Το 'Apoteka' είναι ένα διαφορετικό μπαρ, βγαλμένο από τα 80s

Η νέα άφιξη στην Βικτώρια έχει θάρρος, άποψη, αισθητική από την πολυσυζητημένη δεκαετία και υπογραφή που γνωρίζεις από τις ένδοξες εποχές της πλατείας Καρύτση.

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ Λεωνίδας Τούμπανος

Ας είμαστε απολύτως ειλικρινείς: Η ευρύτερη περιοχή της Βικτώριας δεν είναι και η πιο δημοφιλής του κέντρου της πόλης, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει όλο αυτό, κάποια στιγμή τέλος πάντων. Και, κυρίως, πως δεν παρουσιάζει το ενδιαφέρον της. Ενέργειες όπως το Victoria Square Project δείχνουν πως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αναδείξουν τη δυναμική της και, γενικότερα, να κάνουν μερικά σημαντικά βήματα προς μία διαφορετική κατεύθυνση, πολύ πιο φιλική στον επισκέπτη και τον κάτοικο της Αθήνας. Πλάι σε τέτοιες πρωτοβουλίες, έρχεται να προστεθεί και μια άφιξη, το 'Apoteka', που επεκτείνει το χάρτη των μπαρ της πόλης, στην προαναφερθείσα γειτονιά. Ίσως αποτελεί και το "σκαλοπάτι" σύνδεσης για τις μπάρες του ιστορικού κέντρου με εκείνες της όλο και πιο δυναμικά ανερχόμενης Κυψέλης.

Μπαρ με προσωπικότητα και άποψη

Το "Apoteka" είναι η ιδέα του Στέφανου Κονιδάρη (που πιθανότατα θυμάστε από το "Use Bar" της Πλατείας Καρύτση), η οποία έγινε πράξη ύστερα από αρκετό καιρό σκέψης και σχεδίων, με τον ίδιο να αναγνωρίζει τις προοπτικές της περιοχής και να ποντάρει σε αυτό. Γι’ αυτό, άλλωστε, έβαλε και μπόλικη προσωπική δουλειά σε ένα spot που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τα 80s και, δίχως υπερβολή, δεν έχουμε δει στην πρωτεύουσα όμοιό του τα τελευταία χρόνια.

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 9
Λεωνίδας Τούμπανος

Στον αριθμό 31 της Δεριγνύ, λοιπόν, έχει ανοίξει τις πόρτες του από τα τέλη Μαΐου, ένα "διαφορετικό" all day bar με concept και αισθητική που παραπέμπουν στην πολυσυζητημένη δεκαετία.

> Διάβασε ακόμη: Σύντομα όλοι θα μιλούν για το "Gajah"

Στεγάζεται στo χώρο μιας παλιάς χαρτοπαικτικής λέσχης – διορθώνω, στεγάζεται στο χώρο που βρισκόταν μία από τις πιο ιστορικές χαρτοπαικτικές λέσχες της Αθήνας: Η Λέσχη 31 ή Λέσχη του Ρούμπου, όπως ήταν γνωστή σε όλη την υψηλή κοινωνία του "σπορ", που είχε περάσει από τα τσόχινα τραπέζια της.

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 6
Λεωνίδας Τούμπανος

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 7
Λεωνίδας Τούμπανος

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 1
Λεωνίδας Τούμπανος

Τα τελευταία δεν υπάρχουν πια και έχουν αντικατασταθεί με ροζ-μπλε καναπεδάκια που κάποτε θα συναντούσες σε συνοικιακό κομμωτήριο, τραπέζια από φροντιστήριο και καρέκλες από παλιά ουζερί του Πειραιά, με highlight το εξαιρετικά ταιριαστό με την περίσταση custom-made γαλάζιο μπαρ από γυαλότουβλο στο βάθος. Τα πάντα όμως εδώ έχουν μια ιστορία. Ή, μάλλον, μια εντελώς διαφορετική, προηγούμενη ζωή.

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 2
Λεωνίδας Τούμπανος

Στο "Apoteka" θα ξεκινήσεις από το πρωί με ποιοτικό καφέ, χυμούς και κάποια χειροποίητη πίτα (αλλάζει τέσσερις φορές την εβδομάδα), θα συνεχίζεις με σπιτική λεμονάδα και, αργότερα, με κλασικά ποτά και κοκτέιλ.

> Διάβασε ακόμη: Στο "Odori", η αισθητική του βερμούτ έχει τον πρώτο λόγο

Θα ακούσεις "μαύρες" μουσικές και θα συναντήσεις ένα πολυσυλλεκτικό crowd με κόσμο της γειτονιάς, παλιές γνώριμες φάτσες του κέντρου και επισκέπτες από το εξωτερικό που αφήνουν το πλησιέστερο Airbnb για να πιουν ένα ποτό. Στόχος του "Apoteka" είναι να δημιουργηθεί ένα στέκι με χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου όλοι θα περνούν καλά και θα δημιουργούν παρέες. Αυτή δεν είναι και η ουσία του μπαρ άλλωστε;

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 11
Λεωνίδας Τούμπανος

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 7
Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα fun fact και ένα tip: Το όνομα είχε προαποφασιστεί, καθώς ο Στέφανος Κονιδάρης είχε "στοχεύσει" αρχικά το απέναντι κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν ένα φαρμακείο. Επίσης, κάτι μου λέει πως το 'Apoteka' θα εξελιχθεί σε ένα τέλειο μέρος για πάρτι.


Info

Δεριγνύ 31, Βικτώρια
Τηλ. 211 7505347

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event