Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

4 νέες και άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις ενισχύουν την μπαρ σκηνή της πόλης.

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ 2022

Αν μπορούμε να κάνουμε μια αδιαμφισβήτητη παρατήρηση, απολύτως ταιριαστή με την αστική πραγματικότητα την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, είναι πως η Αθήνα λατρεύει τα μπαρ. Τελευταία, μάλιστα, έχουν προκύψει και κάποιες πάρα πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις, που μας παρακινούν να ξανοιχτούμε στην πόλη, για όλους τους σωστούς λόγους: Ακολουθούν τα νέα μπαρ της Αθήνας και η πιο πρόσφατη φουρνιά αυτών, που θα μας βγάλει έξω κι αυτό το καλοκαίρι.

Grasshoppers

Ακόμη ένα spot που στρέφει το ενδιαφέρον στα πέριξ της Στέγης και στην πολυσυζητημένη εσχάτως γειτονιά του Νέου Κόσμου, κατέφθασε πρόσφατα από την ομάδα του κοντινού "Naif". Το "Grasshoppers" είναι ένα αυστηρά after office μαγαζί. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του, το μάτι πέφτει πρώτα απ’ όλα σε μια σωστά τοποθετημένη μπάρα, ενώ "βυθίζεται" στο σκούρο μπλε που έχει καταλάβει το χώρο ως το βασικό χρώμα.

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ

Εδώ θα βρείτε μια έξυπνα διαμορφωμένη μπουτίκ κάβα με επιλογές για όλα τα γούστα, ιδιαίτερα signature cocktails όπως το Fervid (μια διαφορετική προσέγγιση της Margarita με μεσκάλ, τζίντζερ και λάιμ) ή το γλυκόπικρο Coarse (με Campari, cherry brandy, πικραμύγδαλο και φρέσκο χυμό από σέλερι και λάιμ), καθώς και προτάσεις σε κλασικά ποτά. Όσον αφορά το bar food, το ψωμί έχει την τιμητική του, με top επιλογή να αναδεικνύεται το Italian Club, μια εκδοχή του club sandwich με μοτσαρέλα, μορταδέλα, salami pepita και πέστο βασιλικού. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί προς τα τέλη Ιουνίου το "Grasshoppers" θα παρουσιάσει και τη σχεδόν speakeasy αυλή του.

Πλάι

Η ομάδα του "Morning Bar" αποφάσισε να φτιάξει μια "ρομαντική μπάρα" στο Κουκάκι και την έφτιαξε με επίκεντρο το πώς θα ήθελε να είναι ένα μέρος που θα μπορούσαν και να κάνουν στέκι.

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ ΠΛΑΙ 2

Το ολόφρεσκο μπαρ με το μικρό, πάλλευκο και μίνιμαλ εσωτερικό, σερβίρει αποκλειστικά straight ποτά μέσα από μια χαλαρή άλλα προσεκτικά φτιαγμένη κάβα, τιμά τον ελληνικό αμπελώνα με ετικέτες κρασιών που ανανεώνονται τακτικά και φροντίζει να προσφέρει το απαραίτητο τσιμπολόγημα με 4 επιλογές σε φαγητό (τοστ με πατατόψωμο, τυλιχτό-πίτα με ψάρι, μαγιονέζα και φινόκιο, combo φρούτου και τυριού και μία vegan πρόταση).

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ ΠΛΑΙ 1

Επιπλέον, κάθε Κυριακή από τις 2 μ.μ., το "Πλάι" στήνει το δικό του ουζερί, με μικρά πιατάκια και παρεμφερείς αλκοολικές προτάσεις.

The Neighbors Upstairs

Το ατμοσφαιρικό rooftop bar του ξενοδοχείου "NLH Monastiraki" είναι τοποθετημένο σε μία όμορφα διαμορφωμένη βεράντα, industrial αισθητικής, με το προνόμιο να αντικρίζει από τη μία πλευρά την Ακρόπολη και από την άλλη την Τεχνόπολη.

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ ΝΕΙΜΠΟΡΣ

Στο μπαρ, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα καλοφτιαγμένα cocktails, με τα signatures να εκτείνονται σε 14 προτάσεις: Από αυτά ξεχωρίζουν το Living Dead (η δική τους εκδοχή του Zombie, με blend ρουμιών και homemade φαλέρνουμ), το Trippin Fairy (με ένα mix από bourbon και ρούμι, συν ένα πικάντικο σιρόπι) και το Carmenta (ένα ενδιαφέρον sour με Italicus).

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ ΠΛΑΙ 1

New wave vibes και alternative indie rock, funk, soul, jazz και μπόλικα oldies συνθέτουν το μουσικό χαλί.

Lit Athens

Ένα έξοχα διαμορφωμένο all-day bar που επενδύει πέρα από το ξεχωριστό design, το οποίο φέρει την υπογραφή του Studiomateriality, και τη feelgood ατμόσφαιρα με όσο το δυνατόν εντονότερα αθηναϊκά vibes, τόσο στον specialty coffee και τα νόστιμα cocktails όσο και στο φαγητό, σε ένα μενού που επιμελείται ο Μάνος Σαρρής.

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ ΛΙΤ 1

ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΠΑΡ ΛΙΤ 2

Η λίστα των ποτών του είναι μαζεμένη, με λίγες επιλογές σε signatures (ξεχωρίζει για ευνόητους λόγους το Tzatziki Spritz), ενώ το φαγητό του θα ξυπνήσει μνήμες, ιδωμένες όμως μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Lit Athens

Θησείου 15, Θησείο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.