Πραξιτέλους σε ενδιαφέρον update

Ο πάλαι ποτέ εμπορικός δρόμος στην καρδιά της πόλης δε σταματά στιγμή να ανθίζει, με φρέσκα spots να προστίθενται στα διαχρονικά σουξέ της.

Πραξιτέλους για φαγητό και ποτό @ananacoffeefood

Περίπου 1,5 έτος πριν, ο Ιωσήφ Πρωιμάκης έκανε λόγο για την gastro αναγέννηση της Πραξιτέλους. Και πράγματι, ο δρόμος που ξεκινά από την Κολοκοτρώνη και καταλήγει στην Ευρυπίδου είδε όλο αυτό το διάστημα τα ρολά που κατέβηκαν στα παλιά μαγαζάκια -κυρίως μέρη που άπτονταν εμπορικά του φωτός, με απλίκες, λαμπατέρ, πολυελαίους κ.α.- να ανεβαίνουν και πάλι, με πολύ ενδιαφέροντα spots που έχουν να κάνουν πια με το τρώγειν και το πίνειν. Μέρη σαν τα παρακάτω.

"The Clumsies"

Το μπαρ του The Clumsies, worlds 50 best bars 2022

Όταν τον Δεκέμβριο του 2014, το "The Clumsies" άνοιγε τις πόρτες του, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθήσει. Το πρώτο ουσιαστικά global bar της Αθήνας παραμένει το μέρος που δημιούργησε hype στην Πραξιτέλους. Διατηρεί την high end φυσιογνωμία του, σερβίρει σπουδαία ποτά και φροντισμένο bar food και βρίσκεται σταθερά στα 50 κορυφαία μπαρ του πλανήτη. 

Info: Πραξιτέλους 30, τηλ. 210 3232682

"Γκαστόνε"

Πραξιτέλους_Γκαστόνε

Στις εσχατιές της Πραξιτέλους και στην ζεν πλατεία Ιερού Λόχου, το "Γκαστόνε" συνδυάζει τη χαλαρή καλοφαγία με ένα feelgood περιβάλλον, υπό το πρίσμα ενός ελληνικού diner όπου η γουρουνοπούλα συνυπάρχει με το Negroni. Ακριβώς δηλαδή ό,τι είχε στο μυαλό του ο Κλεομένης Ζουρνατζής, που είναι ο άνθρωπος που το "τρέχει”.

Info: Πραξιτέλους 43, τηλ. 210 3211455 

"Overoll"

Overoll στο Χαλάνδρι
Overoll Croissanterie

Πίσω στο φθινόπωρο του 2020, οι Άλκης Ζέρβας, ο Γιάννης Κίκιρας και Σπύρος Παππάς έκαναν πράξη τους την ιδέα για την πρώτη croissanterie της Αθήνας. Σχεδόν αμέσως, το "Overoll" εξελίχθηκε σε hit, με τα κρουασάν του να γίνονται viral για όλους τους σωστούς και βουτυρένιους λόγους. 

Info: Πραξιτέλους 27, τηλ. 211 4198151

"Prac•sitele"

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το πιο πρόσφατο από τα σουξέ της Πραξιτέλους είναι αυτό το ανοιχτόκαρδο all day bar restaurant που μιλά απταίστως την ιταλική γλώσσα όσον αφορά το μενού του. Κορυφαία πίτσα, προσεγμένη pasta και καλοφτιαγμένα cocktails κάνουν τη διαφορά.

Info: Πραξιτέλους 7, τηλ. 210 7000720

"ANÄNA"

Πραξιτέλους_Ανανα

Αποτέλεσε σχεδόν από το "ντεμπούτο" του talk of the town για τους coffee aficionados στην πόλη, καθώς ήταν από εκείνα τα μέρη που αφενός έλειπαν και αφετέρου θύμιζαν σε όλους τα αντίστοιχα spots που μανιωδώς έαχνες μέχρι πριν κάποια χρόνια στα ταξίδια σου στο εξωτερικό. Ευχάριστο περιβάλλον, τζαμαρίες για χάζι και ποιοτικά blends συνθέτουν εδώ το σκηνικό.

Info: Πραξιτέλους 33, τηλ. 211 1151788

"The Misfit"

Πραξιτέλους_The Misfit

Ακόμη μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες, που έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Παρότι το όνομα του παραπέμπει προς μάλλον αντίθετη κατεύθυνση, τα πάντα σε αυτό το all day spot είναι προσεγμένα, σε έναν όμορφο χώρο εντός ενός νεοκλασικού κτιρίου. 

Info: Πραξιτέλους 14, Αθήνα, τηλ. 6936 758660

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.