Η φάση είναι στην Ασκληπιού

Ο πιο cool δρόμος της Νεάπολης των Εξαρχείων δεν έχει μόνο μπαρ και καφέ. Μία βόλτα στα νέα δισκοπωλεία, tattoo studio, βιβλιοπωλεία και γκαλερί που ανανεώνουν την ζωντανή γειτονιά της Αθήνας.

Homcore

Η σχέση μου με την οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας είναι βιωματική. Μία σχέση αγάπης και μόνο. Για πολλά χρόνια και κάθε Σάββατο το πρόγραμμα ήταν συγκεκριμένο. Πρώτα μία βόλτα στο υπόγειο Tilt Comics (Ασκληπιού 37) για όλες τις νέες κυκλοφορίες σε κόμικς, art και pop culture περιοδικά σαν το Juxtapoz, βιβλία της RE/Search που μόνο εκεί έβρισκες και κουβέντα με τον Γιώργο Καρανικόλα των Last Drive (που πρωτοάνοιξε μαζί με την Βάλια Σκουρτσή το ιστορικό αυτό μαγαζί με κόμικς το 1996). Αμέσως μετά, καφές στους Κόκκους (Ασκληπιού 39), λίγα βήματα πιο πάνω. Και τα δύο αγαπημένα σημεία της οδού Ασκληπιού παραμένουν ανοιχτά, γεμάτα κίνηση, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. 

Αν ψάχνεις για specialty καφέ και ανεβαστικά spirits, ήρθες στον σωστό δρόμο. Η ρευστή και νοητή γραμμή που χωρίζει τα Εξάρχεια με το Κολωνάκι, ένας από αυτούς τους δρόμους και η Ασκληπιού, έχει να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και πολλές επιλογές από bar και καφέ. Φάλαινα, Santarosa, Knave, Vedder, Blue Fox, Υποβρύχιο, Nabokov, οι Κόκκοι, φυσικά, πάντα στη θέση τους.

Διαβάστε Επίσης

Την ίδια στιγμή, νέα μαγαζιά άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, συνθέτοντας μια πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα αγορά, που συνεχίζει την παράδοση, η οποία θέλει την Ασκληπιού τον πιο φιλόξενο δρόμο για μικρές και ανεξάρτητες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες.

Homcore
Homcore © Λεωνίδας Τούμπανος
Homcore
Homcore © Λεωνίδας Τούμπανος
Modernistas
Θανάσης Τραγουλιάς I Modernistas © Λεωνίδας Τούμπανος
Modernistas
Modernistas © Λεωνίδας Τούμπανος
Modernistas
Modernistas © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο ήχος της πόλης

Από το θρυλικό δισκοπωλείο Jinx του Βαγγέλη Κουνάδη που έκλεισε πριν από αρκετά χρόνια και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του (είχαμε δει live τον Larry Gus έξω από τo δισκοπωλείο, στο πεζοδρόμιο, μαζί με όλη τη σκηνή της Αθήνας τότε), η Ασκληπιού δεν είχε να υπερηφανευτεί για κάποιο δισκοπωλείο, αν και τον ήχο της πόλης τον κράταγε -και συνεχίζει να τον κρατάει- δυνατό ο Δημήτρης Λιλής, DJ, ραδιοφωνικός παραγωγός και label owner, με τα headquarters της Just Gazing records να βρίσκονται, μέχρι και πρόσφατα, στον αριθμό 89, δημιουργώντας ένα πραγματικό "μουσικό μελίσσι".

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην τους τελευταίους μήνες με το άνοιγμα  -σχεδόν ταυτόχρονα- δύο νέων δισκοπωλείων. Το Homcore (Ασκληπιού 53) του DJ και μουσικού Leon Segka και το Modernistas (Ασκληπιού 79) του Θανάση Τραγουλιά, ξαναέβαλαν τη γειτονιά στον μουσικό χάρτη.

"Πριν την 8χρονη διαμονή στο Βερολίνο, έμενα για 10 περίπου χρόνια, τρία στενά πιο πάνω από την Ασκληπιού, στον Λυκαβηττό. Όταν γύρισα για να ανοίξω το Homcore στο Σύνταγμα πάντα έβρισκα χρόνο να περπατήσω προς τον λόφο και τριγύρω. Μου αρέσει πολύ ακόμα, γιατί ενώ συμβαίνει μία αλλαγή στην Αθήνα αυτή τη στιγμή, η Ασκληπιού έχει την αίσθηση γειτονιάς. Έτσι, δεν το σκέφτηκα πολύ. Ελπίζω αυτή η αίσθηση γειτονιάς να παραμείνει" μας λέει ο Leon Segka για το δεύτερο "παιδί" του, με το πρώτο Homcore, να παραμένει ανοιχτό και active στην καρδιά του Συντάγματος (Βουλής 38 & Ηπίτου). Σε ένα αρκετά βιομηχανικό σκηνικό, με λειτουργικό υπόγειο και πατάρι για events και live shows, οι λάτρεις του βινυλίου, της ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής, μαζί με πολλές local κυκλοφορίες, θα βρουν ό,τι ψάχνουν.

Λίγα βήματα πιο ψηλά, ο καιρός "αλλάζει", όπως και η μουσική. 60s και πάλι 60s, soul, jazz, funk, latin, r&b, samba, rock & roll, psych, garage, pop, βινύλια, επανεκδόσεις και rare gems, mod κουλτούρα και βέσπες, υπέροχα vintage αντικείμενα. Τον Θανάση Τραγουλιά τον γνωρίζουμε μέσα από τα DJ sets του σε διάφορα πάρτι της Αθήνας και μέσα από την ομάδα και fanzine Belle Vue, έχοντας πάντοτε μία μοναδική συλλογή δίσκων και μεγάλες γνώσεις και πάθος για να μοιραστεί με όλους. To λιλιπούτειο και πολύ όμορφο Modernistas είναι ένα δισκοπωλείο-κόσμημα για την Αθήνα, η χαρά του συλλέκτη και του απλού μουσικόφιλου.

Phoenix
Ο Dimitri Yin με τον Ουαλό καλλιτέχνη Neal Rock έξω από την Phoenix Athens © Λεωνίδας Τούμπανος
Phoenix
Phoenix Athens © Λεωνίδας Τούμπανος
Phoenix
Phoenix Athens © Λεωνίδας Τούμπανος
Phoenix
Ο τρίτος χώρος της Phoenix Athens και προσωπικό εργαστήριο του Dimitri Yin © Λεωνίδας Τούμπανος
Asclepeion
Emer O'Brien I Asclepeion Gallery © Λεωνίδας Τούμπανος
Asclepeion
Asclepeion Gallery © Λεωνίδας Τούμπανος
Asclepeion
Asclepeion Gallery © Λεωνίδας Τούμπανος
Asclepeion
Asclepeion Gallery © Λεωνίδας Τούμπανος

Phoenix Athens και Asclepeion Gallery: Δύο "ξένοι" στην ίδια πόλη

Στην Αθήνα έχουν βρει "σπίτι" πολλοί νέοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό που έρχονται εδώ για να δημιουργήσουν, να επικοινωνήσουν με άλλους καλλιτέχνες και επιμελητές τέχνης από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ακόμα και να ανοίξουν τα δικά τους στούντιο και ανεξάρτητους χώρους. Σε αυτό συνέβαλαν και τα χαμηλά ενοίκια που έβρισκες μέχρι και πριν από ένα χρόνο.  

H Phoenix Athens Gallery and Residency (Ασκληπιού 87 & 89) είναι μία ανεξάρτητη γκαλερί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και χώρος φιλοξενίας καλλιτεχνών που παρέχει ό,τι χρειάζεται ένας καλλιτέχνης για να δουλέψει, να ζήσει για ένα διάστημα και να εξελίξει τη δουλειά του στην Αθήνα, από όποιο σημείο του πλανήτη και αν έρχεται. Ένα πραγματικά ασφαλές μέρος για καλλιτέχνες. Η Phoenix έχει δύο χώρους τέχνης στην Ασκληπιού, ο ένας δίπλα στον άλλον, στους αριθμούς 87 και 89, δύο συγκοινωνούντα δοχεία δημιουργίας.

Phoenix
Ο Dimitri Yin της Phoenix Athens © Λεωνίδας Τούμπανος


Ο καλλιτέχνης και επιμελητής Dimitri Yin, με μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Κινέζο, μεγάλωσε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που είδαν ότι "κάτι παίζει" στην Αθήνα γύρω στο 2018, μία εποχή με έντονα ακόμα τα κατάλοιπα της οικονομικής κρίσης και πολλούς νέους να την εγκαταλείπουν. Κάπως έτσι πήρε το όνομά της και η γκαλερί, με έμπνευση από τον Φοίνικα της μυθολογίας. "Το όνομα Phoenix ήρθε από αυτή την ιδέα, αν κατανοήσουμε τις αδυναμίες μας, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία και αυτό από αποδειχθεί κλειδί για να μάθουμε, για την αυτοπραγμάτωση και επαγγελματική εξέλιξη" σημειώνει ο Dimitri Yin.

Διαβάστε Επίσης



Πριν από λίγες μέρες, παρουσιάστηκαν σε δημόσια θέα τα νέα έργα κολάζ και πίνακες της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Mia Oldham στην Ασκληπιού 89, έργα που δημιουργήθηκαν από την καλλιτέχνιδα μέσα από την δίμηνη παραμονή της στην Ελλάδα και έμπνευση από τις κατοικίες της Αθήνας, τα σπίτια στα νησιά της Ελλάδας και τον ρόλο της μνήμης. Αυτό το διάστημα, στον χώρο της Ασκληπιού 87, παρουσιάζονται τα νέα έργα του Ουαλού καλλιτέχνη και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, Neal Rock.

Ο Dimitri Yin μας λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για τη γειτονιά "Αυτό που κάνει την οδό Ασκληπιού τόσο μοναδική είναι ότι είναι τόσο κοντά στον Λυκαβηττό και ενώνει τα Εξάρχεια με το Κολωνάκι, κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις εδώ μπορούν να λειτουργήσουν και σαν μία "γέφυρα” ανάμεσα στους κατοίκους τους. Η γειτονιά ωφελείται από τις πράσινες φυσικές πηγές του Λυκαβηττού και Στρέφη, την δροσίζουν, όπως και από την πλούσια ιστορία των Εξαρχείων και του κέντρου της Αθήνας που είναι πολύ κοντά από εδώ. Με τόσους πολλούς Έλληνες να επιστρέφουν στη χώρα τους τώρα, η ερώτηση είναι πώς να διατηρήσεις τον χαρακτήρα της γειτονιάς και παράλληλα να αναπτυχθούν τοπικές επιχειρήσεις".

Η Emer O’ Brien από την Ιρλανδία άνοιξε την Asclepeion Gallery (Ασκληπιού 102) πριν από 2.5 χρόνια. Είναι εικαστικός εγκαταστάσεων (installation art) και καθηγήτρια φωτογραφίας του IHP στο Αμερικανικό κολλέγιο Deree της Ελλάδας. Το έργο της επικεντρώνεται κυρίως στον Μοντερνισμό. Στην πολύ ενδιαφέρουσα γκαλερί με το όνομα του θεού της Ιατρικής ("Λέγεται ότι σε αντάλλαγμα για κάποια καλοσύνη του Ασκληπιού, ένα φίδι έγλειψε τα αυτιά του και του δίδαξε μυστικές γνώσεις") και μέχρι τις 5 Αυγούστου (Τετάρτη-Σάββατο, 3 μ.μ.-8 μ.μ.)., παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση "Μετωνυμία" -σε συνεργασία με την βρετανική γκαλερί Surgery- ένα διεθνές χάπενινγκ καλλιτεχνών με έργα από την ίδια την Emer O’ Brien, Justinthebastard (Αγγλία), Χρήστο Φαναρά, Jun CLN (Ισπανία), Li Li Ren (Κίνα), Ισμήνη Σιγάλα, Bjorn Hatleskog (Νορβηγία), Mark Wagner (Γαλλία), Storyteller (Σκωτία).

Ο Χρήστος Φαναράς, ο οποίος έχει τη γενική επιμέλεια της έκθεσης, παρουσιάζει καλλιτέχνες από τους τομείς της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, του σχεδίου, της γλυπτικής, της περφόρμανς, της μουσικής και της ποίησης, με διαφορετικές τεχνικές ο καθένας, οι οποίοι εμφανίζονται εδώ είτε ατομικά είτε ομαδικά. Ο τίτλος της έκθεσης ενώνει τα έργα που παρουσιάζονται, καθώς αναζητά να αντικαταστήσει το ένα πριν από το άλλο, οι διαφορές και οι ομοιότητες απορροφώνται ταυτόχρονα, δημιουργώντας το χάπενινγκ.

Ektos Grammis
Εκτός Γραμμής © Λεωνίδας Τούμπανος
Ektos Grammis
Γιώργος Καλαμπόκας I Εκτός Γραμμής © Λεωνίδας Τούμπανος
Ektos Grammis
Εκτός Γραμμής © Λεωνίδας Τούμπανος

Βιβλία στην Αθήνα

Δεν μπορείς να γράψεις για την Ασκληπιού χωρίς αναφορά στα βιβλία και στα γράμματα. Στην Ασκληπιού ήταν το σπίτι του Κωστή Παλαμά, εκεί βρισκόταν, στη συμβολή με την Ακαδημίας, το ημιυπόγειο φιλολογικό καφενείο "Μαύρος Γάτος", στέκι του ποιητή Θεοτόκη, του Κωστή Παλαμά, του Καρυωτάκη, του Λαπαθιώτη και άλλων, εκεί βρίσκονται μέχρι και σήμερα τα βιβλιοπωλεία Πολιτεία (Ασκληπιού 1-3) και τα παρακείμενα παλαιοβιβλιοπωλεία.

Με το σλόγκαν "βιβλία στην Αθήνα" στην βιτρίνα, μας υποδέχονται οι εκδόσεις ΔΩΜΑ (Ασκληπιού 16) στο νέο τους "σπίτι"-βιβλιοπωλείο. Από τους πιο ενδιαφέροντες εκδοτικούς οίκους των τελευταίων χρόνων, με δημοφιλείς τίτλους βιβλίων όπως το "Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες" της Ντέλια Όουενς αλλά και το "Ηπειρώτικο Μοιρολόι" του Κρίστοφερ Κινγκ, η μετακίνηση από ένα δώμα 18 τ.μ. κοντά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε έναν νέο πολύ όμορφο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, ίσως φάνταζε μονόδρομος. Εδώ θα βρείτε όλες τους τις εκδόσεις και όχι μόνο.

Ακριβώς απέναντι από το ΔΩΜΑ, τα τελευταία 2.5 χρόνια έχει ανοίξει ένα πολύ ενδιαφέρον παλαιοβιβλιοπωλείο χωρίς όνομα (γνωστό και ως "ο Αμερικάνος"), στον αριθμό 17 της Ασκληπιού. Το έχουν οι ίδιοι άνθρωποι που διατηρούν τα παλαιοβιβλιοπωλεία δίπλα στην Πολιτεία και στο Μοναστηράκι. Το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είναι η χαρά της ποπ κουλτούρας και του vintage. Άπειρα κόμικς από περασμένες δεκαετίες, Σεραφίνο, Τιραμόλα, παλιά περιοδικά, Άρλεκιν, Θησαυρός και Ρομάντσο, βίπερ αστυνομικά, πολεμικά και ερωτικά. Αν λείπει κάτι από τη συλλογή σας, σίγουρα θα υπάρχει εδώ.

Το νέο σπίτι των εκδόσεων Εκτός Γραμμής, που μετράνε ήδη μία ολόκληρη δεκαετία ζωής, βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στην οδό Ασκληπιού και τον αριθμό 57. Βιβλία θεωρίας και φιλοσοφίας, κατά βάση, με κάποιους από τους τίτλους (όπως το "Φεμινισμός για το 99%: Μανιφέστο" της Τσίντσια Αρρούτσα, Τίτι Μπατατσάρια και Νάνσυ Φρέιζερ, αλλά και η "Εισβολή του Μάη" του Γάλλου φιλόσοφου και κοινωνιολόγου Ανρί Λεφέβρ, ανάμεσα σε άλλα) να σημειώνουν αξιόλογες πωλήσεις και να συζητιούνται έντονα, αν και το εμπορικό κριτήριο δεν μπαίνει ποτέ σε πρώτο πλάνο όσον αφορά τους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν. Όπως μας λέει ο Γιώργος Καλαμπόκας των εκδόσεων Εκτός Γραμμής "Είναι το σπίτι μας. Στήνουμε ακόμα και αναγνώσεις βιβλίων λογοτεχνίας από άλλους εκδότες, ενώ σύντομα θα τρέξουμε και σεμινάρια… Θέλαμε να λειτουργήσουμε με όρους "κανονικού" εκδοτικού οίκου. Το βιβλιοπωλείο το σχεδιάσαμε και το φτιάξαμε όλο μόνοι μας, με τα χεράκια μας, από τα έπιπλα, τον φωτισμό μέχρι και το design".

Paradice
Paradice Tattoo © Λεωνίδας Τούμπανος
Paradice
Paradice Tattoo © Λεωνίδας Τούμπανος
Paradice
Paradice Tattoo © Λεωνίδας Τούμπανος
it's a shirt
Χριστίνα Χριστοδούλου I It's A Shirt © Λεωνίδας Τούμπανος
it's a shirt
It's A Shirt © Λεωνίδας Τούμπανος
it's a shirt
It's A Shirt © Λεωνίδας Τούμπανος
Think Bricks
Κατερίνα Βοϊτσίδη I Think Bricks © Λεωνίδας Τούμπανος
Think Bricks
Think Bricks © Λεωνίδας Τούμπανος
Think Bricks
Think Bricks © Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα νέο tattoo studio, δημιουργίες με Lego και πουκάμισα υψηλής αισθητικής

Το Paradice Tattoo (Ασκληπιού 71) άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Βαγγέλη Μακρή, που μετράει περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας σαν tattoo artist στην Ελλάδα, σε χώρες της Ευρώπης και στην  Αμερική. Ένας πραγματικά εντυπωσιακός χώρος, υψηλής αισθητικής, με τους ανθρώπους που δουλεύουν να σε καλωσορίζουν με χαμόγελο. Μαζί με τον Βαγγέλη, που ασχολείται με παραδοσιακό tattoo (Δυτικό traditional tattoo, black and gray fine line), βρίσκουμε και τον tattoo artist Lidio, ο οποίος κάνει πιο μοντέρνο, παραδοσιακό, Γιαπωνέζικο και tribal. "Αποφάσισα να ανοίξω το Paradice Tattoo με κύριο γνώμονα την απόλυτη ελευθερία του προσωπικού μου καλλιτεχνικού ύφους. Ο προσωπικός στόχος και στόχος του Paradice Tattoo είναι να λειτουργεί ως ένα πιο ρομαντικό στούντιο, δίνοντας έμφαση στην ιστορία και την παράδοση του tattoo. Αυτό επιτυγχάνεται από διαδικασίες που έχουν εξαλείψει στις μέρες μας, από την αναπαραγωγή ιστορικών σχεδίων και την επιλογή σχεδίων από τους τοίχους του καταστήματος μέχρι το στήσιμο όλου του χώρου. Άρα στην ουσία το "νέο" που θα ήθελα είναι η αναβίωση του παλιού παραδοσιακού τρόπου εφαρμογής του tattoo που όλο και λιγότερο βλέπουμε στις μέρες μας” τονίζει ο Βαγγέλης Μακρής και συμπληρώνει "Το κέντρο της Αθήνας είναι το μέρος που γνωρίζω περισσότερο και πιστεύω το ύφος του στούντιο ταιριάζει απόλυτα . Η οδός Ασκληπιού ήταν εξ αρχής στις προτιμήσεις μου καθώς βρίσκεται σε μια γειτονιά που όλο και εξελίσσεται, ενώ ταυτόχρονα κρατάει τον χαρακτήρα της".

Λίγα βήματα μακριά από το Paradice Tattoo, βρίσκεται το It’s A Shirt (Ασκληπιού 67) και είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει: Ένα μαγαζί με πουκάμισα. Πίσω από το It’s A Shirt βρίσκεται η Χριστίνα Χριστοδούλου, με μεταπτυχιακό στο Σχεδιασμό και την Επεξεργασία Υφασμάτων στη Σουηδία και γονείς βιοτέχνες. H ίδια σχεδιάζει, κόβει και φτιάχνει unisex πουκάμισα υψηλής αισθητικής και ποιότητας από ελληνικά υφάσματα και deadstock. Ένα slow fashion brand που αντανακλά την αγάπη της δημιουργού για τη μόδα, τα υλικά και υφάσματα που αντέχουν στον χρόνο και ο διάλογος που ανοίγει με αφορμή ένα κλασικό πουκάμισο. Πριν από λίγες βδομάδες, το It’s A Shirt έφτασε μέχρι και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από το εργαστήριο "My Shirt | Myself" που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης "ReThinking Ταυτότητες: Φύλο, Διαφορετικότητα, Διακρίσεις". Με αφορμή ένα λευκό unisex πουκάμισο It’s A Shirt και υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Χριστοδούλου και της ειδικού ψυχικής υγείας Λίλης Πέππου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες, να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τα δικά τους πουκάμισα, διακοσμώντας τα με σύμβολα, σχέδια και χρώματα που τους εκφράζουν.

Tέλος, τo Think Bricks (Ασκληπιού 24) είναι ένα funky μαγαζί που από το 2018 μας καλεί στον κόσμο των Lego, με μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση και ματιά. Δεν πουλάει τα νέα παιχνίδια της εταιρίας, αλλά φτιάχνει πρωτότυπα δώρα, αξεσουάρ, κοσμήματα και διάφορες ευφάνταστες κατασκευές αποκλειστικά με πολύχρωμα τουβλάκια Lego. Μπαίνοντας στο Think Bricks, η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Βοϊτσίδη, με σπουδές στην Ανακαίνιση Κτιρίων και Msc Managment in construction, εκείνη τη στιγμή κατασκεύαζε, πάντα με τουβλάκια και μέσα από ειδική παραγγελία, το logo μίας εταιρίας, ενώ τις έχουν ζητήσει να φτιάξει ακόμα και props θεατρικών παραστάσεων. Αυτά που μου έκαναν εντύπωση και μάλλον θα αποκτήσω σύντομα είναι ένα κασπώ για φυτά και ένα λειτουργικό keyboard υπολογιστή, όλα τους κατασκευασμένα, από τι άλλο, πολύχρωμα τουβλάκια Lego. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
02/05/2024

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.