"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου

Η πρώτη χειμερινή καλλιτεχνική περίοδος του Καραγκιόζη στο Paraga ολοκληρώνεται με την παράσταση-γλέντι "Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου". Φέτος ο Καραγκιόζης ετοιμάζεται να γιορτάσει το Πάσχα με την παρέα του στη στάνη του μπάρμπα–Γιώργου. Όμως οι προετοιμασίες για το Πασχαλινό τραπέζι στην ύπαιθρο φέρνουν πολλά ευτράπελα και φυσικά πολλά γέλια. Όλα αυτά παρουσιάζονται μαγικά στο πανί από τον Τάσο Κώνστα και συνοδεύονται μουσικά από τους Paraga Band, τις Κυριακές 21 και 28/4 στις 12 μ., στο Paraga. (Σημείωση: η παράσταση είναι για παιδιά άνω των 4 ετών).

Μετά τις παραστάσεις ακολουθεί και τριαντάλεπτο εργαστήρι φιγούρας για τους μικρούς "καραγκιοζοπαίχτες" (ηλικίας 5 ετών και άνω). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πάσχα στη στάνη του Μπάρμπα Γιώργου

Λίγα λόγια για την Paraga

Μιλώντας στο "α" λίγο μετά το άνοιγμα του νέου χώρου "Paraga", ο Τάσος Κώνστας μάς είχε πει σχετικά με τη χαμένη αίγλη του θεάτρου σκιών και του κουκλοθεάτρου: "Η αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια από πολλούς αντιμετωπίζονται οι τέχνες αυτές μονοδιάστατα! Ότι αφορούν μόνο παιδικό κοινό. Ο Καραγκιόζης, το ελληνικό θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο δεν είναι μόνο αυτό. Τα καταφέρνουν πολύ καλά εκεί αλλά έχουν κι άλλα να πουν σε πολλούς. Το "Paraga” έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες ετών για ανάδειξη των τεχνών μας στο ευρύ κοινό. Να αλλάξει την ετικέτα "παιδικό θέαμα" σε "οικογενειακό θέαμα". Να διευρύνει το κοινό των δύο αυτών λαϊκών θεάτρων. Στόχος μας να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο με έναν χώρο ο οποίος θα αποτελεί ένα μόνιμο σημείο αναφοράς για το κουκλοθέατρο και το θέατρο σκιών. Με νέες, καινοτόμες δράσεις, καλλιτεχνικές συμπράξεις και projects που θα αφορούν όλες τις ηλικίες. Παράλληλα, μέσα από εργαστήρια και masterclass θα εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί καλλιτέχνες των δύο αυτών παραστατικών τεχνών ."

Προπώληση στο more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα – Γιώργου

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 50 '

Οι προετοιμασίες για το λαμπριάτικο τραπέζι και οι διάφορες δουλειές εξουθενώνουν τον Καραγκιόζη, που αδημονεί να απολαύσει τα εδέσματα της γιορτής του Πάσχα μαζί με την παρέα του στη στάνη του μπάρμπα – Γιώργου. Οι προετοιμασίες όμως φέρνουν πολλά ευτράπελα και φυσικά πολλά γέλια, υπό τους ήχους των Paraga Band.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Μέγας Αλέξανδρος" της Κάρμεν Ρουγγέρη: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία

Η ζωή και ο μύθος του Μακεδόνα στρατηλάτη ζωντανεύουν σε μια θεαματική παραγωγή με 20 ηθοποιούς, μουσική, χορούς και εντυπωσιακές οπλομαχίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/09/2026

Η Διόπτρα έχει 6 νέες προτάσεις για τους μικρούς αναγνώστες

Από τον μικρό Σβούρα που δεν φοβάται να πει την αλήθεια ως τον κόμη Κουλουβάχατα, αυτές είναι οι νέες ιστορίες για παιδιά από τον εκδοτικό.

"Χωρίς ταμπέλες": Ένα βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά να μην έχουν προκαταλήψεις

Η συγγραφέας και εικονογράφος Λουθία Σεράνο δημιούργησε ένα βιβλίο για παιδιά από 4 ετών που τα μαθαίνει να μην εγκλωβίζονται στις λέξεις που άκριτα μας βάζουν σε κουτάκια.

Το πρόγραμμα του Asteria Culture Festival για τον Σεπτέμβριο

Εργαστήρια, παιχνίδι και βιωματικές εμπειρίες φέρνουν μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την τέχνη στο Πολιτιστικό Κέντρο Τέχνης & Λόγου Νίκη Παπαθεοχάρη.

Το G.A.M.E. Project είναι το πιο δημιουργικό digital detox για μικρούς και μεγάλους

Σε ένα παλιό υφαντουργείο, το G.A.M.E. Project επαναφέρει στο προσκήνιο τη χαρά του παιχνιδιού, της κίνησης και της δημιουργικής επαφής με τον πραγματικό κόσμο.

Τι σημαίνει πάλι "Αξύμφι";

Αυτή η απροσδόκητη λέξη εμφανίζεται σε ένα παλιό λεξικό και κάπως έτσι ξεκινά το νέο βιβλίο των εκδόσεων Carnivora σε κείμενο και εικονογράφηση της Καταρίνα Σομπράλ.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με το River Fest

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου, το River West προσκαλεί παιδιά και γονείς σε ένα μοναδικό ταξίδι δημιουργικότητας.