Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία

3

Χωρίς να χάνει την παραμυθένια, άκρως διασκεδαστική παιδικότητά του, ο Γάτος Σπιρουνάτος επιστρέφει με… υπαρξιακές ανησυχίες, σκοτεινές διαθέσεις και σινεφίλ χιούμορ.

Papoutsomenos_gatos_h_teleftaia_epithimia

Περνώντας στη μεγάλη οθόνη ως χαρακτήρας του "Σρεκ", ο Παπουτσωμένος Γάτος του Σαρλ Περό έγινε Σπιρουνάτος και γρήγορα απέκτησε το δικό του περιπετειώδες animation. Γνωστός ξανά ως Παπουτσωμένος, συνεχίζει να γλεντά, να φλερτάρει και να ξιφομαχεί, μέχρι που ανακαλύπτει έντρομος πως έχει σπαταλήσει οκτώ από τις εννιά ζωές του. Ο Θάνατος, με… σάρκα και οστά, τον ακολουθεί πλέον από κοντά και εκείνος ξεκινάει απελπισμένος ένα επικό ταξίδι για να βρει τη μυθική Τελευταία Επιθυμία και να αποκαταστήσει τις εννέα ζωές του. Ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος, αλλά θα έχει πολύτιμη βοήθεια από τη σέξι κλέφτρα Κίτι Ελαφροπατούσα και τον πιστό, καλόκαρδο σκύλο Πέρο.

Το σίκουελ του γοητευτικού αιλουροειδούς με το λατίνικο ταπεραμέντο και τη φωνή του Αντόνιο Μπαντέρας εντυπωσιάζει γιατί πριν απ’ όλα διατηρεί σχεδόν ατόφια την παραμυθένια και περιπετειώδη παιδικότητά του. Κυρίως όμως γιατί τη διανθίζει με… υπαρξιακές ανησυχίες, σκοτεινές διαθέσεις και σινεφίλ χιούμορ, συνδυάζοντας το διασκεδαστικό θέαμα με ενήλικα, πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη και με ελληνικούς υπότιτλους.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: TULIP

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία

Puss in Boots: The Last Wish
3
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 100 '
  • Τζόελ Κρόφορντ

Ο ατρόμητος Παπουτσωμένος Γάτος ανακαλύπτει ότι έχει σπαταλήσει οκτώ από τις ζωές του. Ο Θάνατος, με… σάρκα και οστά, τον ακολουθεί πλέον από κοντά, κι εκείνος ξεκινάει έντρομος ένα επικό ταξίδι για να βρει τη μυθική Τελευταία Επιθυμία και να αποκαταστήσει τις εννέα ζωές του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.