Honor 50: επίσημο, πλήρες, εντυπωσιακό

Το νέο smartphone της εταιρείας "παίζει" πλέον στην υψηλή κατηγορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται

Όπως είχαμε προαναγγείλει τον Μάιο, η Honor ανακοίνωσε και επίσημα την νέα της σειρά smartphones για το 2021, τα Honor 50 και Honor 50 Pro (υπάρχει και το εισαγωγικό μοντέλο Honor 50 SE για το οποίο δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες όσον αφορά στην εληνική αγορά). Τα 50/50 Pro στηρίζονται στον επεξεργαστή Snapdragon 778G της Qualcomm - τυπικά "μέσης" κατηγορίας όσον αφορά στην ισχύ μα σημαντικά ικανότερος από τον προκάτοχό του, φέρνοντας στο προσκήνιο ουκ ολίγες από τις δυνατότητες των κορυφαίων 888/870 και βέβαια συμβατότητα με τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5G. Εξίσου σημαντικό: τα Honor 50/50 Pro θα προσφέρουν λειτουργικό βασισμένο στο Android 11, καθώς και όλες τις υπηρεσίες και αντίστοιχα apps της Google (GMS), των οποίων η απουσία - λόγω των επιλογών του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ Donald Trump - υποχρέωσε την Huawei σε αλλαγή στρατηγικής πέρυσι και στην αυτονόμηση της Honor.

Όπως και άλλα smartphones της Honor στο παρελθόν, έτσι και τα 50/50 Pro δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον φωτογραφικό τομέα. Και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν τετραπλής διάταξης κάμερα στο πίσω μέρος τους, με τον αισθητήρα του κύριου φακού στα 108 Megapixels, του ευρυγώνιου φακού στα 8 Megapixels και των macro/"βάθους" στα 2 Megapixels. Στην πρόσοψη το Honor 50 Pro φέρει διπλή κάμερα με αισθητήρες στα 32 Megapixels και τα 12 Megapixels για κύριο κι ευρυγώνιο φακό αντίστοιχα, ενώ το Honor 50 φέρει "μονή" κάμερα των 32 Megapixels. Η εταιρεία υπογραμμίζει την λειτουργία "vlogging" που έχει ενσωματώσει στο λογισμικό ελέγχου των δύο φωτογραφικών συστημάτων στην πρόσοψη και στο πίσω μέρος, ώστε να μπορούν να συλλαμβάνουν ταυτόχρονα φωτογραφίες και video με παράλληλη προεπισκόπηση.

Οι διαφορές των δύο μοντέλων Honor 50 επεκτείνονται στις οθόνες, τις μπαταρίες τους και την υποστήριξη γρήγορης φόρτισης. Στο μοντέλο Pro η οθόνη είναι διαγωνίου 6.72 ιντσών ενώ στο "απλό" 6.57 ιντσών, όμως η τεχνολογία απεικόνισης (AMOLED) και η ταχύτητα σάρωσης (120 Hz) είναι κοινές μεταξύ τους με την ανάλυση να διαφέρει κατά τι (2340x1080 pixels στο "απλό" 50 και 1236x2676 pixels στο Pro). Το δεύτερο ενσωματώνει επίσης μπαταρία χωρητικότητας 4000 mAh που υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση στα 100 (!!!) Watt, ενώ το "απλό" μπαταρία των 3400 mAh που υποστηρίζει φόρτιση στα 66 Watt. Καμία έκπληξη που το Pro φορτίζεται πλήρως σε 25 λεπτά!

Τα Honor 50 και Honor 50 Pro θα διατεθούν σε συνδυασμούς 8 GB μνήμης/128 ή 256 GB αποθηκευτικού χώρου και 12 GB μνήμης/256 GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα, σε 4 διαφορετικά χρώματα, σε 40 χώρες - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα - σταδιακά μέσα στο καλοκαίρι και λίγο αργότερα. Το κόστος τους για την δική μας αγορά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, το αντίστοιχο πάντως που ισχύει αυτήν την στιγμή στο εξωτερικό βρίσκεται στα $599 για το Honor 50 και $749 για το Honor 50 Pro. Αν αυτές οι τιμές "μεταφραστούν" σε ευρώ στην ελληνική αγορά θα είναι υψηλότερες από τις συνήθεις της Honor για συσκευές της "μέσης προς ανώτερης" κατηγορίας, επιφυλασσόμαστε λοιπόν για τις πρακτικές εντυπώσεις μας πριν αποφανθούμε όσον αφορά στο αν και κατά πόσο η εταιρεία δικαίως έχει κάνει αυτήν την επιλογή. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ