Στην "Στέπα" της Ασκληπιού

Ένα ακόμη ενδιαφέρον μπαρ φύτρωσε στα Εξάρχεια και σε έναν δρόμο που εξελίσσεται σταδιακά σε ένα πολλά υποσχόμενο τερέν για πάσης φύσεως bar hoppers.

Στέπα © Λεωνίδας Τούμπανος

Απέραντες ξηρές και κρύες εκτάσεις που εκτείνονται από το Βόλγα μέχρι τη Μαντζουρία, στο νότιο τμήμα της Σιβηρίας. Αυτές ακριβώς χαρακτηρίζονται ως "στέπα" και πιθανότατα έχεις ήδη ξεκινήσει να αναρωτιέσαι τι ακριβώς διαβάζεις σε αυτές εδώ τις γραμμές. Υπομονή. Το εξαιρετικά σκληρό κλίμα, με μεγάλους, κρύους και ανεμοδαρμένους χειμώνες (στη Wikipedia μαθαίνεις πως στη Μογγολία η στέπα είναι χιονισμένη κατά μέσο όρο 160 μέρες το χρόνο) καθώς και τα ξηρά, απελπιστικά ζεστά καλοκαίρια, δεν είναι ακριβώς κάτι που συναντάς στα Εξάρχεια και την οδό Ασκληπιού. Βρίσκεις εκεί όμως μία άλλη, παντελώς διαφορετική "Στέπα". Έτσι ονομάζεται το νέο all day bar που έκανε την εμφάνισή του εδώ και λίγες εβδομάδες στον αριθμό 61 του ολοένα και πιο δραστήριου δρόμου της Νεάπολης. Πρόκειται για μια σύμπραξη των ανθρώπων του κυψελιώτικου χιτ "It’s a Βίλατζ" και εκείνους του δημοφιλούς "Λούβρου" στην Ερατοσθένους.

Στέπα
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο industrial χώρος με τις προσεγμένες λεπτομέρειες και τη μεγάλη μπάρα, καθώς και τα πάντοτε ολοζώντανα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο και τη γωνία της Ασκληπιού με τη Δερβενίων ντύνονται με ένα μουσικό μωσαϊκό από soul, indie, trip hop και old school house και hip hop κομμάτια, σε ένα γενικότερα ταιριαστό setup.

Στέπα
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα του πίνειν, ο head bartender Κώστας Χατζής είναι αυτός που φροντίζει για μία ενδιαφέρουσα κάρτα με twisted classics η οποία μετρά συνολικά 13 επιλογές (οι 2 non alcoholic). Τα Houbara Bustard (με Campari, φράουλα, λικέρ δαμάσκηνου και εσπεριδοειδή), Zombie της Στέπας (η δική τους εκδοχή στο κλασικό υπερ-ρουμένιο ποτό) και Bobak (μία ιδιότυπη Paloma με τσάι lapsang και μία homemade σόδα) θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως εκείνα που αξίζουν λίγο παραπάνω της προσοχής σου.

Στέπα
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στη "Στέπα" σερβίρουν και φαγητό - πώς θα μπορούσαν να μην το κάνουν άλλωστε; Το μενού εδώ επιμελείται ο Αντώνης Μαλίκι (που γνωρίζουμε από το "Λοκάλι"), με προτάσεις που πατούν σε ετερόκλητα τερέν αλλά δείχνουν να δένουν κάτω από ένα κοινό concept - αυτό του ενδιαφέροντος bar food. Έτσι στη "Στέπα" θα δοκιμάσεις και σεβίτσε λαβράκι με ακτινίδιο και corn dog με παστουρμά, καπνιστή gouda και μαρμελάδα ντομάτας. Και ριγκατόνι με μοσχαρίσιο ραγού και κρέμα από καπνιστό Μετσοβόνε και σουβλάκια προβατίνας με σάλτσα από καπνιστές πιπεριές. Και smash burger και σελινόριζα μπρεζέ. Και κρέπα σοκολάτας και πανακότα καρύδας.

Στέπα
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αρκετά σημαντική όσο και εκτεταμένη είναι και η λίστα των vegan πιάτων - ίσως μεγαλύτερη από κάθε άλλο αντίστοιχο σποτ στην πόλη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ συναντάς 11 πιάτα, μεταξύ των οποίων κροκέτα τόφου με γλυκό πεπόνι, σεβίτσε αβοκάντο με τοπιναμπούρ και σταφύλια της θάλασσας, ραβιόλι σπανακόπιτας με κρέμα από φιστίκι Αιγίνης και σουβλάκια μανιταριών με σάλτσα από καπνιστό μαϊντανό. Έχει γίνει προσεγμένη δουλειά στο εν λόγω κομμάτι και αυτό βγαίνει προς τα έξω, σε μία γειτονιά που αν μη τι άλλο έχει φανατικό κοινό προς αυτή την κατεύθυνση.

Γενικότερα, η "Στέπα" μοιάζει να ήρθε και να έδεσε σε έναν κεφάτο δρόμο που εξελίσσεται σε μία ανέλπιστα ενδιαφέρουσα bar hopping πιάτσα της Αθήνας. Και εδώ που τα λέμε, πολύ καλά έκανε.


Info

Ασκληπιού 61, Εξάρχεια
Τηλ. 210 3625552
Καθημερινά από τις 08.30

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.