς είτε αυτόματα σε μερικές ημέρες, είτε άμεσα μεταβαίνοντας στην σχετική περιοχή των ρυθμίσεων της συσκευής του.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ