Android 4.0: η παρούσα εικόνα

Ανοιξιάτικο... reality check όσον αφορά στις υποσχέσεις των κατασκευαστών

Το γεγονός ότι το Android έχει μεγαλύτερο συνολικό ποσοστό ενεργοποιημένων συσκευών στην παγκόσμια αγορά σε σχέση με το iOS μπορεί, πρακτικά, να σημαίνει πως το λειτουργικό της Google έχει μεγάλες προοπτικές, αλλά... δεν αρκεί. Ο λόγος; Το μεγάλο του πρόβλημα: ο κατακερματισμός της πελατειακής του βάσης, λόγω των τριών ή τεσσάρων διαφορετικών εκδόσεων Android που συνυπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή. Αυτός οδηγεί αφενός σε προβλήματα συμβατότητας με τις διάφορες εφαρμογές, αφετέρου σε δύο ή τριών ταχυτήτων (άρα λειτουργικότητας και αξίας) συσκευές, αφού οι κατασκευαστές - ειδικά στα smartphones, αλλά και στα tablets - δεν αναβαθμίζουν τα προϊόντα τους αρκετά γρήγορα.

Με αφορμή την παρουσίαση ενός από τα πρώτα smartphones με Android που προσφέρουν την έκδοση 4.0, του HTC One X - αλλά και τη δημοσίευση των στοιχείων της Google για τα ποσοστά κάθε έκδοσης Android σε όλες τις συσκευές της αγοράς - θεωρήσαμε ενδιαφέρον να κάνουμε ένα μικρό... reality check. Να επανεξετάσουμε, δηλαδή, τί υπόσχονταν ή/και συνεχίζουν να υπόσχονται οι κατασκευαστές για τη μετάβαση των συσκευών τους από την έκδοση Gingerbread του Android στην έκδοση Icecream Sandwich. Για να δούμε τις περιπτώσεις μία μία, λοιπόν!

Acer
Μιλώντας για τη συγκεκριμένη εταιρεία, αναφερόμαστε μόνο στα δύο της περυσινά tablet, το Iconia Tab A100 και το Iconia Tab A500. Αν και η Acer είχε υποσχεθεί τη σχετική αναβάθμιση σε Android 4.0 κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012, μετέφερε την... ήδη ασαφή αυτή ημερομηνία για "κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο". Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Α500 μας δεν είχε ακόμη εντοπίσει Δικτυακά κάποια αναβάθμιση, αν κάτι τέτοιο αλλάξει τις επόμενες ημέρες, ενημερώνουμε.

Asus
Μιλώντας για τη γνωστή κατασκευάστρια και την ελληνική αγορά, μιλάμε ουσιαστικά μόνο για το Eee Pad Transformer, καθώς το ολοκαίνουργιο Eee Pad Transformer Prime έχει ήδη "περάσει" στο Android 4.0. Το... μη Prime περιμένουμε να λάβει τη σχετική αναβάθμιση πάρα πολύ σύντομα πια: σε χώρες του εξωτερικού έχει αρχίσει να διατίθεται ήδη και ευελπιστούμε μέσα στον Απρίλιο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί για όλες. ίδωμεν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ