Gadgets: φορητά και... ποθητά

Tablets, smartphones, ψηφιακές φωτογραφικές ή βιντεοκάμερες

Παρά το γεγονός ότι τόσο στις φωτογραφικές όσο και στις βιντεοκάμερες είχαμε ουκ ολίγες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, ε, κακά τα ψέματα: το 2011 ήταν η χρονιά που τα tablet καθιερώθηκαν de facto πια ως κατηγορία και τα smartphones απέδειξαν πως το μέλλον τούς ανήκει - κυριολεκτικά, λίγο-πολύ! Η καταλυτικά ηγετική θέση της Apple στην πρώτη κατηγορία δεν επέτρεψε στον ανταγωνισμό να λειτουργήσει όσο θα θέλαμε, στην άλλη όμως έχουμε ανατροπές και, άρα, όχι ακριβώς... προβλέψιμες προτάσεις. Για να τις δούμε!


iPad 2: δεν είναι τόσο νίκη της Apple που το tablet της παραμένει η συνολικά καλύτερη πρόταση της κατηγορίας, όσο ήττα των άλλων κατασκευαστών που δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει ισάξιο tablet με Android. Σε κάθε περίπτωση, iPad 2 προτείνουμε στους φίλους μας, αυτό και στο κοινό μας. Ελπίζουμε γι' άλλα το 2012.

Εναλλακτική πρόταση: Έχει καταφέρει να είναι... ακριβότερο από το iPad 2, το Galaxy Tab 10.1 της Samsung ωστόσο είναι κατά γενική παραδοχή ο καλύτερος εκπρόσωπος του στρατοπέδου των Androidών. Αν είχε και υποδοχή για επέκταση αποθηκευτικού χώρου με κάρτες μνήμης, θα το είχαμε αγαπήσει πιο πολύ!



HTC Sensation XE: Ναι, το iPhone 4S έχει τη... φήμη του πλέον ποθητού smartphone, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο της HTC έχει... τη χάρη. Μεγαλύτερη οθόνη, επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος, απείρως ποιοτικότερα ακουστικά και σημαντικά χαμηλότερη τιμή φέρνουν το XE σε καλύτερη θέση. We like!

Εναλλακτική πρόταση: η Microsoft τελικά μας έπεισε πως θα μπορούσαμε να συμβιώσουμε άνετα με ένα κινητό Windows Phone 7.5 (αν δεν παίζουμε games σε αυτό). Το HTC Radar είναι το πιο προσιτό, παραμένοντας προσεγμένο, δείγμα τέτοιου κινητού, το οποίο προτείνουμε... αδίστακτα σε όποιον δεν "θαμπώνεται" από τα δωρεάν παιχνιδάκια του App Store!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ