M3gan

1,5

Ιδέα που δεν προσφέρει δυνατότητες σεναριακής έκπληξης όσο κι αν ο φειδωλός στα jump scares Τζέραρντ Τζόνστοουν («Housebound») προσπαθεί να τη νοστιμίσει με υποδόριο χιούμορ.

M3gan

Παίρνοντας έμπνευση αφενός απ’ όλες τις A.I. "μηχανές" που επαναστατούν ενάντια στους ανθρώπους και αφετέρου από τις δαιμονισμένες κούκλες της μεγάλης οθόνης (Τσάκι, Άναμπελ), η M3gan έρχεται να σκορπίσει τον τρόμο σε μια ακόμα – προβληματικά αγαπημένη - αμερικανική οικογένεια: επιστήμονας της ρομποτικής, η Τζέμα γίνεται ξαφνικά η κηδεμόνας της ορφανής οκτάχρονης ανιψιάς της Κέιντι. Αποφασίζει να της χαρίσει την M3gan, μια κούκλα τεχνητής νοημοσύνης η οποία αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει τις δικές της, επικίνδυνες αποφάσεις.

Η ιδέα δεν προσφέρει δυνατότητες σεναριακής έκπληξης, ειδικά με ένα κοριτσάκι ως (συμ)πρωταγωνίστρια εν κινδύνω, και έτσι ο Νεοζηλανδός Τζέραρντ Τζόνστοουν (του ενδιαφέροντος "Housebound") προσπαθεί να τη νοστιμίσει σκηνοθετικά με κάθε τρόπο. Παίζει με την ανθρωπόμορφη παρουσία της M3gan, είναι φειδωλός στα jump scares και εισάγει ένα υποδόριο χιούμορ που παρωδεί την τυποποίηση των χαρακτήρων και τη γραφική βία. Μοιάζει να μην έχει περιθώρια ουσιαστικών σινε-ελιγμών όμως, παραδίδοντας ένα ακόμα horror thriller του οποίου οι ευρηματικές λεπτομέρειες ισοπεδώνονται από τα άκαμπτα, χοντροκομμένα κλισέ του είδους.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: TULIP

Περισσότερες πληροφορίες

M3gan

1,5
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 102 '
  • Τζέραλντ Τζόστοουν

Επιστήμονας της ρομποτικής, η Τζέμα γίνεται ξαφνικά η κηδεμόνας της ορφανής οκτάχρονης ανιψιάς της Κέιντι. Αποφασίζει να της χαρίσει την M3gan, μια κούκλα τεχνητής νοημοσύνης η οποία αρχίζει να παίρνει τις δικές της, επικίνδυνες αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.