Ποδαρικό με το δεξί για το ελληνικό box office

Η αργία των Φώτων έφερε την κινηματογραφική επιφοίτηση και προπανδημικές ουρές θεατών. Αιχμή του δόρατος το σαρωτικό "Avatar: The Way of Water", το οποίο ήδη ξεπέρασε τις 330.000 εισιτήρια.

Avatar_the_way_of_the_water33

Με το δεξί μπήκε το 2023 για τις κινηματογραφικές αίθουσες, οι οποίες είδαν ένα τετραήμερο των Φώτων από τα παλιά, διπλασιάζοντας σχεδόν την προσέλευση των θεατών από το αντίστοιχο της Πρωτοχρονιάς (από τους 67.611 στους 124.007). Το "Avatar" επέδειξε εξαιρετική αντοχή (πάει πλέον γκαζωμένο για πάνω από τις 400.000), τα animation γέμισαν τις απογευματινές προβολές και οι εβδομαδιαίες πρεμιέρες αποδείχθηκαν ελκυστικές: πέντε απ' αυτές πλασαρίστηκαν στο top-10, με την οσκαρικά φιλόδοξη "Φάλαινα" του Ντάρεν Αρονόφσκι να ανοίγει με 4.471 εισιτήρια σε έξι μόλις οθόνες. Αντίθετα, το "Ο Σύντροφος Βολκονόγκοφ Απέδρασε" ξεκίνησε με μόλις 241 θεατές σε τρεις κινηματογράφους, ενώ το "Aftersun" συνεχίζει να εντυπωσιάζει, φτάνοντας με άλλους 3.166 στους 13.034.

Ελληνικό box office 5-8/1:

1. Avatar: The Way of Water - 42.489 εισιτήρια (120 αίθουσες, 330.949 συνολικά)
2. Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία - 17.668 εισιτήρια (102 αίθουσες, 84.987 συνολικά)
3. M3gan - 15.331 εισιτήρια (82 αίθουσες, 15.331 συνολικά)
4. Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη - 14.172 εισιτήρια (63 αίθουσες, 14.172 συνολικά)
5. Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο - 7.884 εισιτήρια (60 αίθουσες, 7.884 συνολικά)
6. Μάρμαντιουκ - 6.020 εισιτήρια (76 αίθουσες, 6.020 συνολικά)
7. Η Φάλαινα - 4.471 εισιτήρια (6 αίθουσες, 4.471 συνολικά)
8. Aftersun - 3.186 εισιτήρια (12 αίθουσες, 13.034 συνολικά)
9. Καραγκιόζης the Movie- 2.187 εισιτήρια (25 αίθουσες, 23.614 συνολικά)
10. Γάμος Μετ' Εμποδίων - 2.093 εισιτήρια (19 αίθουσες, 13.148 συνολικά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο 'Αχινός' του Χάρις Ντίκινσον είναι ένα ντεμπούτο γεμάτο οργή και τρυφερότητα

Μετά τα "Triangle of Sadness" και "Babygirl", ο ηθοποιός περνάει πίσω από την κάμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
22/10/2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου "Θόδωρος Αγγελόπουλος" περιμένει τις ταινίες σας

Το φεστιβάλ επιστρέφει για πέμπτη χρονιά με διεθνείς συμμετοχές και ειδικά αφιερώματα στον κινηματογράφο.

Το Kino Athens 2025 τιμά τη Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ

Η νέα ταινία της Χιλιανής σκηνοθέτιδας "Limpia" είναι πλέον διαθέσιμη για το κοινό στο Netflix.

Ελληνικό box office: Πόσοι θεατές σήκωσαν το "Νεκρό Τηλέφωνο 2";

Ο Ίθαν Χοκ επέστρεψε ως τρομακτικός "Αρπαχτής" και κέρδισε εύκολα τις εντυπώσεις, σε αντίθεση με τη συνεργασία Τζούλια Ρόμπερτς - Λούκα Γκουαντανίνο, η οποία απογοήτευσε.

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς "Mr. Scorsese" επιλέγουμε τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του Αμερικανικού σκηνοθέτη.