Honor Magic 3: χαρακτηριστικά με βλέψεις κορυφής

Η εταιρεία διεκδικεί σε λίγο καιρό θέση και στην κατηγορία των premium smartphones

Δεν ήταν, ομολογουμένως, μικρό το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε η Honor - μία από τις πλέον αξιόλογες κατασκευάστριες προϊόντων τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, ειδικά όσον αφορά στον υψηλό συντελεστή αξίας/κόστους - προκειμένου να ανασυνταχθεί μετά από την ανεξαρτητοποίησή της από την μητρική Huawei, όμως όλα δείχνουν ότι η αναμονή για την επιστροφή της άξιζε τον κόπο. Η εταιρεία όχι μόνο θα φέρει στην αγορά τα πρώτα νέα της smartphones βασισμένα και πάλι σε Android, τα Honor 50, σε μερικές εβδομάδες, αλλά στην συνέχεια θα επεκταθεί και σε σε μία κατηγορία κινητών όπου δεν είχε ως τώρα παρουσία: την premium, κόστους άνω των €1000, με την, ομολογουμένως εντυπωσιακή από πλευράς προδιαγραφών, σειρά Honor Magic3.

Η σειρά αποτελείται από τα Magic3, Magic3 Pro και Magic3 Pro+ και όλα της τα μοντέλα στηρίζονται στον ισχυρότερο επεξεργαστή για κινητά Android φέτος, τον Qualcomm Snapdragon 888 Plus 5G. Ο σχεδιασμός τους είναι κορυφαίου επιπέδου, αξιοποιώντας παράλληλα νέες τεχνολογίες κατασκευής όπως τις Super Curved Display, Super Curved Nano Crystal Shield και Nano Ceramic για την οθόνη και το σώμα κάθε συσκευής (ανάλογα με το μοντέλο) για άνετο κράτημα και πρόσθετη αντοχή. Η σειρά είναι πιστοποιημένη κατά ΙP64 ή IP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη (ανάλογα με το μοντέλο), ενώ η υψηλής ανάλυσης οθόνη τους είναι πιστοποιημένη κατά HDR10+ και ικανή να αποδώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρώματα.

H σειρά των Magic3 έχει δώσει, άλλωστε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της λήψης φωτογραφιών και video. Η κύρια διάταξη από κάμερες στο πίσω μέρος των κινητών αυτών διαφέρει ανάμεσα στα μοντέλα, όπως και η ανάλυση ή εστιακή απόσταση των επιμέρους φακών τους, όμως τα 50 Megapixels ή 64 Megapixels με οπτική σταθεροποίηση είναι σαφώς αρκετά για εντυπωσιακά αποτελέσματα. Την προσοχή που αξίζει φαίνεται να έχει λάβει, δε, και το σχετικό λογισμικό ελέγχου (Honor Image Engine), το οποίο υποβοηθάται από ρουτίνες τεχνητής νοημοσύνης για να υπολογίσει και να εφαρμόσει σε πραγματικό χρόνο τις σωστές ρυθμίσεις για τις συνθήκες κάθε λήψης.

Στον τομέα του video η Honor προσφέρει ορισμένα πράγματα που δεν συναντά συχνά κανείς σε smartphone. Όλα τα Magic3 συλλαμβάνουν κινούμενη εικόνα ανάλυσης 4Κ/HDR - τα τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα εξασφαλίζουν και την διαυγή, λεπτομερή σύλληψη ήχου - αλλά προσφέρουν και την δυνατότητα υιοθέτησης συγκεκριμένης χρωματικής παλέτας (LUT - LookUp Table) στην όλη διαδικασία, όπως γίνεται συχνά στις ταινιών λήψεις του Hollywood. To λογισμικό ελέγχου, δε, μπορεί και εδώ να "αποφασίσει" ή να προτείνει παλέτα χρωμάτων σύλληψης, ενώ διαθέσιμος είναι και ένας αριθμός αποκλειστικών προ-δημιουργημένων τέτοιων χρωματικών συνόλων από τον διάσημο επαγγελματία επεξεργασίας εικόνας Bryan Mamahan.

Όλη η σειρά των Honor Magic3 ενσωματώνει ευμεγέθη μπαταρία στα 4600mAh, η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση (SuperCharge) στα 66W ή ασύρματη γρήγορη φόρτιση (SuperCharge Wireless) στα 50W. Τα Magic3 Pro και Magic3 Pro+ προσφέρουν μάλιστα και δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης (reverse charging) προς άλλες συσκευές όπως π.χ. ασύρματα ακουστικά.

Η σειρά Magic3 της Honor θα γίνει πρώτα διαθέσιμη στην Κίνα σε τιμές που ξεκινούν από τα €899, €1099 και €1499 για τα τρία μοντέλα. Το Magic3 θα προσφέρεται στα χρώματα Golden Hour και Blue Hour, το Magic3 Pro στα Golden Hour, Black και White, ενώ το Magic3 Pro+ στα Ceramic Black και Ceramic White. Η διαθεσιμότητα των μοντέλων αυτών για την Ευρώπη - και κατ' επέκταση για την Ελλάδα - θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στο έτος, οπότε... αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ