"Πες το ψέματα…": Η ομάδα ContraTiempo μας συστήνει όλους τους ήρωες που θα συναντήσουμε στο Κάστρο του Ψεύδους

Η ευφάνταστη μουσικοθεατρική ιστορία θεάτρου για παιδιά που υμνεί την αλήθεια, μετακόμισε σε νέο θέατρο και οι ερμηνευτές της παράστασης μάς γράφουν για τους ήρωές τους.

Πες το Ψέματα... Παιδικό θέατρο

Αφού μετακόμισε για ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός, η ομάδα ContraTiempo μάς βάζει στο κλίμα της ευφάνταστης μουσικοθεατρικής ιστορίας που υμνεί την αλήθεια με τίτλο "Πες το ψέματα…", για παιδιά ηλικίας από 4 ετών. Οι έξι συνολικά ερμηνευτές της παράστασης μας μιλούν για τους ήρωες που θα συναντήσουμε στη μαγική Χώρα του Ψεύδους, με όχημα πολλά και διαφορετικά μουσικά όργανα που ερμηνεύονται ζωντανά, το χορό, τη διάδραση και τον αυτοσχεδιασμό. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Αντωνόπουλος, όπως και την πρωτότυπη μουσική από κοινού με τον Θωμά Θάνο.

Θωμάς Θάνος Πες το ψέματα
Αναστασία Γιαννάκη©

#1 Θωμάς Θάνος

Στην παράστασή μας υποδύομαι το Αγόρι - Μουσικό ταξιδευτή του χρόνου. Δυναμικός, περιπετειώδης και cool, χρειάζεται όμως ένα μικρό "σπρώξιμο" για να σπεύσει να ανακαλύψει τα πάντα. Μαζί με την αδερφή του, σχηματίζουν ένα αχτύπητο δίδυμο σαν άλλοι Μπόλεκ και Λόλεκ όπου μέσα από ένα ταξίδι στη μαγική Χώρα του Ψέματος καλούνται να αντιμετωπίσουν τον άρχοντα Ψεύτατωρ. Απρόοπτες συναντήσεις, κωμικές καταστάσεις και γκάφες τούς οδηγούν στην τελική αναμέτρηση. Αυτός με το γιουκαλίλι και αυτή με το καζού, "ροκάρουν" μαζί με τον υπόλοιπο θίασο σε μια τελική μάχη που κόβει την ανάσα! Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια, τι μένει στα δύο παιδιά; Η αγάπη που τα ενώνει και το "να παίρνεις τη ζωή λίγο πιο χαλαρά. Πάντα να ψάχνεις τη χαρά!".

Γαβριέλα Αντωνοπούλου Πες το ψέματα
Αναστασία Γιαννάκη©

#2 Νατάσα Παντερμαλή

Είμαι ο βασιλιάς Ψεύτατωρ! Ένας παράξενος τύπος που σίγουρα θα σου φανεί κάπως τρελούτσικος! Με τα φανταχτερά ρούχα του και το μυστηριώδες σκήπτρο του, στην αρχή θα σε ξεγελάσει, μοιάζει με κάποιον που απλά κάνει το κέφι του, σύντομα όμως θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για έναν κακομαθημένο κι εγωιστή βασιλιά, με σκοτεινούς σκοπούς. Είναι μοχθηρός, υπερόπτης κι αλαζόνας, δεν συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο στους βοηθούς του, ανατριχιάζει στο άκουσμα της λέξης που μισεί και είναι πρώτος στις ζαβολιές! Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει το στόχο του, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πονηρά κόλπα για να ξεγελάσει και να κερδίσει τους αντιπάλους του. Παραμένει όμως πάντα εντυπωσιακός, λαμπερός και στυλάτος, είναι κουλ και σίγουρα θα γίνει ο αγαπημένος σου "κακός"!

Νατάσα Παντερμαλή Πες το ψέματα
Αναστασία Γιαννάκη©

#3 Γαβριέλα Αντωνοπούλου

Στην παράσταση "Πες το ψέματα” υποδύομαι το Κορίτσι και τον πλανόδιο Μουσικό ταξιδευτή του χρόνου. Το κορίτσι είναι μια δυναμική και έτοιμη για κάθε περιπέτεια έφηβη, η οποία έχει σκοπό να εξερευνεί κάθε τι καινούργιο, να τρομοκρατεί άλλα και να εμψυχώνει τον αδερφό της, ώστε μαζί ως μια ομάδα να μπορέσουν να κάνουν οποιαδήποτε καινούργια σκανταλιά τους έρθει στο μυαλό.
Όταν κάποια κατάσταση πηγαίνει στραβά χάνει αμέσως την ψυχραιμία της και φέρνει την καταστροφή. Αλλά με μία μικρή αφορμή, μπορεί να βρει ξανά το κουράγιο της και να συνεχίσει την εξερεύνηση μέσα στους καινούργιους κόσμους που έχει βρεθεί. Ονειροπόλα και με έντονο το αίσθημα της ανακάλυψης, δεν χάνει ευκαιρία να απαθανατίσει στο κινητό της τις σημαντικές στιγμές, αλλά και να ανατρέξει σε αυτό για να δώσει τις απαντήσεις σε κάθε ερώτημα που της γεννάται.
Από την άλλη, ο μουσικός ταξιδευτής του χρόνου, είναι ο πιο cool και χαλαρός τύπος που θα μπορούσε να συναντήσει ποτέ κανείς. Αυτό που θέλει είναι να σε κάνει να χαλαρώσεις και μαζί με τον σύντροφό του ως δυο νέοι Τιμόν και Πούμπα, να σου μεταφέρουν την απλότητα και το νόημα της ζωής. Γκαφατζής και αλλόκοτος, του αρέσουν τα χρώματα και τα περίεργα αντικείμενα. Ένας διαφορετικός ροκ σταρ, με το μικρό του πρωτότυπο μουσικό όργανο που θα σε κάνει να χορέψεις στους δικούς του ρυθμούς και πριν καλά καλά το καταλάβεις θα λικνίζεσαι και εσύ πάνω στις δικές του μελωδίες. Προσπάθησε απλά να τον ακολουθήσεις και θα δεις την ζωή με άλλο μάτι.

Πες το Ψέματα Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου
Αναστασία Γιαννάκη©

#4 Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου

Ο ρόλος που υποδύομαι στο έργο είναι το Φυτό. Το Φυτό είναι ένας πολυλογάς με καλή καρδιά, εκπρόσωπος της φύσης. Τον διακατέχει μια βαθιά αισιοδοξία, η οποία συνοδεύεται από μια χαρμολύπη. Αυτοκόλλητος του φίλος είναι το Λιοντάρι. Μαζί διασκεδάζουν, τραγουδούν και κατασκευάζουν κάστρα ολόκληρα. Πιο πολύ προτιμάει να παίζει παιχνίδια με όποιον συναντήσει. Επίσης υπακούει στις διαταγές του βασιλιά Ψεύτατωρ, παρά την θέληση του φυσικά. Δεν σταματά όμως ποτέ να ελπίζει πως "κάποτε θα ζήσουμε όλοι ξανά κάτω από τον καταγάλανο ουρανό χωρίς ψευτοέχθρες και διχόνοιες μεταξύ μας”.

Πες το ψέματα Ντίνος Ψυχογιός
Αναστασία Γιαννάκη©

#5 Ντίνος Ψυχογιός

Μα τι γυρεύει ο βασιλιάς της ζούγκλας στη δούλεψη ενός μανιακού; Το Λιοντάρι έχει αφήσει πίσω του την δόξα και τα μεγαλεία και τώρα κάνει επισκευές, μαγειρική και καθαριότητα για τον Ψεύτατωρ. Το Φυτό, παρά τον εκνευρισμό που του προκαλεί, στέκεται συνεχώς δίπλα του και του θυμίζει να χαμογελάει και να ελπίζει. Δύσκολο πράγμα για έναν σαρκοφάγο έκπτωτο βασιλιά. Καμιά φορά είναι λίγο απότομος με το Φυτό αλλά τον νοιάζεται πολύ! Μα είναι γεγονός πως ο βρυχηθμός του έχει βραχνιάσει, τα νύχια και τα δόντια του δεν είναι πια κοφτερά και η πλούσια χαίτη του γκριζάρει… Φήμες λένε πως ίσως έχει προβλήματα και με την ακοή του! Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, δύο παράξενα παιδιά με μια ριζοσπαστική ιδέα δίνουν και πάλι νόημα και ενδιαφέρον στην ζωή του μελαγχολικού πλην γενναίου Λιονταριού μας.

Πες το ψέματα Μάνος Βλάχος (μουσικός)
Αναστασία Γιαννάκη©

#6 Μάνος Βλάχος (μουσικός)

Στην παράσταση "Πες το ψέματα" είμαι ο βασικός μουσικός επί σκηνής. Παρότι δεν υποδύομαι κάποιον ρόλο, έχω μόνιμα τον ρόλο του μουσικού της μπάντας. Η μπάντα απαρτίζεται και από τους υπόλοιπους ηθοποιούς εναλλάξ και αναδημιουργείται ανάλογα με τους χαρακτήρες που είναι στο προσκήνιο. Επομένως αποκτά μια λειτουργική σημασία για την παράσταση και γίνεται μια αυτούσια οντότητα που βρίσκεται σε διαρκές παιχνίδι με το τί συμβαίνει πάνω στην σκηνή. Αλληλεπιδρά και με τους μικρούς μας φίλους και με γκλισάντα, φόρτε, πιάνο και κρεσέντα, παρουσιάζουμε μαζί το Φυτό και το Λιοντάρι, μεταφερόμαστε στον κόσμο του Βασιλιά Ψεύτατωρ και γινόμαστε όλοι μέλος των μουσικών ταξιδευτών του χρόνου. Φτιάχνουμε την διάθεση της κάθε σκηνής και δίνουμε στην παράσταση σκέρτσο και ζωντάνια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πες το ψέματα...

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανακαλύπτουν στο πατάρι του παππού τους ένα παλιό κουτί, με ένα σύμβολο-σήμα κατατεθέν του Βασιλιά Ψεύτατωρ, του ανθρώπου που ανακάλυψε το ψέμα. Εκείνος μοίρασε πριν πολλά χρόνια κουτιά σε όλο το κόσμο με σκοπό όταν ανοίξει το καθένα από αυτά, να μεταδοθεί το ψέμα στην κάθε χώρα μια για πάντα. Τα δύο παιδιά, χωρίς να το γνωρίζουν, έχουν στα χέρια τους το τελευταίο, που θα τους μεταφέρει στο Κάστρο του Ψεύδους, όπου ο Βασιλιάς θα τους δώσει τις οδηγίες για το πώς θα μεταλαμπαδεύσουν το ψέμα στη χώρα τους. Θα καταφέρει, όμως, να εκπληρώσει το σχέδιό του;

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.