The World's 50 Best Bars: Πώς το Sips κατέκτησε τον κόσμο των μπαρ

Οι λόγοι που οδήγησαν το δημοφιλές μπαρ της Βαρκελώνης στην κορυφή των The World’s 50 Best Bars sponsored by PERRIER®.

The World's 50 Best Bars: Πώς το Sips κατέκτησε τον κόσμο των μπαρ © Augusta Sagnelli

Το απόγευμα της 17ης ημέρας του Οκτωβρίου, όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας bar σκηνής ήταν στραμμένα στη Σιγκαπούρη και στο Pasir Panjang Power Station - ένα εκπληκτικό industrial σημείο στις αποβάθρες της πόλης-κράτους στη νοτιοανατολική Ασία. Βλέπεις, γινόταν γνωστό ποια είναι τα κορυφαία μπαρ του κόσμου για το 2023, με τη φετινή λίστα του σημαντικού θεσμού The World’s 50 Best Bars sponsored by PERRIER®. Το 'Sips' είναι το νο.1 μπαρ του κόσμου για τη χρονιά που σε λίγες εβδομάδες μας αποχαιρετά. 

Sips, το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2023
© Augusta Sagnelli

Στην κορυφή των The World’s 50 Best Bars sponsored by PERRIER® λοιπόν συναντάμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έναν εκπρόσωπο της Βαρκελώνης, μετά το 'Paradiso', που ήταν ο περσινός νικητής.

Γιατί το 'Sips'

Όταν δύο από τα πιο δημιουργικά μυαλά του industry συναντώνται κοντά σε μία μπάρα, τότε μόνο κάτι εντυπωσιακό μπορεί να περιμένει κανείς. Και αυτό ακριβώς συνέβη με τους Simone Caporale και Marc Álvarez, που άνοιξαν το 'Sips', το 2021. Δύο χρόνια μετά, κοιτούν από την υψηλότερη θέση το σύμπαν των δημιουργικών cocktails και εκείνων ακριβώς των σποτ που ανοίγουν έναν άλλο, τελείως διαφορετικό και σαφώς πιο χαλαρό, κόσμο στην καθημερινότητα όλων, παντού.

Το μπαρ Sips στη Βαρκελώνη 4
© Augusta Sagnelli

Τοποθετημένο στην καρδιά της L'Antiga Esquerra de l'Eixample (σε μια γειτονιά που συναντά κανείς κι άλλα θρυλικά σποτ της καταλανικής πρωτεύουσας όπως τα Dry Martini, Tandem, Galileo και Solange) και με ένα πρασινο-παστέλ εσωτερικό που το καθιστά προσιτό και φιλόξενο ανά πάσα στιγμή, αλλά και μυστηριακά θελκτικό όταν τα φώτα χαμηλώνουν, το 'Sips' και η ομάδα του επενδύουν σε πρωτοποριακές τεχνικές που καταλήγουν σε νόστιμα ποτά. 

Το μπαρ Sips στη Βαρκελώνη
© Augusta Sagnelli

Σε μόλις 33 διαθέσιμες κάθε φορά θέσεις, οι καλεσμένοι παρακολοθούν -και δοκιμάζουν- το πώς η χρήση premium spirits και τοπικών υλικών καταλήγει σε αυτό που ο Álvarez αποκαλεί "haute couture cocktails". Το 'Sips' είναι ένα μπαρ που γνωρίζει ότι τα ποτά πρέπει να είναι σοβαρά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο παραδίδονται στον επισκέπτη, δε χρειάζεται να είναι καθόλου. Για παράδειγμα, Το Primordial -ένα μείγμα σκωτσέζικου ουίσκι 12 ετών, Ruby Port και pera nashi- σερβίρεται σε ένα μεταλλικό γύψο με δύο χέρια. 

Το μπαρ Sips στη Βαρκελώνη 3
© Augusta Sagnelli

Το μπαρ Sips στη Βαρκελώνη 6
© Augusta Sagnelli

Το μπαρ Sips στη Βαρκελώνη 1
© Augusta Sagnelli

"Όταν ανοίξαμε το 'Sips', το 2021, είπα στον εαυτό μου πως μια μέρα θα συμβεί, θα βρεθούμε στο νο.1 των The World's 50 Best Bars. Το ήθελα και το ήλπιζα. Απλά δεν περίμενα πως θα συμβεί τόσο γρήγορα. Γνώριζα ότι αυτό που κάνουμε είναι διαφορετικό, ουσιαστικά διαφορετικό. Και το κατάλαβε ο κόσμος, το εκτίμησε. Αυτό που κάνει το 'Sips' ξεχωριστό είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Οκ, τα ποτά μας είναι καλά αλλά η ανθρώπινη αξία που δίνουμε σε αυτό που κάνουμε, νομίζω πως μας διαφοροποιεί. Ο Marc κι εγώ είμαστε διαρκώς εκεί, θέλουμε να μη χαθεί στιγμή η αίσθηση του αυθεντικού μπαρ. Το κοινό πληρώνει για να απολαύσει μία εμπειρία. Και εμείς θέλουμε να την κάνουμε διαρκώς καλύτερη. Είναι μία διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ, ένα στοίχημα" μου έλεγε πρόσφατα ο Simone Caporale. Και μάλλον αυτό αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο το δημιουργημά του ξεχωρίζει. Τόσο, ώστε να φτάσει στην κορυφή των The World’s 50 Best Bars sponsored by PERRIER®.

Ο Simone Caporale

O Simone Caporale μαζί με τον Marc Alvarez στο μπαρ Sips της Βαρκελώνης

To PERRIER® και το σύμπαν των μπαρ

Δεν είναι μυστικό πως τα bubbles έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα σουξέ του bar industry, καθώς τα συναντάς σε ποτά και cocktails στα κορυφαία σποτ του πλανήτη. Σχεδόν συνειρμικά, ακούγοντας τη λέξη 'bubbles' ένα δημοφιλές brand σου έρχεται στο μυαλό και δεν είναι άλλο από το PERRIER®. Αυτό, κρατά πολύ στενούς δεσμούς με την bar και café culture. Μιλάμε για ένα τολμηρό sparkling φυσικό μεταλλικό νερό, που ανά τις δεκαετίες συνδέθηκε με όλα εκείνα τα μέρη που οι άνθρωποι χαλαρώνουν, διασκεδάζουν, είναι ο εαυτός τους. Το PERRIER® έχει συνδεθεί με τον σημαντικό θεσμό των The World’s 50 Best Bars, που είναι άλλωστε και sponsored by PERRIER®.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.