Gadgets: φορητά και... ποθητά

Tablets, smartphones, ψηφιακές φωτογραφικές ή βιντεοκάμερες

Στις ψηφιακές φωτογραφικές και ψηφιακές βιντεοκάμερες το 2011 δεν είχαμε... επαναστάσεις κι ανατροπές, μεν, όμως είχαμε σταθερή πρόοδο στα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των κατηγοριών - και, το σημαντικότερο, μείωση τιμών στα μοντέλα εκείνα που κάποτε θεωρούνται μέσου επιπέδου και είναι πλέον εισαγωγικού. Είχαμε επίσης την καθιέρωση κατηγοριών που "έκαναν τα πρώτα τους βήματα" το 2010. Οι προτάσεις μας, λοιπόν, είναι περισσότερες από 4 ώστε να αντικαθρεπτίσουν αυτό το γεγονός. Για να τις δούμε!


Nikon Coolpix S9100: Ορίστε τί αγοράζουν λιγότερα από €300 εν έτει 2012! Μία εκπληκτική ψηφιακή φωτογραφική, με λειτουργίες που βοηθούν έξυπνα το χρήστη, πολύ καλή ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα και πλήθος δυνατοτήτων. Γι' αυτό το κόστος, ανέλπιστα καλή - και άρα ενδεδειγμένη - επιλογή.

Εναλλακτική πρόταση: ο... αιώνιος αντίπαλος, η Canon, προβάλλει με €100 περισσότερα την PowerShot S95. Δικαίως, αφού αυτή έχει καλύτερες επιδόσεις σε κακό φωτισμό, περισσότερες "χειροκίνητες" επιλογές και κάποια χαρακτηριστικά ανώτερων κατηγοριών. Και πάλι, συμφέρουσα επιλογή για το κόστος της.



Sony NEX-5N: Η καινούργια έκδοση της φωτογραφικής που πέρυσι "τάραξε τα νερά" είναι ακόμη καλύτερη, παραμένοντας στην ίδια τιμή πώλησης (€599) που την τοποθετεί άριστα ανάμεσα στις top compact και τις ογκώδεις DSLR. Έχουμε χαρεί και αξιοποιήσει τη δική μας δεόντως, εξ ου και οι... ανεπιφύλακτες συστάσεις!

Εναλλακτική πρόταση: H πρώτη και η δεύτερη PEN της Olympus είχαν "θεματάκια", η E-PL3 όμως είναι εξαιρετική σε όλα και δικαιολογεί τα περίπου €200 διαφορά από την NEX-5N. Πολύ μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων, εκπληκτικά αποτελέσματα σε κακό φωτισμό και ευκολία χρήσης μέσω της οθόνης αφής, την καθιστούν... πειρασμό!



Nikon D5100: η συγκεκριμένη ψηφιακή φωτογραφική έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις - εννοείται όχι τυχαία. Είναι αυτή με τις πιο πολλές δυνατότητες για το κόστος της (€750), αποδίδοντας άριστες φωτογραφίες και video HD με ταχύτητα κι ευχρηστία. Σ' αυτή την τιμή υπάρχουν κι άλλες ποιοτικές DSLR, μα αυτή ξεχωρίζει.

Εναλλακτική πρόταση: η Sony στηρίζει "δυνατά" την τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη και η Alpha a55 ως υλοποίηση τη δικαιώνει, αφού στο ίδιο ή λίγο μικρότερο κόστος από μια εξαιρετική DSLR όπως η D5100, προσφέρει καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας, ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα λήψης και πολλά extras.



Canon Legria FS-46: Απόδειξη του γεγονότος ότι μία βιντεοκάμερα δεν χρειάζεται να είναι ακριβή για να προσφέρει ποιοτικά αποτελέσματα, η συγκεκριμένη Legria είναι σχεδόν... κλοπή (λιγότερα από €250). Ευέλικτο zoom, καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και. Τί άλλο να ζητήσει κανείς για να... ξεκινήσει;

Εναλλακτική πρόταση: με τα περίπου διπλάσια χρήματα, ωστόσο, αγοράζει κανείς την Panasonic HDC-SD90, η οποία εγγράφει σε υψηλή ευκρίνεια, αξιοποιεί την οθόνη αφής για προεπισκόπηση και χειρισμό, παραμένει όμως μικρή κι ελαφριά χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας. Like!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ