Νέος Ακάδημος

Παραστάσεις

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι

3
του Τενεσί Ουίλιαμς
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Λ. Μελεμέ

Η πλούσια και αυταρχική κυρία Βέναμπλ λάτρευε παθολογικά τον ποιητή γιο της Σεμπάστιαν και κάθε καλοκαίρι ταξίδευε μαζί του. Το περσινό καλοκαίρι, όταν για πρώτη φορά δεν τον συνόδεψε εκείνη, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν, έμελλε να είναι το τελευταίο του, καθώς πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν η Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα γύρω από τον θάνατό του, η κυρία Βέναμπλ δεν την πιστεύει και προσπαθεί να πείσει τον νευροχειρουργό Τζον Κούκροβιτς να της κάνει λοβοτομή. Ο γιατρός προσπαθεί να κατανοήσει τη θέση της Κάθριν, η οποία θα τον εμπιστευτεί, όσο εκείνος βυθίζεται στον σκιερό κόσμο της οικογένειας.

Παραστάσεις: Παρ. 7 μ.μ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 8.30 μ.μ., Δευτ. 8 μ.μ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 22-13. Ισχύουν ειδικές τιμές.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva

Unfriend

του Στίβεν Μόφατ
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Αντ. Γαλέος

«Πώς αντιδράς όταν μαθαίνεις ότι φιλοξενείς μια δολοφόνο και πώς θα τη ξεφορτωθείς ευγενικά;» αναρωτιέται η ομάδα γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών που πρωταγωνιστεί στη μαύρη κωμωδία του 2020 για όλες τις ηλικίες, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον σπουδαιότερο σύγχρονο κωμικό συγγραφέα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ο Πέτρος και η Ντέπι, ένα αγαπημένο «καθωσπρέπει» ζευγάρι, γνωρίζεται με την Έλσα, μια εκκεντρική, ιδιαιτέρως διαχυτική χήρα. Συμφωνούν από ευγένεια, να παραμείνουν σε επαφή στα social media. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα τους επισκέπτεται απρόσκλητη, ανακοινώνοντάς τους ότι θα μείνει μαζί τους μια ολόκληρη εβδομάδα. Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να αναζητήσει κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενή τους, αφού δεν ξέρουν τίποτα για αυτή, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος!

Παραστάσεις: Πέμ. 9 μ.μ., Παρ. 9.30 μ.μ., Σάβ., Κυρ. 6 μ.μ., Τετ. 8 μ.μ. Τιμές: € 16, 13. Ισχύουν ειδικές τιμές.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva

Ο Μάγκας

της Πηνελόπης Δέλτα
  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Σκηνοθ.: Αθ. Καλογιάννη, Β. Πιτσίλος

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία του, για την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας, αντιμετωπίζοντας την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1935 και γνώρισε εκατοντάδες επανεκδόσεις.

Παραστάσεις: Κυρ. 12 μ. Τιμές: € 12. Ισχύουν ειδικές τιμές.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva