Οδηγός Bars

Το 'Apoteka' είναι ένα διαφορετικό μπαρ, βγαλμένο από τα 80s

Η νέα άφιξη στην Βικτώρια έχει θάρρος, άποψη, αισθητική από την πολυσυζητημένη δεκαετία και υπογραφή που γνωρίζεις από τις ένδοξες εποχές της πλατείας Καρύτση.

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ Λεωνίδας Τούμπανος

Ας είμαστε απολύτως ειλικρινείς: Η ευρύτερη περιοχή της Βικτώριας δεν είναι και η πιο δημοφιλής του κέντρου της πόλης, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει όλο αυτό, κάποια στιγμή τέλος πάντων. Και, κυρίως, πως δεν παρουσιάζει το ενδιαφέρον της. Ενέργειες όπως το Victoria Square Project δείχνουν πως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αναδείξουν τη δυναμική της και, γενικότερα, να κάνουν μερικά σημαντικά βήματα προς μία διαφορετική κατεύθυνση, πολύ πιο φιλική στον επισκέπτη και τον κάτοικο της Αθήνας. Πλάι σε τέτοιες πρωτοβουλίες, έρχεται να προστεθεί και μια άφιξη, το 'Apoteka', που επεκτείνει το χάρτη των μπαρ της πόλης, στην προαναφερθείσα γειτονιά. Ίσως αποτελεί και το "σκαλοπάτι" σύνδεσης για τις μπάρες του ιστορικού κέντρου με εκείνες της όλο και πιο δυναμικά ανερχόμενης Κυψέλης.

Μπαρ με προσωπικότητα και άποψη

Το "Apoteka" είναι η ιδέα του Στέφανου Κονιδάρη (που πιθανότατα θυμάστε από το "Use Bar" της Πλατείας Καρύτση), η οποία έγινε πράξη ύστερα από αρκετό καιρό σκέψης και σχεδίων, με τον ίδιο να αναγνωρίζει τις προοπτικές της περιοχής και να ποντάρει σε αυτό. Γι’ αυτό, άλλωστε, έβαλε και μπόλικη προσωπική δουλειά σε ένα spot που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τα 80s και, δίχως υπερβολή, δεν έχουμε δει στην πρωτεύουσα όμοιό του τα τελευταία χρόνια.

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 9
Λεωνίδας Τούμπανος

Στον αριθμό 31 της Δεριγνύ, λοιπόν, έχει ανοίξει τις πόρτες του από τα τέλη Μαΐου, ένα "διαφορετικό" all day bar με concept και αισθητική που παραπέμπουν στην πολυσυζητημένη δεκαετία.

> Διάβασε ακόμη: Σύντομα όλοι θα μιλούν για το "Gajah"

Στεγάζεται στo χώρο μιας παλιάς χαρτοπαικτικής λέσχης – διορθώνω, στεγάζεται στο χώρο που βρισκόταν μία από τις πιο ιστορικές χαρτοπαικτικές λέσχες της Αθήνας: Η Λέσχη 31 ή Λέσχη του Ρούμπου, όπως ήταν γνωστή σε όλη την υψηλή κοινωνία του "σπορ", που είχε περάσει από τα τσόχινα τραπέζια της.

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 6
Λεωνίδας Τούμπανος

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 7
Λεωνίδας Τούμπανος

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 1
Λεωνίδας Τούμπανος

Τα τελευταία δεν υπάρχουν πια και έχουν αντικατασταθεί με ροζ-μπλε καναπεδάκια που κάποτε θα συναντούσες σε συνοικιακό κομμωτήριο, τραπέζια από φροντιστήριο και καρέκλες από παλιά ουζερί του Πειραιά, με highlight το εξαιρετικά ταιριαστό με την περίσταση custom-made γαλάζιο μπαρ από γυαλότουβλο στο βάθος. Τα πάντα όμως εδώ έχουν μια ιστορία. Ή, μάλλον, μια εντελώς διαφορετική, προηγούμενη ζωή.

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 2
Λεωνίδας Τούμπανος

Στο "Apoteka" θα ξεκινήσεις από το πρωί με ποιοτικό καφέ, χυμούς και κάποια χειροποίητη πίτα (αλλάζει τέσσερις φορές την εβδομάδα), θα συνεχίζεις με σπιτική λεμονάδα και, αργότερα, με κλασικά ποτά και κοκτέιλ.

> Διάβασε ακόμη: Στο "Odori", η αισθητική του βερμούτ έχει τον πρώτο λόγο

Θα ακούσεις "μαύρες" μουσικές και θα συναντήσεις ένα πολυσυλλεκτικό crowd με κόσμο της γειτονιάς, παλιές γνώριμες φάτσες του κέντρου και επισκέπτες από το εξωτερικό που αφήνουν το πλησιέστερο Airbnb για να πιουν ένα ποτό. Στόχος του "Apoteka" είναι να δημιουργηθεί ένα στέκι με χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου όλοι θα περνούν καλά και θα δημιουργούν παρέες. Αυτή δεν είναι και η ουσία του μπαρ άλλωστε;

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 11
Λεωνίδας Τούμπανος

ΤΟ APOTEKA ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 7
Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα fun fact και ένα tip: Το όνομα είχε προαποφασιστεί, καθώς ο Στέφανος Κονιδάρης είχε "στοχεύσει" αρχικά το απέναντι κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν ένα φαρμακείο. Επίσης, κάτι μου λέει πως το 'Apoteka' θα εξελιχθεί σε ένα τέλειο μέρος για πάρτι.


Info

Δεριγνύ 31, Βικτώρια
Τηλ. 211 7505347

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Bars

Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2022

Στη φετινή λίστα του Drinks International υπάρχουν και δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/06/2022

Για cocktails στην Πελοπόννησο

Το πρώτο Peloponesian Cocktail Festival είναι γεγονός, φέρνοντας στο προσκήνιο τα μπαρ της μεγαλύτερης χερσονήσου της χώρας.

Back to Athens 9: Επιστροφή στην αλληγορική Αθήνα

28 εκθέσεις, εγκαταστάσεις και περφόρμανς έρχονται στο Μέγαρο Ησαΐα στο πλαίσιο του φετινού Back to Athens 9, επιχειρώντας μια σφαιρική καταγραφή των εικαστικών απόψεων.

Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα κάνουν το last call τους στις μπάρες της πόλης και σαλπάρουν.

"Geronimo Coffee & Diner": Γεύσεις Αμερικής στο River West

Το 'Geronimo' ήρθε να προστεθεί στην οικογένεια της Terrablue, δίπλα στα αγαπημένα 'Il Barretto' και 'Σερσέ λα Φαμ'.

200.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση δράσεων μουσείων και πινακοθηκών

Το ποσό αποφασίστηκε μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων για επιχορήγηση ή/και αιγίδα σε δράσεις μουσείων και πινακοθηκών.

9 αθηναϊκά μπαρ για το καλοκαίρι

Φιλικές μπάρες της πόλης, ιδανικές για αντι-καυσωνικές βραδιές.