Vault

Παραστάσεις

Γύρισε πίσω

της Χριστίνας Σαμπανίκου
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: B. Αδάμου

Σε αυτή τη μαύρη κωμωδία βλέπουμε δύο γυναίκες στην Αθήνα του μέλλοντος να προσπαθούν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν σε ένα εντελώς καινούργιο και άγνωστο περιβάλλον που σε τίποτα δεν θυμίζει την ζωή όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Κλιματικά και κοινωνικά έχουν επιβεβαιωθεί τα χειρότερα σενάρια. Οι αλλαγές που συνήθως απαιτούν χρόνο για να πραγματωθούν, έχουν επιταχυνθεί μετατρέποντας την πόλη και τον κόσμο σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον που προκαλεί γέλιο και συγχρόνως προβληματισμό για το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το μέλλον. Καθηλωμένες βρίσκουν καταφύγιο στις αναμνήσεις και στο όνειρο της φυγής, προσπαθώντας να φτιάξουν ένα δίχτυ προστασίας από τον αφιλόξενο κόσμο που πλέον αποτελεί την καθημερινότητα τους.Ένας απρόσκλητος μυστήριος επισκέπτης περιπλέκει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα τους, προκαλώντας καταστάσεις που ακροβατούν μεταξύ του αληθινού και του φανταστικού, του κωμικού και του τραγικού.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva

Elizadeth

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '
  • Διασκ.-σκηνοθ.: Δ. Καρατζιάς

Για τις σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στα μέλη του θιάσου μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος μιλάει το καυστικό έργο που αποτελεί διασκευή των «Βασιλικών μετά τρούλου» του Χάρη Ρώμα. Δύο χρόνια μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης, ένας ηθοποιός καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα ανέργων συναδέλφων του, για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη «Μαρία Στιούαρτ» του Σίλερ. Μόνο που πρέπει να τους αποκαλύψει ότι το έργο, θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα «πειραγμένο», από μια ατάλαντη παρεμβατική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται, η οποία βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο να τους χρηματοδοτήσει. Θα καταφέρει άραγε να τους πείσει να συμμετέχουν και με ποιο τίμημα;

Παραστάσεις: Παρ. 10, Σάβ. 11/5, 9.15 μ.μ., Κυρ. 12/5, 6.15 μ.μ. Τιμές: € 15, 12.

  • Εως: 12/05
Buy ticket from viva

4 Ever

του Γιώργου Ηλιόπουλου
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 70 '
  • Σκηνοθ.-σκην.: Ερ. Κυριαζή

Μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα και τη Δήμητρα. ένα ζευγάρι πετυχημένων αρχιτεκτόνων που βρίσκεται ένα καλοκαιρινό Σαββατόβραδο σε ένα νησί του Αιγαίου για να κλείσει μια επαγγελματική συμφωνία για την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου. Η βράδια αυτή πολύ σημαντική μιας που πρόκειται να κριθεί αν θα πάρουν τη δουλειά ή όχι. Ο λόγος που έχει καθυστερήσει η επικύρωση της συμφωνίας είναι τα σχέδια του Ανδρέα, που τρομάζουν τον συντηρητικό ιδιοκτήτη.Τα σχέδια αυτά όμως είναι και η πηγή της έντονης διαφωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι καθώς η Δήμητρα θεωρεί πως δεν συνάδουν με την «γραμμή» που έχουν υιοθετήσει και «υπογράψει» μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο βράδυ, αμέσως μετά τη δεξίωση για την παρουσίαση των σχεδίων, ο Ανδρέας ζητά από τη Δήμητρα να χωρίσουν γιατί του έχει «τελειώσει» και δεν την αγαπάει πια. Η Δήμητρα προσπαθεί να διαχειριστεί το σοκ και να αποδεχτεί «πολιτισμένα», την απόφαση του Ανδρέα. Σκέψεις, απωθημένα, πληγές και το σκοτάδι 18 χρονών σχέσης βγαίνει στην επιφάνεια. Ο εφηβικός έρωτας που κάποτε ορκίστηκε «LOVE 4 EVER» αποσυντίθεται σε ένα βράδυ, ανήμπορος να επιβληθεί στη φθορά.

Παραστάσεις: Σάβ. 6 μ.μ., Κυρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 12.

  • Εως: 19/05

Η Ιοκάστη Γιουξουάν στη Xώρα της Κλιμακτηρίου

της Κικής Μαυρίδου
  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '
  • Σκηνοθ.-φωτ.: Β. Πεφάνη

Πώς είναι να ξυπνάς μια μέρα και να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι, ούτε κοριτσάκι, ούτε κοπέλα; Πώς είναι να συμπληρώνεις μισό αιώνα και να περνάς στην αντίστροφη μέτρηση; Πόσο κόπο, χρόνο, ψυχραιμία και ώριμη σκέψη θέλει, για να καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν τελειώνουν, αλλά αλλάζουν μορφή και πορεία; Πόσα είναι αυτά που ρωτήσατε μια γυναίκα και δεν πήρατε απάντηση; Τι λένε οι φίλες ψιθυριστά σε δημόσιους χώρους; Υπάρχουν απαγορευμένα γυναικεία θέματα; Τι γίνεται όταν η Ιοκάστη Γιουξουάν, αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή της και να έρθει αντιμέτωπη με τα «απαγορευμένα»; Να βγει μπροστά και να μιλήσει για όσα οι άλλοι δεν τολμούν;

Παραστάσεις: Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 6 μ.μ. Τιμές: € 13, 11.

  • Εως: 15/05
Buy ticket from viva

Κονιάκ 0 Αστέρων

του Γιάννη Φασόη
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Γ. Φασόης

Πατριαρχία, ισότητα, σεξουαλικός προσανατολισμός, χειραφέτηση και έμφυλες ταυτότητες είναι τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το έργο μέσα από την ιστορία μιας φαινομενικά ακίνδυνης, καθημερινής ελληνικής οικογένειας στις δεκαετίας των '80s, '90s μέχρι σήμερα. Τα “πρέπει” είναι αυτά με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η επόμενη γενιά που μεγάλωσε σε μια εποχή όπου όσα περισσότερα αστέρια είχε το κονιάκ, τόσο μεγαλύτερη αξία είχε η οικογένεια στο κοινωνικό φαίνεσθαι. Φτάνει, όμως, η στιγμή που το παιδί καλείται να ανακαλύψει τον δικό του εαυτό και αναπόφευκτα να συγκρουστεί με όλα όσα του έμαθαν, αλλά και με την συνείδησή του.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 12.

  • Εως: 28/05

Ντίνος Χριστιανόπουλος - Το ταγκαλάκι

του Αντώνη Μποσκοΐτη
  • Κοινωνικό
  • Σκηνοθ.: Αντ. Μποσκοΐτης

Ύστερα από έναν κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση που ζητούσαν και οι Αθηναίοι κάνει την αθηναϊκή της πρεμιέρα. Πρόκειται για μια παράσταση για τον αιρετικό ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο έτσι όπως τον γνώρισε και τον «σχεδίασε» ο interviewer του, Αντώνης Μποσκοΐτης. Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο μεγάλος ποιητής και ο άνθρωπος των αντιφάσεων. Αυτές είναι οι δύο όψεις του που αναδεικνύονται μέσα από το καινούργιο θεατρικό έργο του δημοσιογράφου, κινηματογραφιστή και συγγραφέα Αντώνη Μποσκοΐτη. Το έργο αποτελεί θεατροποίηση μίας συνέντευξης επικών διαστάσεων που είχε παραχωρήσει ο Ντίνος Χριστιανόπουλος στον Αντώνη Μποσκοΐτη το 2013 και που είχε κάνει μεγάλη αίσθηση κατά την πρώτη δημοσίευση της την επόμενη μέρα του θανάτου του ποιητή. Το τραγούδι της παράστασης είναι σε στίχους του συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη. Η ερμηνεία είναι του Παντελή Θεοχαρίδη.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 13.

  • Εως: 30/04
Buy ticket from viva

Η ξεχασιάρα Μελίσσα

της Άννας Γαρεφαλάκη
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '
  • Σκηνοθ.-κοστ.: Άν. Γαρεφαλάκη

Mια Μελισσοκόμος - μέσα στις σκοτούρες της - βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας - με λίγο σπρώξιμο από τη Μελισσοκόμο- εξάλλου δικό της είναι το όνειρο! - θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους. O Αϊνστάιν όντως προέβλεψε ότι τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση των μελισσών θα χαθει και το ανθρώπινο γένος.Σήμερα η περιβαλλοντική απειλή και το άγχος της προόδου παραμερίζουν τη χαρά της ζωής. Όμως η ανάγκη για παιχνίδι και τραγούδι τρυπώνει στις καρδιές και πολλές φορές τα καταφέρνει να ανοίξει τον δρόμο στην αγάπη, την απάντηση σε κάθε αδιέξοδο.

Παραστάσεις: Κυρ. 12 μ. Τιμές: € 10, 7.

  • Εως: 28/04