Ο Βασίλης Παπαδόπουλος σερβίρει δυτικά

Ένας εκ των κορυφαίων οινοχόων της χώρας προστίθεται στην ομάδα του "Gigifioggos".

Βασίλης Παπαδόπουλος σομελιέ

Το "Gigifioggos" δηλώνει μπιστρό και wine bar, υπηρετώντας και τις δύο περιπτώσεις. Έχει καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, ιδιαίτερη αύρα (μεταξύ άλλων εδώ οι μουσικές εναλλάσσονται από Μάνο Χατζηδάκι μέχρι Elvis Presley και από Γιάννη Σπανό και Μίμη Πλέσσα έως Amy Winehouse) και τη γευστική σφραγίδα της γειτονικής "Δάφνης". Πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ παίζει το κρασί, με περισσότερες από 55 ετικέτες, ενώ αξιόλογη είναι η δουλειά και στο κομμάτι των cocktails. 

Μία ηχηρή οινική μεταγραφή

Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το οινικό κομμάτι, το "Gigifioggos" πραγματοποίησε εσχάτως μία σημαντική μεταγραφή, εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Βασίλη Παπαδόπουλο, έναν εκ των  κορυφαίων οινοχόων της Ελλάδας. Εδώ και 20 χρόνια έχει διανύσει πολύ σημαντικά οινικά χιλιόμετρα υπηρετώντας το κρασί με δημιουργικό, πρωτοποριακό και πάντα επαγγελματικό τρόπο.

> Διάβασε ακόμη: Τι παίζει τελικά με τα φυσικά κρασιά;

Έχει σημαντική πορεία σε αρκετά εγχειρήματα της εστίασης -wine bar και εστιατόρια- παράλληλα με τη δράση του ως εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, κριτής σε οινικούς διαγωνισμούς και ιδρυτής μη κερδοσκοπικού wine club.

Το δημοφιλές σποτ του Περιστερίου θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα εκτός αθηναϊκού κέντρου wine bars, που πια φροντίζει να δομήσει ακόμη πιο έντονα το προφίλ του, με περισσότερες γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις και γενικά μία συλλογική οινική ομπρέλα πλούσια σε διαδραστικές ενέργειες καθοδηγούμενες από τον Βασίλη Παπαδόπουλο και την εξειδικευμένη ομάδα του.  

> Διάβασε ακόμη: Καφενεία της Αθήνας για κάθε γούστο

Η φρεσκαρισμένη λίστα του είναι μία αξιόλογη αρχή, με τα κρασιά να σερβίρονται -πέρα από τη φιάλη- και σε ποτήρι των 150ml και 75ml, σε μία ενέργεια σήμα-κατατεθέν του σομελιέ, που πάντοτε προσπαθεί να προσφέρει την εμπειρία του οινικού "ταξιδιού", καθοδηγώντας τον επισκέπτη και δίνοντάς του τη δυνατότητα να δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές ετικέτες.

Βασίλης Παπαδόπουλος σομελιέ 1

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Gigifioggo

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.