Ο κορυφαίος Alex Kratena έρχεται στο "Baba Au Rum"

Η δυναμική μπάρα του βραβευμένου Baba Au Rum, φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της παγκόσμιας σύγχρονης μπαρ σκηνής.

Alex Kratena

Μια σπουδαία προσωπικότητα του διεθνούς bartending, ο Alex Kratena, συνιδιοκτήτης του "Tayer + Elementary" στο Λονδίνο, δεύτερου στη λίστα των "50 Καλύτερων Bar του Κόσμου", θα βρεθεί πίσω από την μπάρα του αθηναϊκού "Baba Au Rum" τη Δευτέρα 16 Μαΐου για να προσφέρει στους επισκέπτες του μια ξεχωριστή, προσωποποιημένη εμπειρία.  

Ο Alex Kratena είναι πολυβραβευμένος μπαρτέντερ και συν-δημιουργός του P(OUR), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στην εξερεύνηση νέων προτάσεων που αφορούν την εξέλιξη του χώρου των μπαρ. Οι λαμπρές σελίδες της πορείας του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη βράβευσή του ως καλύτερου bartender του κόσμου το 2012 και "προσωπικότητας της χρονιάς" της βιομηχανίας των bar το 2013 ενώ σε ρόλο head bartender στο περίφημο λονδρέζικο "Artesian", δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του όταν έφτασε στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα bar του κόσμου, θέση που διατήρησε για 4 χρόνια, από το 2012 ως το 2015. Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη λίστα τα τελευταία χρόνια διατηρεί συνεχή παρουσία και το "Baba Au Rum" με οικοδεσπότη τον ιδιοκτήτη Θάνο Προυναρούς και μια ομάδα που προσθέτει προσωπική αξία στην έννοια της φιλοξενίας. Ο Kratena έχει βρεθεί στην Ελλάδα για διάφορα pop up και όσοι τον έχουμε γνωρίσει διαπιστώσαμε όχι μόνο την διαφορετική του προσέγγιση στα κοκτέιλ αλλά και την επικοινωνιακή του δεινότητα. Δεν με εκπλήσσει λοιπόν το ότι στην προσεχή του επίσκεψη σε αθηναϊκό έδαφος κάθε σερβίρισμα θα είναι και μία προσωποποιημένη εμπειρία από τον ίδιο, οπότε η κράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική καθώς η βραδιά απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό καλεσμένων. Όσο για το τι θα δοκιμάσουμε; Ορισμένες από τις νέες δημιουργίες του αλλά και ένα κοκτέιλ – φόρο τιμής στην Ελλάδα, φτιαγμένο με το premium τσίπουρο O/Purist. Ανυπομονούμε!

16/5, 8 μ.μ – 12 π.μ | Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο info@babaaurum.com
 

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.