HTC Sense: Τέταρτο, το καλύτερο

Βελτιωμένo σε όλα το νέο γραφικό περιβάλλον της εταιρείας για Android

Κακά τα ψέματα: με όλα σχεδόν τα smartphones βασισμένα σε Android να προσφέρουν - στις ίδιες κατηγορίες τιμής πάντα - παρόμοιες τεχνικές προδιαγραφές, σε δύο τομείς μόνο μπορούν οι κατασκευαστές "να κάνουν τη διαφορά" με τα μοντέλα τους. Ο ένας είναι του σχεδιασμού, ο άλλος της λεγόμενης "εμπειρίας χρήσης": του πόσο προσβάσιμο, λογικό στο χειρισμό και εύκολο στην πλοήγηση των μενού και των επιλογών του είναι ένα κινητό τηλέφωνο. H HTC είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που αντιλήφθηκε πως μπορεί να προσφέρει "το κάτι παραπάνω" στα μοντέλα της, αν τα εξοπλίσει με λειτουργίες που συμπληρώνουν ή επεκτείνουν το λειτουργικό σύστημα του εκάστοτε smartphone. Τη δική της τέτοια εκδοχή την ονόμασε HTC Sense και την είχαμε συναντήσει σε διάφορες εκδόσεις, σε κινητά Android συνήθως, τα τελευταία τρία χρόνια σχεδόν.

Υπήρχε όμως μέχρι και τα τέλη της περασμένης χρονιάς ένα θέμα με το HTC Sense: ουκ ολίγοι ήταν οι χρήστες που ναι μεν αναγνώριζαν πως το όμορφο, ευέλικτο αυτό γραφικό περιβάλλον είναι χρήσιμο, αλλά ήταν της γνώμης ότι στην έκδοση 3.6 στερεί πόρους από το Android και καθιστά την ανταπόκριση στις εντολές του χρήστη πιο αργή. Το One X είναι το πρώτο smartphone της HTC που από την έκδοση εκείνη, την 3.6, του Sense μεταβαίνει στην ολοκαίνουργια 4.0 (τη συνοδευτική του Android 4.0 με άλλα λόγια). Έχουμε... συζήσει μαζί της για 10 μέρες πλέον. Οι εντυπώσεις μας από αυτήν, σε σχέση με τις αντίστοιχες του 3.6 στο HTC Sensation XE;

Αρχικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η έκδοση 3.6 στο Sensantion XE μόνο αργή και "βαριά" δεν μας είχε φανεί - αλλά αυτό οφειλόταν πιθανώς στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αρκούντως ισχυρό. Το Sense 4.0 στο One X, πάντως, στην πρώτη οθόνη του δημιουργεί την ίδια αρχική εντύπωση... ίσως επειδή σε αυτήν επικρατούν τα ίδια δύο στοιχεία: το χαρακτηριστικό ρολόι και η γραφική αναπαράσταση του καιρού, με τα οποία έχει συνδεθεί η εικόνα του HTC Sense. Στην περίπτωση του One X και του Sense 4.0, επίσης καταλαμβάνουν τη... μισή οθόνη σχεδόν, είναι ωστόσο περισσότερο μοντέρνα στο σχεδιασμό και "καθαρότερα" (όχι μόνο λόγω αυξημένης ανάλυσης οθόνης αλλά και μινιμάλ αισθητικής). Αυτό το Weather Clock, όπως ονομάζεται, μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς - ομολογούμε πως δεν μας αρέσει το πόσο ωφέλιμο χώρο στην οθόνη καταλαμβάνει - και στη θέση του να τοποθετηθούν άλλα εφαρμογίδια (widgets) από τα ουκ ολίγα προσφέρει η HTC με το νέο Sense.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ