"Belman": Το Nolanverse πιάνει Κυκλάδες

"Nolan", "Proveleggioς", "Sweet Nolan" και πλέον "Belman". Αλλά σε νησί.

BELMAN ΜΠΑΡ ΝΑΞΟΣ

Αν νόμιζες πως η post-Covid διεύρυνση του Nolanverse ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με το "Sweet Nolan", πιθανότατα έκανες λάθος. Κι αυτό γιατί η οικογένεια των "Nolan", "Proveleggioς" και του προαναφερθέντος "Sweet Nolan" απέκτησε ένα ακόμη νέο μέλος που ακούει στο όνομα "Belman". Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα όμως έχει δύο βασικές διαφοροποιήσεις: Είναι μπαρ και βρίσκεται περίπου 223 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του κέντρου της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες και τη Νάξο.

Για ποιον χτυπά το "Belman"

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το "Belman"; Ένα αστικό μπαρ που τοποθετήθηκε στη Νάξο. Αστικό γιατί η αισθητική, το concept και τα ποτά του σχεδιάστηκαν ακριβώς με τον τρόπο που θα έπρεπε - τα τελευταία μάλιστα υπογράφει η bar manager του "Nolan" και του "Proveleggioς", Πόπη Σεβαστού, η οποία μαζί με την ομάδα της δημιούργησαν ένα μενού με cocktails υψηλού αλκοολικού δείκτη, που δεν έχουν ονόματα παρά μόνο αριθμούς.

BELMAN ΜΠΑΡ ΝΑΞΟΣ 1

Στην κάρτα θα βρεις 9 cocktails, 2 mocktails και 3 spritzes, με το νο. 100 (ένα ελαφρώς bitter αλλά δροσιστικό ποτό με gin, βερίκοκο, γεντιανή και σιρόπι τζίντζερ) και το νο. 89 (μία λευκή εκδοχή του Negroni με αποχρωματισμένο bitter, κρασί με infusion καφέ και λικέρ γεντιανής) να ξεχωρίζουν. Κι αν θέλεις κάτι να τα πλαισιώσεις, θα βρεις πίκλες, ελιές και τα περίφημα τυριά του τυροκομείου Μπαμπούνη σαν συνοδευτικά.

Και η Νάξος, πού κολλά; Οι δύο εμπνευστές και ιδιοκτήτες του συνδέονται στενά μαζί της. Ο Μάνος Μπαμπούνης, ιδρυτικό μέλος του Nolanverse (αρχιτέκτονας του "Nolan", του "Proveleggioς" και του "Sweet Nolan" και επικεφαλής της Trail Practice), γεννήθηκε και έζησε εκεί έως τα 18 του, ενώ ακόμα παραμένει ενεργός στην επιχείρηση της οικογένειάς του, το βραβευμένο τυροκομείο Μπαμπούνη.

> Διάβασε ακόμη: 7 πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις στα εστιατόρια της Νάξου

Ο Λεωνίδας Παπαδοκωστάκης έχει μια σχέση εξ αγχιστείας, αλλά όχι λιγότερο στενή. Συνδέθηκε με το νησί μέσω της Ναξιώτισσας γυναίκας του και πλέον μπορεί να αποκαλείται ντόπιος. 

Το "Belman" θα το συναντήσεις στη Χώρα της Νάξου, στα σκαλοπάτια του Φάραγγα που οδηγούν στο Κάστρο, δίπλα στο μαγαζί που φτιάχνει χειροποίητες καραμέλες και ακριβώς κάτω από τον μεγάλο φίκο. Τέλος, όσον αφορά τη μουσική, είναι ηλεκτρονική και παίζει χαμηλά.

BELMAN ΜΠΑΡ ΝΑΞΟΣ 2

Χώρα, Νάξος / 2285026528 / Καθημερινά από τις 7μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.