Αφιέρωμα στο παιδικό θέατρο: Οι παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουν μικροί και μεγάλοι

Ελληνικά και ξένα αριστουργήματα της λογοτεχνίας, ταξίδια σε φανταστικούς κόσμους, μεγάλες μουσικοθεατρικές παραγωγές, Καραγκιόζης, κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα στις παραστάσεις παιδικού θεάτρου τη φετινή σεζόν.

Παιδικό θέατρο

Οι παραστάσεις αφιερωμένες σε παιδιά αλλά και ολόκληρη την οικογένεια αποτέλουν από τις κυρίαρχες θεατρικές τάσεις των τελευταίων χρόνων, καθώς επιφανείς ομάδες με εμπειρία στον χώρο αλλά και νέοι οραματιστές δημιουργοί αναπτύσσουν νέες ιδέες και τεχνικές που συναρπάζουν τα παιδιά. Φαντασμαγορικά θεάματα μεγάλης κλίμακας ή παραστάσεις με αλληλεπίδραση, στοχευμένες σε μικρότερα κοινά, κουκλοθέατρο ή ζωντανοί ηθοποίοι, γνωστοί μύθοι και παραμύθια ή καινούργιες ιστορίες που άπτονται της εποχής μας: το παιδικό θέατρο είναι δυναμικό, επίκαιρο και αξίζει να ακουστεί, στους μικρότερους αλλά και στους μεγαλύτερους θεατές. Αυτές τις παραστάσεις, τους χώρους και τις ομάδες που σπρώχνουν μπροστά το θέατρο για ανήλικους θεατές, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους συγκεντρώσαμε παρακάτω.

"Πινόκιο"

Πινόκιο Παιδικό θέατρο
© Karol Jarek

Το κλασικό παραμύθι που ανέθρεψε γενιές μικρών και μεγάλων αφηγείται τις περιπέτειες μιας ξύλινης μαριονέτας, του "Πινόκιο". Δημιουργήθηκε σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό ιταλικό χωριό, αλλά εκείνος ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι. Η Αλεπού και ο Γάτος τον πείθουν να λοξοδρομήσει από τον σχολικό του δρόμο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι αν τους ακολουθήσει μια ζωή γεμάτη περιπέτειες και ανεμελιά τον περιμένει. Τίποτα, όμως, δεν θα είναι όπως του υποσχέθηκαν και ο Πινόκιο θα αναγκαστεί να περάσει από χίλια κύματα, να αντισταθεί στους πειρασμούς, να αλλάξει, να δυναμώσει και να ωριμάσει για να καταφέρει στο τέλος να βρεθεί και πάλι μαζί με τον πατέρα του, τον Τζεπέτο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι"

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι Παιδικό θέατρο

Την ανάγκη του παιδικού θεάτρου να καταπιάνεται και με θεματικές που απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία και που φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με κοινωνικές αξίες και ιδανικά επιβεβαιώνει η απονομή του βραβείου Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, στην παράσταση "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι", με τη σφραγίδα του Ηλία Καρελλά, που επέλεξε να παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του Mike Kenny, και μάλιστα σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα. Η παράσταση που ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Κάππα και εξακολουθεί να μιλάει στις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών δίνοντάς τους τα κατάλληλα ερεθίσματα για τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού κόσμου, τελεί τη φετινή χρονιά υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Σκιές στο Πεντάγραμμο"

Σκιές στο πεντάγραμμο Παιδικό θέατρο

Ο Ηλίας Καρελλάς μετρά πάνω από 25 χρόνια ενεργούς παρουσίας στο χώρο του παιδικού θεάτρου. Αγαπημένος σκιοπαίχτης των παιδιών με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, έδωσε νέα πνοή στον Καραγκιόζη και μέσα από αναπάντεχους συνδυασμούς θεατρικών και μουσικών ειδών, ανανεώνει μοναδικά την εγχώρια παιδική σκηνή εμπλουτίζοντάς της με πολύτιμο υλικό φτιαγμένο με μεγάλη έμπνευση, μεράκι και αγάπη.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Ένα παιδί μετράει τ' άστρα"

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα Παιδικό θέατρο
©M21 FILMS

Πόσες γενιές ανθρώπων έχουν μεγαλώσει διαβάζοντας το πιο γνωστό μυθιστόρημα του Μενελάου Λουντέμη; Το "Ενα παιδί μετράει τ' άστρα" εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1956 από τις εκδόσεις "Δίρφος" και αποτελεί πλεον ένα από τα πιο διαβασμένα παιδικά βιβλία της χώρας. Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, ο συγγραφέας εξιστορεί τον πόθο ενός φτωχού παιδιού, του Μέλιου, να μάθει γράμματα καθώς και την προσπάθεια του να επιτύχει το στόχο του παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες. Ετσι, εκπαιδευτικοί και κοινό τιμούν με την παρουσία τους και φέτος την παιδική σκηνή "Μαριάννα Τόλη". Το αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα "Ένα παιδί μετράει τ’άστρα" μεταφέρεται στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή Σίσσυς Αλατά και σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη, στο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ"

Το απίστευτο ταξίδι του κυρίου Πικ Παιδικό θέατρο

Στο θέατρο "Μορφές Εκφρασης" ανεβαίνει η μουσικοθεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική και συμμετοχή μικρών και μεγάλων θεατών "Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ". Ένα ταξίδι στο σύμπαν, όπου οι πλανήτες μιλούν στα παιδιά για τα συναισθήματα των ανθρώπων και αποκαλύπτουν το μυστικό της ευτυχίας. Οι "Μορφές Έκφρασης" προσκαλούν μικρούς και μεγάλους θεατές σ’ ένα διαστημικό ταξίδι που θα αλλάξει για πάντα της ζωή τους. Πώς θα ήταν ο κόσμος εάν τολμούσαμε όλοι να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα; Θα μπορούσαν τα συναισθήματα μας να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και πού θα έπρεπε να πάμε; Αυτά αναρωτιέται το έργο της Άννας Σεβαστής Τζίμα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Το νησί των θησαυρών"

Το νησί των θησαυρών Παιδικό θέατρο
Patroklos Skafidas©

Ποιός δεν έχει ακούσει έστω και μία φορά για το "Νησί των θησαυρών" του Στίβενσον; Αδιαμφησβήτητα όλο και κάπου θα έχουμε ακούσει, διαβάσει, δει κάτι σχετικά με αυτό, είτε μιλάμε για βιβλίο, είτε για ταινία, είτε για θέατρο, είτε κατά τη διάρκεια μίας απλής συζήτησης μεταξύ φίλων. Από το 1883, όταν και εκδόθηκε, το δημοφιλές μυθιστόρημα έχει κατακτήσει μία πάρα πολύ σημαντική θέση στην λογοτεχνική ιστορία και έχει διασκευαστεί τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος συνθέτει μία εντελώς νέα βερσιόν του έργου, γεμάτη θεαματικά κοστούμια και σκηνικά και διευθύνει έναν θίασο 10 ηθοποιών που αναλαμβάνουν και χρέη ορχήστρας καθώς τραγουδούν και παίζουν όργανα ζωντανά.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας"

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας Παιδικό θέατρο

Είναι γνωστό πως ο μεγάλος Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ έχει αφήσει μερικές από τις πιο σημαντικές παρακαταθήκες στην ιστορία του θεάτρου. Πολυγραφότατος, με έργα που διακρίνονται από τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες και τους συναρπαστικούς ήρωες οι οποίοι μπλέκονται σε τρελά σκηνικά, όλο φαντασία και όνειρο. Έτσι, όταν τα έργα του διασκευάζονται για νεαρούς θεατές, το αποτέλεσμα είναι μια θεατρική εμπειρία που μένει αξέχαστη. Τα Αθηναϊκά Θέατρα, οι "Μαγικές Σβούρες", που φέτος γιορτάζουν είκοσι χρόνια διαρκούς παρουσίας στο θέατρο για παιδιά, και η "Melisma Events", παρουσιάζουν στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αλίκη , το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Το Δεντρόπαιδο"

Το δεντρόπαιδο Παιδικό θέατρο

Η παιδική σκηνή του ιστορικού θεάτρου Τζένη Καρέζη υποδέχεται τους μικρούς θεατρόφιλους με ένα σύγχρονο θεατρικό έργο που μας κάνει να αναρωτηθούμε ποια είναι η δική μας θέση απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Τζένη Κόλλια και ο Μιχάλης Σιώνας σκηνοθετούν αυτή τη θεατρική σεζόν το "Δεντρόπαιδο" της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Σάββατο (2 μ.μ.) και Κυριακή (4 μ.μ.). Πρόκειται για ένα συγκινητικό έργο το οποίο εκθέτοντας τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και του υπερκαταναλωτισμού, αναδεικνύει την αξία της φιλίας, της οικογένειες, της επικοινωνίας και της συνεργασίας.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Μήλα ζάχαρη κανέλα"

Μήλα ζάχαρη κανέλα Παιδικό θέατρο
Χρήστος Συμεωνίδης©

Τι θα δούμε σε αυτό το αγαπημένο παραμύθι, λοιπόν; Μα φυσικά την γλυκιά Γιαγιά Φαιδωνία, η οποία μία ημέρα αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της. Όμως, απελπισμένη διαπιστώνει ξαφνικά ότι αντί για μήλα έχει μόνο ροδοκόκκινα κεράσια. Και τώρα; Τι μπορεί να κάνει; Χωρίς να το βάλει κάτω σκέφτεται να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που χρειάζεται. Θα ξεκινήσει, έτσι, το ταξίδι της αλλά σύντομα θα διαπιστώσει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Στη διαδρομή θα γνωρίσει και θα βοηθήσει πολλούς καινούριους φίλους μέχρι τελικά να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος"

Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος Παιδικό θέατρο

Σε μια εποχή που η καλλιέργεια των παιδιών πάνω στην οικολογική συνείδηση αποτελεί καθοριστικής σημασίας ζήτημα για την προστασία του περιβάλλοντος από τις μελλοντικές γενιές ανθρώπων, η Χλόη Μάντζαρη γράφει και σκηνοθετεί την παράσταση "Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος", μια ευφάνταστη διαδραστική παράσταση στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις, την Κυριακή 18 και 25 Φεβρουαρίου και 3 και 10 Μαρτίου. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Μαγικός αυλός"

Ο μαγικός αυλός Παιδικό θέατρο

Η παιδική σκηνή "Ονειροπόληση", που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το παιδικό κοινό μέσα από σπουδαία έργα που έχει διασκευάσει για τους μικρούς μας φίλους (Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι, Φιλάργυρος του Μολιέρου κ.ά.), ανεβάζει το αριστούργημα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ "Ο μαγικός αυλός", σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Τούλας Ζαχαριουδάκη. Η σπουδαία αυτή όπερα είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου συνθέτη και είναι γεμάτο με συμβολισμούς για τα ανθρώπινα ιδεώδη του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, τα οποία όμως παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Ραπουνζέλ: Τα μαλλιά της κουβάρια"

Ραπουνζέλ: Τα μαλλιά της κουβάρια Παιδικό θέατρο

Και ποιος δεν ξέρει λίγα πράγματα για την πρωταγωνίστρια του θρυλικού παραμυθιού των αδερφών Γκριμ; Η Ραπουνζέλ, η κοπέλα με τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεται μια άλλη ζωή είναι η αγαπημένη ηρωίδα μικρών και μεγάλων διαχρονικά και όχι αδίκως. Η "Ραπουνζέλ" εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1812 και η ιστορία της υπήρξε μέρος του βιβλίου "Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ". Πρόκειται για μια ηρωίδα σύμβολο, σε ένα έργο που διδάσκει την αξία της ελευθερίας του ανθρώπου και τη δύναμη της θέλησης που μπορεί να βρει ο καθένας μας όταν αποφασίσει αληθινά να ξεφύγει από τα δεσμά του, να κυνηγήσει τα όνειρά του και να ζήσει ελεύθερος σύμφωνα με τις επιλογές του.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Κρατάς Μυστικό;"

Κρατάς Μυστικό; Παιδικό θέατρο
Δομινίκη Μητροπούλου©

Το ζήτημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν ολοένα και πιο συχνά τον δημόσιο διάλογο ενώ η προστασία των ανηλίκων και η ενδυνάμωση για την ασφάλειά τους γίνεται μια από τις βασικές προτεραιότητες κάθε κοινωνικού φορέα. Η παράσταση "Κρατάς Μυστικό;" στο θέατρο "Κάτω απ' τη Γέφυρα", σε κείμενο της Κατερίνας Παπαναστασάτου, βασισμένο στο ομότιτλο digital comic της Ελένης Δαφνή και του Steve Stivaktis, αποτελεί μια φροντισμένη καλλιτεχνική πρόταση που με προσοχή και ευαισθησία επιδιώκει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει παιδιά έως 12 ετών αλλά και ενήλικους θεατές για την αξία της αυτοπροστασίας.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Μπες στα παπούτσια μου"

Μπες στα παπούτσια μου Παιδικό θέατρο

Η ομάδα Ονειρόδραμα συνεχίζει για τρίτη χρονιά την επιτυχημένη παράσταση-εργαστήριο "Μπες στα παπούτσια μου" του Γιώργου Μενδρινού, κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ., στο θέατρο Σταθμός. Οι μικροί θεατές καλούνται να εξοικειωθούν με την έννοια της ενσυναίσθησης και να ταυτιστούν με τη διαφορετικότητα με τον καλύτερο τρόπο… αυτοσχεδιάζοντας! Όλα τα παιδιά προσκαλούνται να συμμετάσχουν στο τρίπτυχο μέσα από το οποίο ξετυλίγεται η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία. Η πρώτη ενότητα αποτελείται από τη θεατρική παράσταση "Μπες στα παπούτσια μου", σε σκηνοθεσία Γιώργου Μενεδιάτη.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Πες το Ψέματα..."

Πες το Ψέματα... Παιδικό θέατρο

H παιδική παράσταση "Πες το ψέματα…" της ομάδας ContraTiempo, που αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει για έναν νέο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός, από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή μέχρι τις 28 Απριλίου (2.30 μ.μ.). Μια συμφωνία μουσικών οργάνων, χορευτικών νούμερων και πολυφωνικών σχημάτων συνθέτουν ένα πολύχρωμο, ολοζώντανο μουσικοθεατρικό παραμύθι που επιχειρεί να δώσει ώριμες απαντήσεις σε καθόλου εύκολα ερωτήματα. Τι θα γινόταν αν η αλήθεια εξαφανιζόταν από τον κόσμο; Θα ήταν η ζωή ίδια, όπως την ξέρουμε τώρα; Που μάς οδηγούν τα ψέματα; Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, συγγραφέας και σκηνοθέτης του "Πες το Ψέματα…" προσπαθεί αναμετριέται με αυτούς τους προβληματισμούς, αφηγούμενος την ιστορία δύο μικρών μουσικών χρονο-ταξιδιωτών. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Shrek the musical"

Shrek the musical Παιδικό θέατρο

Όλοι έχουμε διασκεδάσει, γελάσει αλλά και συγκινηθεί με τον μεγαλόσωμο και καλόκαρδο Shrek στην πολυαγαπημένη τετραλογία της DreamWorks. Το 1990 ο σκιτσογράφος και συγγραφέας William Steig μας τον σύστησε για πρώτη φορά μέσα στο ομώνυμο βιβλίο του αλλά ήταν λίγο αργότερα, το 2001, που μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και τον λατρέψαμε. Η πρώτη ταινία Shrek της DreamWorks έσπασε κυριολεκτικά τα ταμεία των κινηματογράφων κα βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Η παράσταση του Μάρκου Σεφερλή είναι μία διασκευή του μιούζικαλ του Browdway που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2008 με τίτλο "Shrek the musical" και κάνει μία μίξη της ταινίας αλλά και του βιβλίου με διάφορα στοιχεία να αφαιρούνται και να προστίθενται.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"... και βγαίνω"

...και βγαίνω Παιδικό θέατρο

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η επαφή των παιδιών με το θέατρο ήδη από τους πρώτους μήνες της γέννησης τους λειτουργεί ευεργετικά για την μετέπειτα ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Σε μια ηλικία που τα ερεθίσματα και οι διαφορετικές παραστάσεις εξιτάρουν και καλλιεργούν τον εγκέφαλο των μικρών θεατών, οι θεατρικές παραστάσεις που δημιουργούνται με βάση τις δικές τους αναπτυξιακές ανάγκες είναι η ιδανική πρόταση για γονείς και παιδιά, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές οι παραστάσεις πραγματοποιούνται από ομάδες που έχουν αφοσιωθεί χρόνια στη δημιουργία τους. H πολιτιστική εταιρεία Artika παρουσιάζει για 3η συνεχόμενη χρονιά επιτυχίας την παράσταση "… και βγαίνω" στο Studio Μαυρομιχάλη.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Μία κάμπια πολύ πεινασμένη"

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη Παιδικό θέατρο

O Έρικ Καρλ ξεκίνησε μαθήματα εικαστικών στα δεκάξι του και ενώ για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως γραφίστας στη Νέα Υόρκη, στα σαράντα του άρχισε να γράφει και να εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Έγραψε πάνω από 75 βιβλία, τα περισσότερα μεταφρασμένα πια σε πάνω από 60 γλώσσες και τα θέματά του, παρμένα συνήθως από τη φύση, συνοδεύονται από πολύχρωμες ζωγραφιές με θαυμάσια κολάζ, που εξάπτουν την φαντασία των παιδιών και προάγουν την αισθητική τους. Η παράσταση "Μία κάμπια πολύ πεινασμένη" στο Θέατρο Βέμπο αποτελεί ένα μαγικό ταξίδι στον φωτεινό και πολύχρωμο κόσμο του γνωστού ζωγράφου, όπου οι θεατές θα παρακολουθήσουν τα εβδομήντα πέντε ζώα του Καρλ (γλυπτές κούκλες) να αναδύονται μέσα από τις σελίδες των βιβλίων, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος..."

Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος... Παιδικό θέατρο

Η πρωτότυπη, παράσταση- παιχνίδι, για βρέφη και μικρά παιδιά, καλωσορίζει με τις υπέροχες μελωδίες της, το πολύ νεαρό κοινό στον υπέροχο κόσμο του θεάτρου. Η sold out επιτυχία "Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος..." που αγάπησαν παιδιά και γονείς συνεχίζει στο θέατρο "Μορφές Έκφρασης". Η παράσταση- ορόσημο για τους πολύ μικρούς θεατές, εμπλουτίζει τη ζωή τους με πολύ αγάπη για τη φύση και τα ζώα καθώς και μ’ έναν καινούργιο φίλο, τον Κού-Κου. Πρόκειται για μια μοναδική θεατρική εμπειρία όπου η φαντασία κάθε παιδιού γίνεται πρωταγωνιστής. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Frozen Queen: The music show on ice"

Frozen Queen: The music show on ice Παιδικό θέατρο

To "Frozen" πρωτοπαρουσιάστηκε στις οθόνες μας το 2013 σε παραγωγή της Walt Disney. Από τότε, οι τρεις ήρωές του, η Έλσα, η Άννα και ο Ολαφ έχουν κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων παιδιών με τις δύο ταινίες (Frozen 1 και 2) να αποτελούν πια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών. Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες της πριγκίπισσας Άννα που ξεκινά ένα ταξίδι μαζί με έναν παγοπώλη, τον πιστό του τάρανδο και έναν αφελή χιονάνθρωπο, για να βρουν την αποξενωμένη αδελφή της Έλσα, η οποία, χωρίς να το θέλει, παγίδεψε το βασίλειό τους σε αιώνιο χειμώνα με την ικανότητά της να ελέγχει τον πάγο. Έτσι, η μαγική παράσταση "Frozen Queen: The music show on ice" ανεβαίνει στο θέατρο Παλλάς από 29 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Οι τρεις μάγοι"

Οι 3 Μάγοι Παιδικό θέατρο

Και ποιος δεν έχει αυτή τη συναρπαστική ανάμνηση από εκείνη τη μέρα που κάποιος του έκανε για πρώτη φορά ένα "μαγικό"; Γεμάτες περιέργεια στιγμές με πρώτο ερώτημα "μα πώς γίνεται αυτό;" και τη φαντασία να ταξιδεύει στην προσπάθεια να γίνει κατανοητό πώς ακριβώς συμβαίνει κάτι που φαινομενικά είναι αδύνατο να συμβεί. Τα μαγικά τεχνάσματα αποτελούν πάντα πηγή γέλιου και θαυμασμού απέναντι στο "εξωπραγματικό" ενώ εξάπτουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων μέσα σε ένα δημιουργικό κλίμα χαράς και ενθουσιασμού. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο θέατρο Αυλαία (Πολυχώρος Τεχνών). 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Ο Ρομπέν των Δασών, προστάτης των φτωχών"

Ο Ρομπέν των Δασών προστάτης των φτωχών Παιδικό θέατρο
© Deb Studio

Υπάρχει άραγε κάποιος που να μην έχει ακούσει ποτέ για τον δεινό τοξοβόλο, επαναστάτη και προστάτη των φτωχών Ρομπέν των Δασών και να μην τον έχει θαυμάσει; Αν υπάρχει, τότε σίγουρα πρέπει να κάνει μία βόλτα από το θέατρο Αυλαία ώστε να του πει ο ίδιος την ιστορία του τετ – α – τετ! Ο Ρομπέν των Δασών, ένας Άγγλος λαϊκός ήρωας, ήταν ένας ευσεβής παράνομος της μεσαιωνικής εποχής. Πολέμησε την τυραννία και την αδικία. Όντας εξαιρετικός στην τοξοβολία, έπαιρνε τα χρήματα των πλουσίων και τα έδινε στους φτωχούς. Έδωσε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του λαού της Αγγλίας, όταν ανέλαβε προσωρινά το θρόνο ο Πρίγκιπας Ιωάννης. Ο τελευταίος το μόνο που έδωσε στον λαό του ήταν πείνα και κακουχία. Ευτυχώς, όμως, ο εφιάλτης τους δεν κράτησε πολύ, γιατί ο σωτήρας τους, ο Ρομπέν των Δασών - Προστάτης των Φτωχών, άλλαξε μια και καλή τα πράγματα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.