Πέντε μπαρ σε straight γιορτινό πνεύμα

Γυρίσαμε τα μπαρ με τις πιο ενημερωμένες κάβες και ανακαλύψαμε τις σπάνιες φιάλες σε ρούμι, ουίσκι και τζιν. ­Διαβάστε, λοιπόν, πού θα πάμε  να τα π(ι)ούμε straight!

Πέντε μπαρ σε straight γιορτινό πνεύμα

Οσο το κύμα των ευρηματικών μείξεων καλπάζει ακάθεκτο, εντελώς παράδοξα θα μπορούσε να πει κάποιος, παρατηρείται μια ταυτόχρονη ραγδαία αύξηση ζήτησης σε straight ποτά. Πολλά είναι επίσης τα μπαρ που επενδύουν σε πληρέστατες κάβες, συγκεντρώνοντας ιδιαίτερες, premium και συλλεκτικές ετικέτες, οι οποίες ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Ολοένα και περισσότεροι θαμώνες, λοιπόν, υποκύπτουν στα θέλγητρα των κορυφαίων straight ποτών, αναζητώντας εναγωνίως νεόφερτα spirit brands. Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα: μπαρ που εξειδικεύονται στο ουίσκι, στέκια που κάνουν focus στο τζιν ή ψάχνονται με το ρούμι και τα πολλά του πρόσωπα.

Σε ειδικές περιπτώσεις, για τους λάτρεις των ποτών με έμπειρο ουρανίσκο, υπάρχουν οι μπάρες που δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα spirits καθώς και αυτές που εστιάζουν σε πολύ premium και παλαιωμένες εκδοχές ποτών. Ιδού πέντε μπαρ όπου θα ζήσεις μια ξεχωριστή fine drinking εμπειρία χωρίς να ακούσεις το χαρακτηριστικό ήχο από το χτύπημα του σέικερ...

#1 «CV Distiller», για whisky lovers

Πέντε μπαρ σε straight γιορτινό πνεύμα - εικόνα 1

Πίσω από το «Hilton» βρίσκεται ο σύγχρονος ναός του whisky. Σε μία από τις πιο ενημερωμένες και ψαγμένες κάβες, το «CV Distiller» έχει συγκεντρώσει πάνω από χίλιες διαφορετικές ετικέτες ουίσκι με γεωγραφικά κριτήρια. Αρχικά με βάση τις παραγωγούς χώρες, Ιρλανδία, Σκοτία, Ιαπωνία, ΗΠΑ και Καναδάς, και στη συνέχεια με τις υποπεριοχές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι ενότητες από αποστακτήρια που δεν είναι πλέον σε λειτουργία και οι ετικέτες από χώρες λιγότερο γνωστές στην παραγωγή ουίσκι.

#2 «El Jiron», για τους τολμηρούς των spirits

Πέντε μπαρ σε straight γιορτινό πνεύμα - εικόνα 2

Στο όμορφο bar-restaurant στο Ψυχικό, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου προσφέρει μια τελείως διαφορετική πίνειν εμπειρία. Δημιουργεί τα δικά του spirits, τα οποία δοκιμάζονται απαραιτήτως σκέτα. Στο εργαστήριο του μπαρ πειραματίζεται διαρκώς με ζυμώσεις, αναμείξεις και παλαιώσεις σε διάφορους τύπους βαρελιών. Ξεκινήστε με τα εκρηκτικά ρούμια, που παντρεύουν ζαχαροκάλαμα και πρωτότυπα προβιοτικά συστατικά, και συνεχίστε με τα πληθωρικά βερμούτ από ιδιαίτερα κρασιά και νόστιμα φρούτα.

#3 «Αlexander's Bar», για luxury ειδήμονες

Πέντε μπαρ σε straight γιορτινό πνεύμα - εικόνα 3

Στο υπέρκομψο και καλόγουστο μπαρ του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» –που έχει βραβευτεί από το «Forbes» ως καλύτερο bar ξενοδοχείου– η λίστα φλερτάρει με όλους τους τύπους των αποσταγμάτων, έχοντας όμως μεγαλύτερη αδυναμία στις super premium εκδοχές τους. Για παράδειγμα, στην ­περίπτωση που θέλετε ένα κονιάκ, εκεί θα βρείτετο υπέροχο Hennessy Paradis. Αν, πάλι, προτιμάτε το μπράντι θα ανοίξετε τους γευστικούς σας ορίζοντες με το σπάνιο Carlos Primero Grand Reserve. Φυσικά, είναι από τα λίγα μέρη όπου μπορείτε να απολαύσετε το κορυφαίο ΑΕΝ Metaxa.

#4 «Baba Au Rum», για τους οπαδούς του ρουμιού

Πέντε μπαρ σε straight γιορτινό πνεύμα - εικόνα 4

Στο ρετρό σαλονάκι του «Baba» φιλοξενούνται 300 ετικέτες ρουμιού, που από το νέο έτος θα φτάσουν στις 400. Ο διαχωρισμός τους γίνεται με βάση τη χώρα προέλευσης, δηλαδή Τζαμάικα, Κούβα, Μαρτινίκα, Μπαρμπέιντος κ.ο.κ. Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλές αποκλειστικές φιάλες. Μια τέτοια είναι η ειδική εμφιάλωση του Plantation για το «Baba au Rum». Πρόκειται για ένα blend τεσσάρων ρουμιών, τα οποία παλαιώνουν δέκα χρόνια στους τροπικούς, δύο χρόνια σε βαρέλια του κονιάκ κι ένα χρόνο σε βαρέλια καπνιστού ουίσκι. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε το αγροτικό παλαιωμένο ρούμι St. James Vieux 1997 και το τζαμαϊκανό Compagnie des Indes, που ωριμάζει για 24 χρόνια.

#5 «Gin Joint», για gin(ious) πότες

Πέντε μπαρ σε straight γιορτινό πνεύμα - εικόνα 5

Στο λιλιπούτειο speakeasy της Χρήστου Λαδά χωράνε περίπου 180 διαφορετικές ετικέτες τζιν, που συλλέγονται από όλον το κόσμο. Από αυτές, τις 100 μπορείς να τις βρεις μόνο στο «Gin Joint». Ο Δημήτρης Κιάκος δεν σταματάει να ταξιδεύει, να ψάχνει και να φέρνει κάθε ιδιαίτερη ετικέτα που βρίσκει στο δρόμο του. Μπορεί το Gin-Tonic να είναι στη μόδα, αλλά εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το συναρπαστικό αμερικάνικο Big Gin, το αρωματικό αυστραλιανό West Winds και το πρωτότυπο νεοζηλανδέζικο Scapegrace εντελώς σκέτα.


Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

CV Distiller

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον
  • Bars

Jiron (El)

Δημ. Βασιλείου & Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο "Λοκάλι" για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Επέκταση θερινής και γευστικής ραστώνης σε αυλή και ταράτσα, στου Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2022

Ο Γιώργος Φακίνος resident DJ στο LouLou Is Present

Για ένα Σάββατο του μήνα θα μοιράζεται τα decks με τους καλύτερους local και διεθνείς DJs.

Μα πού πήγε η σαμπάνια;

Τελειώνει όντως η σαμπάνια από την αγορά; Μην αγχώνεσαι, ο εκλεκτός αφρώδης οίνος θα παραμείνει στον αφρό των οινικών εξελίξεων.

'Athens Wine & Art Festival': Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού και τέχνης στην Ελλάδα επιστρέφει

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στο χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το "Angelo et Manolo" αγαπά το κρασί και τους ανθρώπους

Όταν ο Εμμανουήλ Καραλής δεν πετά στους αιθέρες, σερβίρει φίνα κρασιά στην Μητροπόλεως, μαζί με τον γιο της Φωτεινής Παντζιά του "By The Glass".

Ο Giorgio Bargiani για μία ξεχωριστή βραδιά στο "The Clumsies"

Ο head bartender του καλύτερου μπαρ του πλανήτη σερβίρει απόψε αλησμόνητα Negroni στην Πραξιτέλους.

Το λαμπερό yacht party της GREY GOOSE premium vodka στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Αφού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, το σκάφος της GREY GOOSE κατέληξε στο ISLAND Athens Riviera, όπου με ένα ανεπανάληπτο party στον απόηχο του καλοκαιριού, έριξε για φέτος άγκυρα.