HTC Sense: Τέταρτο, το καλύτερο

Βελτιωμένo σε όλα το νέο γραφικό περιβάλλον της εταιρείας για Android

Στην άνετη τοποθέτηση των widgets που προσφέρει η HTC βοηθούν πάρα πολύ δύο στοιχεία: το ανασχεδιασμένο σύστημα διαχείρισής τους και το γεγονός ότι στην έκδοση 4.0 του HTC Sense είναι σχεδόν όλα ρυθμίσιμα σε μέγεθος. Το δεύτερο δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση: εφαρμογίδια όπως το People (που αντλεί πληροφορίες από τα accounts του χρήστη σε Facebook ή Twitter κλπ.) μπορούν να καταλαμβάνουν πλέον όσο χώρο θέλει ο χρήστης, ώστε να μπορεί να συναθροίσει ομοειδή widgets στην ίδια οθόνη και να μην μεταβαίνει από οθόνη σε οθόνη συνεχώς. Το πρώτο, το σύστημα διαχείρισης, είναι σαφέστατα περισσότερο εύχρηστο: ο χρήστης απλώς "πιέζει" για λίγο το σημείο όπου θέλει να τοποθετήσει κάτι, εμφανίζονται οι επιλογές που έχει σε widgets, apps και συντομεύσεις, "ρίχνει" εκεί που θέλει την επιθυμητή και... αυτό ήταν!

Ταχύτερη και περισσότερο εύχρηστη είναι η μετάβαση από οθόνη σε οθόνη στο Sense 4.0: τα panel που μπορεί να διαμορφώσει κάποιος σε κάθε μία παραμένουν επτά, όμως η HTC έχει πλέον εγκαταλείψει το εφέ "3D" στην αναπαράστασή τους, προς χάριν ενός όχι... φαντεζί ίσως αλλά σαφώς καλαίσθητου, απλού και ομαλού πλάγιου scrolling. Για τις ειδοποιήσεις (notifications) το Sense 4.0 δεν διαφέρει σημαντικά από την "καθαρή" εκδοχή του Android 4.0: τις συγκεντρώνει σε εικονίδια στο πάνω μέρος της οθόνης και ο χρήστης "κατεβάζει" το σχετικό παράθυρο που τις περιέχει, για περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι πάντως σαφέστατα ταχύτερος και λιτός ο σχετικός μηχανισμός και εδώ.

Τις μεγαλύτερες αλλαγές στο Sense 4.0 τις διακρίναμε, πάντως, στην ειδική εφαρμογή της HRC για αξιοποίηση της κάμερας των smartphone της. Αυτήν η κορεάτικη εταιρεία την ονομάζει image Sense και είναι ανασχεδιασμένη σε πολλαπλά επίπεδα. Αφενός, ενοποιεί πλέον τη σύλληψη φωτογραφιών και video, ώστε ο χρήστης να μεταβαίνει από τη μία στην άλλη άμεσα. Αφαιτέρου, μετακινεί τα πιο πολλά βοηθητικά στοιχεία λειτουργιών στις άκρες της οθόνης ή τα αφαιρεί ως εικονίδια (όπως π.χ. αυτό των Effects), ώστε η προεπισκόπηση να είναι όσο πιο άνετη γίνεται. Συν τοις άλλοις - αυτά οφείλονται και στο One X βέβαια - το Imagesense εκκινεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου και συλλαμβάνει φωτογραφίες την ίδια στιγμή που εγγράφει video. Και τα δύο σημαντικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ