'Mellem': Για καφέ και κρασί στην Κυψέλη

Ένα ολοκαίνουριο feelgood σημείο στρέφει το ενδιαφέρον στα ορεινά της Κυψέλης.

Το νέο σποτ για καφέ και κρασί Mellem στην Κυψέλη © Λεωνίδας Τούμπανος

Σύμφωνα με τα άπταιστα δανέζικα που δε γνωρίζω, η λέξη 'Mellem' μεταφράζεται ως 'ανάμεσα'. Και είναι αυτή που χρησιμοποιεί σαν όνομα το ολοκαίνουριο -άνοιξε στις αρχές Οκτωβρίου- σποτ στην Κυψέλη, το οποίο συναντάται ανάμεσα σε δύο δρόμους (Φαιδριάδων και Κοτυλαίου) και μοιράζεται ανάμεσα σε δύο βασικούς άξονες: Τον καφέ και το κρασί. Ταιριαστή ονοματοδοσία αν μη τι άλλο.

Το Mellem στην Κυψέλη 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Mellem στην Κυψέλη 14

Το Mellem στην Κυψέλη 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο σποτ στη hot Κυψέλη

"Πάντα πήγαινα σε όποιο event ή έκθεση αφορούσε τον καφέ και εκεί γνώρισα τον Βασίλη, οπότε έτσι προέκυψε η επαφή μας. Από το προηγούμενο καλοκαίρι και έπειτα συζητούσαμε για όνειρα, πλάνα και σχέδιά. Κάποια στιγμή ο Βασίλης πέρασε από αυτή τη γειτονιά, είδε το μέρος και μου το έστειλε με μία φωτογραφία. Μου άρεσε και εμένα πάρα πολύ. Η τριπλή του πρόσοψη, η γειτονιά, η κατά κάποιο τρόπο αποκοπή του από τα υπόλοιπα κτίσματα της περιοχής. Γενικά ήταν ένας χώρος που μας έβγαλε από την αρχή πολύ ωραία vibes" μου λέει ο Νικολής Υφαντής, ένας εκ των δύο ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το 'Mellem'.

Το Mellem στην Κυψέλη 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έχοντας εργαστεί αρκετά χρόνια ως barista, με τελευταίο σταθμό το κυψελιώτικο hit 'Kick', αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Βασίλη Παύλου, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του καφέ (Cafeistas), και μαζί να παρουσιάσουν έναν feelgood χώρο, τα πάντα στον οποίο θυμίζουν κλασική Αθήνα των 70s και παράλληλα έχουν εκείνο το σκανδιναβικό touch, κυρίως όσον αφορά τον μινιμαλισμό, που δε χάνει ποτέ. 

Το Mellem στην Κυψέλη 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Mellem στην Κυψέλη 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κι όλα αυτά σε ένα ισόγειο λίγων τετραγωνικών που ήταν κάποτε μίνι μάρκετ, πιο πριν πρατήριο άρτου και ακόμη παλαιότερα καφενείο - ίσως με τη σημερινή του μορφή να ολοκληρώθηκε κάποιος κύκλος, ποιος ξέρει; Η αρχιτέκτονας Άννα Ρίζου ήταν ούτως ή άλλως fan της παλιάς Αθήνας και αυτό ακριβώς βγήκε στη δουλειά της στο χώρο: Μωσαϊκό στο πάτωμα, γήινοι τόνοι, μπόλικο ίνοξ, space safe μπαρ, μέχρι και το κλασικό κυπαρισσί στις τέντες. 

Το Mellem στην Κυψέλη 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ενδιαφέροντα blends καφέ και guest μονοποικιλιακών, κρασιά κυρίως από το ελληνικό αμπελώνα με μία ιδιαίτερη συμπάθεια προς τις natural οινοποιήσεις συνθέτουν το βασικό δίπολο των υπηρεσιών εδώ. 

Πλαισιώνονται με γλυκά που φέρουν την υπογραφή του Παύλου Τσιολέκα -ο οποίος προσεχώς ετοιμάζει το δικό του χώρο στο Παγκράτι- και απλά πλην νόστιμα σάντουιτς με ψωμιά από το γειτονικό 'Flake'. Και τι άλλο τρώμε εδώ; Μία μικρής γκάμας κρύα κουζίνα με επιλογές σε τυριά και αλλαντικά, κάποιο καπνιστό ψάρι κυρίως για να συνοδεύσει το πιο όξινο κρασί, ψωμί και τσάτνεϊ. Όλα επιλεγμένα one by one. 

Το Mellem στην Κυψέλη 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Να το αγαπήσει ο κόσμος. Να βρει ένα στέκι με προσεγμένα πράγματα, στο οποίο θα πηγαίναμε κι εμείς σαν πελάτες" αρκείται να μου πει κλείνοντας τη συζήτησή μας ο Νικολής Υφαντής. Ξέρεις, καμιά φορά αυτό αρκεί.


Info

Φαιδριάδων 76, Κυψέλη
Τηλ. 210 8677057 
Καθημερινά από τις 07.30 - 23.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.