Studio Mαυρομιχάλη

Παραστάσεις

Κέννυ & Φενού

των Αφροδίτης Φλώρου, Θύμιου Διαμάντη
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Αφ. Φλώρου

Ο Κέννυ κι ο Φενού είναι στρατιώτες σε έναν περίεργο πόλεμο, που κρατάει για μέρες, μήνες ή και χρόνια. Ο Κέννυ και ο Φενού φυλάνε σκοπιά στη μέση του πουθενά. Ξεχασμένοι σε μια δυστοπία, μοιάζουν τα μόνα ζωντανά πλάσματα που έχουν απομείνει στον κόσμο. Ανήκουν σε αντίπαλες παρατάξεις. Ο Κέννυ είναι Κόκκινος και ο Φενού Μπλε, και όλοι ξέρουν πως οι Μπλε και οι Κόκκινοι ήταν πάντα τους εχθροί. Τα στρατόπεδά τους απλώνονται εκατέρωθεν ενός φυσικού συνόρου που αποκαλούν Ποτάμι, και ίσως κάποτε να ήταν. Δυστυχώς όμως έχουν τόσα κοινά, και ακόμη χειρότερα: έχουν μόνο ο ένας τον άλλον. Ο Κέννυ φροντίζει τον Φενού. Ο Φενού κάνει τον Κέννυ να γελάει. Ο Κέννυ τραγουδάει στον Φενού τραγούδια, τα τραγούδια εκείνα που τον συντρόφευαν ως παιδί πριν το πόλεμο, κι ο Φενού μόνο έτσι ηρεμεί και κοιμάται. Όσο κι αν αντισταθούν θα καταλήξουν φίλοι. Κι έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους για να το κάνουν. 2 Νοεμβρίου, κάποιου έτους, Ημέρα των Νεκρών, και ο Κέννυ με αγγελιοφόρο το Ποτάμι έρχεται αντιμέτωπος με την πιο σκληρή είδηση. Μια είδηση που θα ενώσει τη μοίρα των δύο στρατιωτών για πάντα.

Παραστάσεις: Κυρ. 12, 19, 26/5, 2/6, 6 μ.μ., Τετ. 15, 22, 29/5, 9 μ.μ. Τιμές: € 14, 10.

  • Εως: 02/06

Song from far away

των Σάιμον Στίβενς, Μαρκ Έιτσελ
  • Μονόλογος
  • Σκηνοθ.-φωτ.: Φ. Σαμαρτζής

Το έργο του βραβευμένου με Tony Σάιμον Στίβενς («Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα», «Χάρπερ Ρήγκαν», «Χάιζενμπεργκ» κ.ά.) και του μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιού Μαρκ Έιτσελ γραφτηκε το 2014 και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Νέα Υόρκη. Ένα τηλεφώνημα που έρχεται αναπάντεχα κάποιο ήσυχο χειμωνιάτικο πρωινό αναγκάζει τον Βίλεμ να γυρίσει πίσω στο Άμστερνταμ, στο πατρικό του, στην οικογένεια του, στους έρωτες του, σε όσα είχε αφήσει εδώ και δώδεκα χρόνια. Όλες του τις σκέψεις τις μετατρέπει σε γράμματα προς στον αδελφό του Πόουλι, ο οποίος, όμως, δεν θα τις διαβάσει ποτέ. Πόσο δύσκολο θα είναι, τελικά, να αντιμετωπίσει όλα εκείνα που έμοιαζαν ξεγραμμένο παρελθόν; Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι του Μαρκ Έιτσελ “Go where the love is”.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 12, 10, 8.

  • Εως: 30/04
Buy ticket from viva

...Και βγαίνω

της ομάδας Artika
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 45 '
  • Σκηνοθ.: Μ. Τριανταφυλλίδου

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, χορό και διαδραστικό παιχνίδι για τα πρώτα βήματα των πολύ μικρών παιδιών στον κόσμο των μεγάλων με όχημα το πώς βοηθάει η φαντασία την κατανόηση της πραγματικότητας και το που τελειώνει το «Εγώ» και που αρχίζει ο κόσμος.

Παραστάσεις: Σάβ. 5.30 μ.μ. Τιμές: € 10, 8.

  • Εως: 27/04

Ουγκαμπούγκα και οι μουσικές χρονοπύλες

του Σπύρου Φερεκίδη
  • Μουσικοθεατρική
  • Σκηνοθ.-φωτ.: Ν. Αλεξανδρής

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο με οδηγό τον σπουδαίο αρχαιολόγο Ευρήκιο Ξετρυπόπουλο. Στο πλάι του τα δύο αγαπημένα του ανίψια, η Δάφνη και ο Φοίβος. Εμείς τους ακολουθούμε, σε μια απίθανη περιπέτεια με σκοπό να μελετήσουμε την εξέλιξη του ανθρώπου. Από το παρόν στην εποχή των παγετώνων. Από την ανακάλυψη της φωτιάς πίσω στο σήμερα. Μα πού είναι αυτές οι μουσικές χρονοπύλες; Θα μας εξηγήσει η Μία η μύγα και αργότερα θα ακούσουμε τις οδηγίες του πάνσοφου Σκορπιού. Ξέρουν καλά αφού το είδος τους υπάρχει πριν απ’ την εποχή του πρώτου ανθρώπου. Πόσα κοινά έχουν οι εποχές μας; Πότε στάθηκε όρθιος ο άνθρωπος; Τι έτρωγε τότε; Όλες οι απαντήσεις σε ένα έργο για την πορεία του ανθρώπινου είδους, την εμπιστοσύνη και τη δύναμη της ομάδας.

Παραστάσεις: Κυρ. 2.30 μ.μ. Τιμές: € 10.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva