"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου

Η πρώτη χειμερινή καλλιτεχνική περίοδος του Καραγκιόζη στο Paraga ολοκληρώνεται με την παράσταση-γλέντι "Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου". Φέτος ο Καραγκιόζης ετοιμάζεται να γιορτάσει το Πάσχα με την παρέα του στη στάνη του μπάρμπα–Γιώργου. Όμως οι προετοιμασίες για το Πασχαλινό τραπέζι στην ύπαιθρο φέρνουν πολλά ευτράπελα και φυσικά πολλά γέλια. Όλα αυτά παρουσιάζονται μαγικά στο πανί από τον Τάσο Κώνστα και συνοδεύονται μουσικά από τους Paraga Band, τις Κυριακές 21 και 28/4 στις 12 μ., στο Paraga. (Σημείωση: η παράσταση είναι για παιδιά άνω των 4 ετών).

Μετά τις παραστάσεις ακολουθεί και τριαντάλεπτο εργαστήρι φιγούρας για τους μικρούς "καραγκιοζοπαίχτες" (ηλικίας 5 ετών και άνω). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πάσχα στη στάνη του Μπάρμπα Γιώργου

Λίγα λόγια για την Paraga

Μιλώντας στο "α" λίγο μετά το άνοιγμα του νέου χώρου "Paraga", ο Τάσος Κώνστας μάς είχε πει σχετικά με τη χαμένη αίγλη του θεάτρου σκιών και του κουκλοθεάτρου: "Η αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια από πολλούς αντιμετωπίζονται οι τέχνες αυτές μονοδιάστατα! Ότι αφορούν μόνο παιδικό κοινό. Ο Καραγκιόζης, το ελληνικό θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο δεν είναι μόνο αυτό. Τα καταφέρνουν πολύ καλά εκεί αλλά έχουν κι άλλα να πουν σε πολλούς. Το "Paraga” έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες ετών για ανάδειξη των τεχνών μας στο ευρύ κοινό. Να αλλάξει την ετικέτα "παιδικό θέαμα" σε "οικογενειακό θέαμα". Να διευρύνει το κοινό των δύο αυτών λαϊκών θεάτρων. Στόχος μας να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το θέατρο σκιών και το κουκλοθέατρο με έναν χώρο ο οποίος θα αποτελεί ένα μόνιμο σημείο αναφοράς για το κουκλοθέατρο και το θέατρο σκιών. Με νέες, καινοτόμες δράσεις, καλλιτεχνικές συμπράξεις και projects που θα αφορούν όλες τις ηλικίες. Παράλληλα, μέσα από εργαστήρια και masterclass θα εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί καλλιτέχνες των δύο αυτών παραστατικών τεχνών ."

Προπώληση στο more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα – Γιώργου

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 50 '

Οι προετοιμασίες για το λαμπριάτικο τραπέζι και οι διάφορες δουλειές εξουθενώνουν τον Καραγκιόζη, που αδημονεί να απολαύσει τα εδέσματα της γιορτής του Πάσχα μαζί με την παρέα του στη στάνη του μπάρμπα – Γιώργου. Οι προετοιμασίες όμως φέρνουν πολλά ευτράπελα και φυσικά πολλά γέλια, υπό τους ήχους των Paraga Band.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.