Το Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει στις 8 και 9 Δεκεμβρίου

Tο μεγαλύτερο και πιο premium event για ρούμι και ουίσκι επανέρχεται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά στο κέντρο της Αθήνας.

Athens Rum & Whisky Festival 2023

Διανύοντας πια την έβδομη χρονιά του, το Athens Rum & Whisky Festival έχει πια καθιερωθεί ως το πιο premium φεστιβάλ αποσταγμάτων. Επανέρχεται στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στους 3 ορόφους του Αμαλίας 36, στο Σύνταγμα, φέρνοντας μαζί του μία εξαιρετική συλλογή από δεκάδες κορυφαία εμβληματικά αποστάγματα, κορωνίδες στην κατηγορία του ρουμιού και του ουίσκι.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, το Athens Rum & Whisky Festival αποτελεί μία υπέροχη συνθήκη ώστε να δοκιμάσει κανείς ξεχωριστά αποστάγματα, στο πλαίσιο οποιασδήποτε περίστασης (από μία after office βόλτα ή μία ανάπαυλα στα εορταστικά ψώνια έως και σε μία ad hoc επίσκεψη για δοκιμές και socializing).

Athens Rum & Whisky Festival 2023 1

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γνωρίσεις ή θα θυμηθείς μοναδικά αποστάγματα σε ρούμι και ουίσκι, θα δοκιμάσεις κοκτέιλ από το κορυφαίο 'Baba au Rum' (νο. 25 στα φετινά The World's 50 Best Bars), θα ακούσεις γνωστούς μουσικούς παραγωγούς και θα βιώσεις εκπλήξεις και happenings.

Για ακόμη μία χρονιά, το μέρος που θα φιλοξενήσει το Athens Rum & Whisky Festival είναι το Αμαλίας 36 (Μέγαρο Λυκιαρδόπουλου),  ένα ιστορικό οίκημα με μοναδική αισθητική αστικής ελεγκάντσας των αρχών του 20ου αιώνα, που ταιριάζει ιδιαιτέρως με το ύφος του event.

Οι παροχές

Με το εισιτήριο εισόδου (25€ ατομικό, 40€ δύο ατόμων) έχει τη δυνατότητα να περιηγηθείς στα μοναδικά Experience Rooms, να ζήσεις tailor made γευσιγνωσίες και εμπειρίες. Να γνωρίσεις τους  Master Distillers,  Brand Ambassadors και εκπροσώπους σπουδαίων brands και να συνομιλήσεις μαζί τους, δοκιμάζοντας εμβληματικά αποστάγματα. Να βρεθείς στην καρδιά του Φεστιβάλ, στον 2ο όροφο όπου θα μυηθείς σε μια τεράστια συλλογή από ουίσκι και ρούμι από όλο τον κόσμο. Ακόμη, θα παρακολουθήσεις σεμινάρια και γευσιγνωσίες. Όλες οι δοκιμές πραγματοποιούνται με ποτήρι γευσιγνωσίας. 

Διαβάστε Επίσης

Τo premium εισιτήριο (45€ ατομικό, 75€ δύο ατόμων) σου δίνει επιπλέον πρόσβαση στο Premium Lounge, το πιο upscale σημείο του Φεστιβάλ όπου φιλοξενούνται τα πιο σπάνια και ultra Premium αποστάγματα των εταιριών. Ουίσκι και ρούμια  ειδικής εμφιάλωσης, limited edition ή με τιμές που ξεπερνούν τα 150€ στο ράφι. Εδώ το serve πέρα από ποτήρι γευσιγνωσίας μπορεί να γίνει και σε old fashioned με clear ice – Ice Up. 

Τα Experience Rooms

  • The Talisker Experience  Room: To εμβληματικό Talisker, το παλαιότερο εν λειτουργία αποστακτήριο στο νησί Skye της Σκωτίας, φιλοξενείται σε ένα μυσταγωγικό experience room, σε μια απολαυστική εμπειρία που ενώνει διαφορετικές εμφιαλώσεις του Talisker με διαφορετικούς τύπους στρειδιών. H Diageo Reserve Brand Ambassador, Δέσποινα Σπυριδάκη, σε προσκαλεί να δοκιμάσεις τα Talisker 10 yrs, Talisker 18 yrs, και Talisker Port Ruighe συνδυάζοντας τα με το ιδανικότερο pairing: τα ολόφρεσκα στρείδια. 
  • Tsaknakis Premium Brands: Whisky Vault: Ένας elegant χώρος μέσα από τον οποίο θα περιηγηθείς σε σημαντικές ουισκοπαραγωγικές χώρες, θα γνωρίσεις ιδιαίτερες μεθόδους απόσταξης και τεχνικές παλαίωσης που εφαρμόζονται στα πιο σπουδαία αποστακτήρια whisky ανά τον κόσμο. Μέσα από μία διαδραστική γευσιγνωσία θα ανακαλύψεις τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των premium whiskies.  Τα brands που θα βρεις: Teeling, Arran, Kilchoman, Glenfarclas, Torabhaig, Isle of Raasay, Port Askaig, Kavalan, Paul John. 
  • The Aberlour Experience Room: Ένας μοναδικά διαμορφωμένος χώρος που θα σε εισάγει στα μυστικά και την παραγωγή του μοναδικού Aberlour, από τον γνώστη του ουίσκι Μιχάλη Καγιάννη, Prestige (Advocacy Expert της Pernod Ricard) αλλά και να δοκιμάσεις ξεχωριστές εκφάνσεις του (Aberlour 12 y.o., Aberlour Casg Annamh, Aberlour A'bunadh, Aberlour 14 y.o, Aberlour A'bunadh Alba).
  • Concepts Malts Experience: Στο Concepts Malts Experience Room θα συμμετέχεις σε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι δοκιμάζοντας εξαιρετικά single malt whisky από 9 εμβληματικά αποστακτήρια της Σκωτίας.  Benriach, Glendronach, Glenglassaugh, Dalmore, Jura, Fettercairn, Deanston, Bunnahabhain, Tobermory, Ledaig. Ξεναγός σου ο Brand Ambassador Σίμος Ταγαράς.
  • The Jack Daniel’s Speakeasy Room: Για να μπεις στην ατμόσφαιρα της Αμερικάνικης ποτοαπαγόρευσης και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία αλλά και γευστική δοκιμή 4 ultra premium variants της οικογένειας του Jack Daniel’s, κάνεις κράτηση για μία από τις 25 διαθέσιμες θέσεις ανά ημέρα, για αυτή τη Speakeasy εμπειρία. Θα δοκιμάσεις τα παρακάτω 4 Ultra Premium variants:  Jack Daniel's Gentleman Jack, Jack Daniel's Single Barrel, Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whiskey, Jack Daniel’s Triple Mash Blended Straight Whiskey.
  • Avra Winter Wonderland: Το 'Avra Bar' του Four Seasons Athens μετατρέπει ένα από τα Experience Rooms του Amalias 36 σε Avra Winter Wonderland. Εδώ θα γευτείς (σε μικρή μερίδα) ένα από 2 signature κοκτέιλ τους, θα κάνεις pairing με μαλλί της γριάς που θα φτιάχνεται επί τόπου ή με deeps στο chocolate fountain. 
  • Whisky Association: Στον χώρο του Whisky Association θα γνωρίσεις τα μέλη των aficionados του Whisky από όλη την Ελλάδα. Θα δοκιμάσεις δικές τους εμφιαλώσεις και θα λάβεις πληροφορίες για το πώς να γίνεις μέλος. 

Info

Παρασκευή και Σάββατο, 8 & 9 Δεκεμβρίου 2023
Παρασκευή: 17:00-00:00
Σάββατο: 16:30 – 00:00
Amalias 36: Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 36, Σύνταγμα, Αθήνα (απέναντι από το Ζάππειο)

Πρόσβαση:
Στάση Μετρό και Στάση Τραμ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ/ ΣΤΗΛΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ
Κοντινά parking : Parking Συντάγματος:  Φιλελλήνων 12, Αθήνα, Parking Plaka, Δαιδάλου 23, Αθήνα, Parking Aegean, Ξενοφώντος 4, Αθήνα.

Εισιτήρια εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.