Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη

1,5

Ο Γκάι Ρίτσι προσαρμόζει τη συνταγή του «Mission Impossible» στα χαβαλετζίδικα, καρτουνίστικα μέτρα του, επαναλαμβάνοντας για χιλιοστή φορά τα British cool σκηνοθετικά τρικ του.

Operation_Fortune

Αν το μεγαλύτερο μέρος της κινηματογραφικής βιομηχανίας κατέβασε ταχύτητες κατά την περίοδο της πανδημίας, ο Γκάι Ρίτσι, αντίθετα, πάτησε το γκάζι στο πάτωμα και ετοίμασε πέντε ταινίες (έχει ήδη τελειώσει τα γυρίσματα του "The Covenant") σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Κι από χολιγουντιανούς κατεργάρηδες του παραμυθιού ("Αλαντίν") ως Βρετανούς γκάνγκστερς που αλληλοεξοντώνονται ("The Gentlemen"), συνέχισε να μένει πιστός στους "αντισυστημικούς" σκληρούς άντρες που κυνηγάνε την καλή their own way, καλή ώρα σαν τον Τζέισον Στέιθαμ.

Ο Βρετανός action star συνάντησε ξανά το σκηνοθέτη ο οποίος τον μετέτρεψε από πρώην πρωταθλητή των καταδύσεων σε ηθοποιό ("Δυο Καπνισμένες Κάνες") στο περσινό "Ένας Οργισμένος Άντρας Εκδικείται". Απνευστί, από αδίστακτος μαφιόζος μεταμορφώνεται τώρα για χάρη του Ρίτσι στον ακατανίκητο μυστικό πράκτορα Όρσον Φόρτσιουν, ο οποίος αναλαμβάνει, ως μέλος μιας ειδικής ομάδας κατασκόπων, να εμποδίσει την πώληση ενός πιθανότατα άκρως επικίνδυνου όπλου. Ο αγοραστής παραμένει άγνωστος, αλλά μεσάζων είναι ο "βρόμικος" δισεκατομμυριούχος Γκρεγκ Σάιμοντς. Πρώτα λοιπόν πρέπει να φτάσουν σ’ αυτόν, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να στρατολογήσουν, εκβιάζοντάς τον με πικάντικες αποκαλύψεις, τον χολιγουντιανό σταρ Ντάνι Φραντσέσκο.

Ο Γκάι Ρίτσι προσαρμόζει τη συνταγή του "Mission Impossible" στα χαβαλετζίδικα, καρτουνίστικα μέτρα του, εγκαταλείποντας την αφηγηματική σοβαρότητα του "Οργισμένου Άντρα" και επιστρέφοντας στο χιουμοριστικά περιπετειώδες ύφος του "Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E.". Με τους Άιβαν Άτκινσον και Μαρν Ντέιβις, συνσεναριογράφοι του με τους οποίους τα έχει βρει τον τελευταίο καιρό, κατασκευάζουν μια generic πλοκή βασισμένη σε αυτόνομες σκηνές δράσης (μια σε ένα αεροδρόμιο, μια άλλη σ’ ένα γιοτ, μια τρίτη σε μια τούρκικη έπαυλη…), την οποία εκείνος ξετυλίγει επαναλαμβάνοντας για χιλιοστή φορά τα British cool σκηνοθετικά τρικ του. Σε γενικές γραμμές δεν χάνει τον έλεγχο, αν και από τα κλωτσομπουνίδια και τους γραφικούς χαρακτήρες ως τις αστείες ατάκες και τις σεναριακές ανατροπές, όλα πατούν σε μια τόσο αναγνωρίσιμη πατέντα που κάθε παρεκτροπή θα έμοιαζε… προσβολή για τους γκαϊριτσικούς fans.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη

Operation Fortune: Ruse de Guerre
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 114 '
  • Γκάι Ρίτσι

Μέλος μιας ειδικής ομάδας μυστικών πρακτόρων, η οποία θα συμπεριλάβει ως δόλωμα ένα δημοφιλή σταρ του Χόλιγουντ, ο Όρσον Φόρτσιουν αναλαμβάνει να σταματήσει την πώληση ενός άκρως επικίνδυνου όπλου από τον δισεκατομμυριούχο Γκρεγκ Σάιμοντς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.