Το "Ride" δεν είναι ένα μπαρ μόνο για Χαρλεάδες

Cool και νόστιμο, το μέσα-σε-συνεργείο/αντιπροσωπεία-της-Harley-Davidson-dive-bar σερβίρει φροντισμένα ποτά, ψαγμένες μουσικές και διαβολεμένα απολαυστικά burgers.

Το Ride Bar στην Πειραιώς

Φαντάσου ένα συνεργείο της Harley-Davidson (που παράλληλα είναι και η επίσημη αντιπροσωπεία στη χώρα μας, με έκθεση μηχανών και ρούχων του brand), με ένα μοναδικό twist: Να υπάρχει εντός του και ένα μπαρ. Τι πιο cool; Ακριβώς αυτό συμβαίνει στον αριθμό 187 της οδού Πειραιώς, που μόνο άγνωστο σημείο δεν είναι για τους πιστούς του εμβληματικού δίτροχου brand από το Μιλγουόκι. Ένας από αυτούς και ο Άρης Δούκας (που ίσως γνωρίζεις από αθηναϊκά φαβορί όπως το "Noel", το "Mr. Fox" και το εξαιρετικό σουβλατζίδικο "Βόλβη" στη Βαρβάκειο), ο οποίος συνήθιζε να πηγαίνει ακριβώς εκεί τη δική του HD, γνωρίζοντας τον καθ’ ύλην αρμόδιο της Harley-Davidson Athens, Αριστείδη Αθανασίου. Όταν ο τελευταίος του πρότεινε να συνεργαστούν, το περασμένο καλοκαίρι, δέχτηκε αμέσως. Το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης είναι ένα διαφορετικό dive bar (ίσως και να αδικεί το "Ride" η απόλυτη έννοια του όρου) μέσα σε ένα συνεργείο.

Το Ride Bar στην Πειραιώς 2

Το Ride Bar στην Πειραιώς 9

Το Ride Bar στην Πειραιώς 10

Από τη μία η μπάρα, οι προθήκες των ποτών, τα βαρέλια, ο δερμάτινος καναπές. Από την άλλη, ολοκαίνουργια ή μεταχειρισμένα μοντέλα μοτοσικλετών, αξεσουάρ, memorabilia και εξοπλισμός. Και ανάμεσά τους ένα γυαλί που χωρίζει και παράλληλα ενώνει τους δύο κόσμους.

"Και είναι ένα μπαρ για μηχανόβιους; Για Χαρλεάδες;"...

...αναρωτιέσαι κατά πάσα πιθανότητα. Είναι και γι' αυτούς –οι οποίοι, πίστεψέ με, απέχουν πολύ από τα στερεότυπα που έχεις στο μυαλό σου από τις αμερικανικές ταινίες– αλλά κυρίως πρόκειται για ένα ανοιχτόκαρδο μέρος, που απευθύνεται σε κάθε κατηγορία κοινού και επισκεπτών, όπως κάθε μπαρ. Όπως, μάλλον, θα έπρεπε να είναι κάθε μπαρ. Τη γενικότερη ατμόσφαιρα ντύνουν, μεταξύ άλλων, ροκ, surf, 80s και 90s pop μουσικές, ενώ lives με ιδιαίτερες μπάντες διοργανώνονται ανά τακτά διαστήματα.

Το Ride Bar στην Πειραιώς 8

Το τρίπτυχο "burgers - μπίρες - ποτά" είναι εκείνο που καθορίζει τι θα φας και τι θα πιεις εδώ. Θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση στο πρώτο μέρος, καθώς οι Serial Eaters (γνωστοί από διάφορα γευστικά projects στα οποία έχουν κατά καιρούς εμπλακεί) έχουν φτιάξει ένα ζουμερό μενού, που εκτελεί με ακρίβεια ο Άγγελος Χάρμπας (με θητεία στην κουζίνα του "Mr. Fox", αλλά και στη βραβευμένη "Αρακλειά" στην Ηρακλειά).

Το Ride Bar στην Πειραιώς 7

Το Ride Bar στην Πειραιώς 4

Το Ride Bar στην Πειραιώς 6

Η κάρτα και οι προτάσεις της φέρουν ονομασίες που άπτονται του κόσμου της Harley-Davidson: Το καπνιστό μπιφτεκόψωμο με μοσχαρίσιο κιμά, τσιμιτσούρι και μετσοβόνε έχει βαπτιστεί από το μοντέλο 883 ή εκείνο με πρόβειο μπιφτέκι, καραμελωμένο κρεμμύδι, κατσικίσιο τυρί και garlic mayo θα το βρεις ως CVO.

Και τα δύο προαναφερθέντα έχουν το ενδιαφέρον τους, στο ρόλο των θαυμάσιων bar food συντρόφων για κάθε παγωμένη μπίρα. Έχει τη φάση του το "Ride", κυρίως επειδή σου δίνει μια διαφορετική αίσθηση και ατμόσφαιρα, τόσο ως μαγαζί από μόνο του όσο και χάρη στο ιδιότυπο location στο οποίο βρίσκεται.

Το Ride Bar στην Πειραιώς 3


Info

Πειραιώς 187, Αθήνα
Τηλ. 6932 620502
Καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 09.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.