Ζήσε το αμερικανικό όνειρο του fine drinking

Έξι βραβευμένα αμερικανικά bars φιλοξενούνται στο pop-up event American Dream Bar που στήνει η ομάδα του «The Clumsies» την Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Ζήσε το αμερικανικό όνειρο του fine drinking

Έξι βραβευμένα αμερικανικά bars φιλοξενούνται στο ολιγόωρο pop-up event American Dream Bar που στήνει η ομάδα του «The Clumsies» στο εμπορικό τρίγωνο την Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Ζήσε το αμερικανικό όνειρο του fine drinking - εικόνα 1
«Employees Only»: βγαλμένο θαρρείς από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, αυτό το speakeasy bar είναι κρυμμένο πίσω από μια χαρτορίχτρα και σερβίρει στην καμπυλωτή μπάρα του διάσημα cocktails όπως το Ginger Smash και μία εκδοχή του Manhattan

Αφού έκανε check-in στα καλύτερα ξενοδοχειακά bars του κόσμου (με το περσινό The Clumsies Hotel Bar) κι αφού άγγιξε τον εξωτισμό της Άπω Ανατολής (πριν από μερικούς μήνες με το The Clumsies Asian Bar), τώρα η ομάδα του «The Clumsies» (Γεωργόπουλος, Τσουνάκας, Καίσαρης, Κυρίτσης, Μπάκουλης) στρέφει τη ματιά της υπερατλαντικά για την επόμενη pop-up υπερπαραγωγή της, το The Clumsies American Dream Bar.

Ζήσε το αμερικανικό όνειρο του fine drinking - εικόνα 2
«NoMad Bar»: γνωρίσαμε την ομάδα του, με επικεφαλής τον Leo Robitschek, στο περσινό The Clumsies Hotel Bar και φέτος περιμένουμε να δοκιμάσουμε εκτός από τα cocktails και το φαγητό του

Οι ΗΠΑ είναι μία από τις... υπερδυνάμεις της κουλτούρας των cocktails (με μεγάλη παράδοση στη δημιουργία της) και μία απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι στη φετινή λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου τα 14 (τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα) βρίσκονται επί αμερικανικού εδάφους, με τέσσερα απ’ αυτά να φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα και ένα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Ζήσε το αμερικανικό όνειρο του fine drinking - εικόνα 3
«Dante»: κουβαλάει ιστορία ενός αιώνα, έχει φιλοξενήσει από τον Ernest Hemingway μέχρι τον Robert Mapplethorpe και την Patti Smith, και ελπίζουμε να μας σερβίρει κάποιο από τα 12 Negroni του

Αξιοποιώντας την 9η θέση του στην ίδια λίστα και συνεχίζοντας τη στενή αλληλεπίδραση με το εξωτερικό, το «The Clumsies» στήνει, λοιπόν, την Πέμπτη 9/3 ένα pop-up event στην ολιγόωρη διάρκεια του οποίου οι δημιουργικές ομάδες 6 βραβευμένων αμερικανικών bars θα μας εξηγήσουν το αμερικανικό όνειρο του fine drinking!

Ζήσε το αμερικανικό όνειρο του fine drinking - εικόνα 4
«Trick Dog»: η ομάδα αυτού του bar στο Σαν Φρανσίσκο φημίζεται για τη δημιουργικότητά της, που έχει βγάλει καταλόγους εμπνευσμένους από θεωρίες συνωμοσίας, ράτσες σκύλων, τα ζώδια και δίσκους βινιλίου

Το The Clumsies American Dream Bar θα στεγαστεί σε ένα κτίριο στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, το οποίο θα διαμορφωθεί σε αμερικανική γειτονιά με πολλά street art στοιχεία – στην περίπτωση μάλιστα του «PDT» («Please Don’t Tell») θα αξιοποιηθεί το υπόγειο του κτιρίου ώστε να αναπαρασταθεί η πρωτότυπη ατμόσφαιρα αυτού του κρυμμένου (πίσω από έναν τηλεφωνικό θάλαμο!) νεοϋορκέζικου bar.

Ζήσε το αμερικανικό όνειρο του fine drinking - εικόνα 5
«The Walker Inn»: 27 άτομα όλα κι όλα χωράει αυτό το bar στην κορεάτικη γειτονιά του Λος Άντζελες, που είναι γνωστό για τις θεματικές λίστες γευσιγνωσίας οι οποίες αλλάζουν ανά δύο μήνες

Στο The Clumsies American Dream Bar θα έχουμε τέσσερις ώρες στη διάθεσή μας, από τις 20:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, χρησιμοποιώντας μάρκες που θα έχουμε αγοράσει στην είσοδο για 10€ την καθεμιά, να δοκιμάσουμε signature cocktails από τα «Employees Only» (#7), «PDT» (#45), «Dante» (#34) και «NoMad Bar» (#8) της Νέας Υόρκης, «Trick Dog» (#35) του Σαν Φρανσίσκο και «The Walker Inn» (#37) του Λος Άντζελες – όλα βρίσκονται στη φετινή λίστα των 50 καλύτερων bars του κόσμου (στην παρένθεση η κατάταξή τους), ενώ έχουν αποσπάσει και άλλες διακρίσεις, όπως τα «Employees Only», «Trick Dog» και «NoMad Bar» που έχουν κερδίσει Spirited Awards.

Ζήσε το αμερικανικό όνειρο του fine drinking - εικόνα 6
«Please Don’t Tell»: πίσω απ’ αυτό τον τηλεφωνικό θάλαμο κρύβεται το speakeasy bar που το 2011 είχε φτάσει στην κορυφή των 50 καλύτερων bars του κόσμου

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο, δεν πρέπει με τίποτα να χάσουν τη συνάντηση με την Ann Tuennerman μία μέρα πριν από το pop-up bar (την Τετάρτη 8/3). Η ιδρύτρια του Tales of the Cocktail, του μεγαλύτερου φεστιβάλ για το ποτό και το cocktail, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Ορλεάνη και κορυφώνεται με τα Spirited Awards, θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο για την καθιέρωση αυτής της διοργάνωσης στο επίκεντρο της βιομηχανίας, καθώς και για τις ζυμώσεις και τις τάσεις στο παγκόσμιο bartending.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.