Android 4.0: Σε ποιές συσκευές;

Από τις υπάρχουσες, φυσικά - βεβαιότητες και... πιθανότητες

Με την κυκλοφορία αυτές τις μέρες στην αμερικανική αγορά του νέου Samsung Nexus, η οικογένεια των συσκευών Android εγκαινιάζει και επίσημα την εποχή της έκδοσης 4.0 ή Icecream Sandwich όπως είναι γνωστή. Και, όπως κάθε φορά που μεταβαίνουμε από τη μία έκδοση του Android στην επόμενη, υπάρχει η γνωστή... ανασφάλεια σχετικά με το ποιές από τις υπάρχουσες συσκευές θα φιλοξενήσουν το καινούργιο λειτουργικό. Ειδικά, μάλιστα, μετά από τις πρώτες θετικότατες αναφορές, που θέλουν το Icecream Sandwich να είναι σημαντικό βήμα μπροστά για τη Google και την αγορά γενικότερα.

Επισήμως η αμερικανική εταιρεία επιμένει πως το Android 4.0 μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε smartphone ή tablet υποστηρίζει την έκδοση 3.2/3.1 αντίστοιχα. Όμως επειδή το θέμα δεν είναι... τόσο απλό - όλα εν πολλοίς εξαρτώνται από τους κατασκευαστές και όχι τη Google - καταρτήσαμε μία συνοπτική λίστα με συσκευές που κυκλοφορούν στη χώρα μας και τις πιθανότητες, τρόπον τινά, που τούς δίνουμε να αναβαθμιστούν. Αυτές τις στηρίζουμε τόσο στις επίσημες δηλώσεις των κατασκευαστών, όσο και στο μέχρι σήμερα ιστορικό τους στο συγκεκριμένο θέμα. Και τις περιγράφουμε, όντας το Αθηνόραμα Digital, με αστεράκια - φυσικά! Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Acer Iconia Tab A100/A500: Υλοποιήσιμη η αναβάθμιση, αλλά επειδή η Acer αργεί γενικώς... ίσως και νέο tablet στη θέση των δύο αυτών. Κατά συνέπεια **** (4/5)

Archos G9: Υλοποιήσιμη η αναβάθμιση και η Archos είναι εταιρεία που υποστηρίζει με πυκνές ανανεώσεις τα προϊόντα της, οπότε ***** (5/5)

Asus Eee Pad Transformer: Υλοποιήσιμη η αναβάθμιση, έστω κι αν χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω... ο οποίος όμως μπορεί να "κάνει διαφορά" - κατά συνέπεια **** (4/5)

HTC Evo 3D: Η κορεάτικη εταιρεία έχει επισήμως δηλώσει ότι τα ισχυρά μοντέλα της θα δεχθούν όλα την αναβάθμιση σε Android 4.0, κατά συνέπεια ***** (5/5)

HTC Desire HD/S: Για τον προαναφερθέντα λόγο ακριβώς, όμως, επειδή τα Desire δεν θεωρούνται πλέον τα κορυφαία της, υπάρχει μικρή αμφιβολία. Συνεπώς **** (4/5)

HTC Sensation XE: Πολύ πρόσφατο μοντέλο - και πάρα πολύ καλό - οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην αναβαθμιστεί. Συνεπώς ***** (5/5)

HTC Flyer: Το tablet της εταιρείας είχε σχεδιαστεί "για έως και" την έκδοση 2.3, μα θα μπορούσε ν' αναβαθμιστεί. Είναι ίσως θέμα... timing. Κατά συνέπεια **** (4/5)

HTC Explorer: Το εισαγωγικό smartphone της εταιρείας θεωρητικά θα μπορούσε ν' αναβαθμιστεί, αλλά μάλλον έρχεται αντικαταστάτης του το 2012. Συνεπώς *** (3/5)

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ