"Shrek the musical": Η υπερπαραγωγή του Μάρκου Σεφερλή στο Περοκέ πήρε παράταση!

Ο αγαπημένος πράσινος ήρωας - αλά Μάρκος - μας καλωσορίζει στον βάλτο του, εντός του θεάτρου Περοκέ, για λίγες ακόμη παραστάσεις για όλη την οικογένεια, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Shrek the musical

Όλοι έχουμε διασκεδάσει, γελάσει αλλά και συγκινηθεί με τον μεγαλόσωμο και καλόκαρδο Shrek στην πολυαγαπημένη τετραλογία της DreamWorks. Το 1990 ο σκιτσογράφος και συγγραφέας William Steig μας τον σύστησε για πρώτη φορά μέσα στο ομώνυμο βιβλίο του αλλά ήταν λίγο αργότερα, το 2001, που μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και τον λατρέψαμε. Η πρώτη ταινία Shrek της DreamWorks έσπασε κυριολεκτικά τα ταμεία των κινηματογράφων κα βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Η παράσταση του Μάρκου Σεφερλή είναι μία διασκευή του μιούζικαλ του Browdway που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2008 με τίτλο "Shrek the musical" και κάνει μία μίξη της ταινίας αλλά και του βιβλίου με διάφορα στοιχεία να αφαιρούνται και να προστίθενται.

Shrek the musical

Η ιστορία είναι, λίγο – πολύ, γνωστή σε όλους μας! Ο Σρεκ ξαφνικά βρίσκεται περιστοιχισμένος μέσα στο σπίτι του από πολλούς ενοχλητικούς χαρακτήρες, οι οποίοι ανήκουν σε διάσημα παραμύθια όπως η Χιονάτη, ο Πινόκιο, ο Κακός Λύκος κ.ά. Αυτοί είναι αιχμάλωτοι του μοχθηρού Λόρδου Φάρκουαντ. Φανερά ενοχλημένος με αυτή την ξαφνική συγκατοίκηση, ο Σρεκ προσπαθεί να τους βοηθήσει να πάρουν πίσω τα σπίτια τους. Λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει ο ίδιος ο Λόρδος ζητώντας του να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Φιόνα, την οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί, από τον πύργο όπου είναι φυλακισμένη. Το ταξίδι αυτό πρόκειται να αλλάξει για πάντα την ζωή του Σρεκ, καθώς θα αποκτήσει έναν πιστό φίλο, τον γάιδαρο, τον οποίο σώζει από έναν δράκο και θα ερωτευτεί την δυναμική πριγκίπισσα, η οποία παραδόξως αντιστέκεται στη διάσωσή της.

Shrek the musical

Η γεμάτη έξυπνο χιούμορ και δράση περιπέτεια έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2023 στον καθιερωμένο πλέον χώρο του Σεφερλή, το θέατρο Περοκέ. Ο ίδιος υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον Σρεκ. Στο πλάι του η Λουίζα Πυριόχου ως Φιόνα, ο Γιώργος Μαντάς ως γάιδαρος, ο Λευτέρης Βαφειάδης ως Λόρδος Φάρκουαντ και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι ηθοποιοί και χορευτές που συνθέτουν έναν θίασο 24 ατόμων. Η παράσταση "ντύνεται" με υπέροχα τραγούδια της Jeanine Tesori, σε διασκευή και στίχους του Μάρκου Σεφερλή και του Στέλιου Παπαδόπουλου, και μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, τα οποία ερμηνεύει 10μελής ζωντανή ορχήστρα. Τα εντυπωσιακά σκηνικά του Θανάση Μανίκα, τα πρωτότυπα κοστούμια του Tim Hatley και οι ανατρεπτικές χορογραφίες του Θοδωρή Πανά συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Τα φώτα της παράστασης αναλαμβάνει ο Μιχάλης Φυρογένης και τον ήχο ο Παναγιώτης Σιμόπουλος. Την ορχήστρα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Παγιάτης και τη φωνητική διδάσκει η Ευγενία Μπαλάφα. Στο πιάνο συνοδεύει η Φωτεινή Τσακνάκη. Μεγάλη ατραξιόν της παράστασης, ο εντυπωσιακός δράκος που βρυχάται και βγάζει φωτιές και καπνό επί σκηνής.

Shrek the musical

Κατά τη διάρκεια της ξεκαρδιστικής μα διδακτικής ιστορίας του Shrek θα συναντήσουμε πολλές φορές τις έννοιες του τρόμου και της ασφάλειας, της ομορφιάς και της ασχήμιας, οι οποίες, με έναν περίτεχνο τρόπο, αντιστρέφονται. Έννοιες όπως η αγάπη, η φιλία, τα όνειρα, το θάρρος, η αποδοχή, η συμπερίληψη και η οικογένεια συνθέτουν το κεντρικό και βαθύτερο νόημα του έργου.

Shrek the musical

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 15:00. 

Προτείνεται για όλη την οικογένεια.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε συνεργασία με τις Music Theatre International (Europe) και DreamWorks Theatrical.

Περισσότερες πληροφορίες

Shrek the musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 150 '

Βασισμένη στη βραβευμένη με Oscar® 2001 Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων της DreamWorks και στο Βιβλίο του Γουίλιαμ Στάιγκ, η ξεκαρδιστική ιστορία του πιο αγαπημένου «τέρατος» όλων των εποχών, θα ζωντανέψει στη σκηνή. «Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε μια λίμνη ένα πράσινο τέρας με το όνομα Σρεκ»… Έτσι ξεκινά η ιστορία ενός απίθανου ήρωα, που βρίσκεται σ’ ένα ταξίδι που αλλάζει τη ζωή του, δίπλα σ’ έναν σοφό γάιδαρο και μια «τρελή» πριγκίπισσα, που αντιστέκεται στη διάσωσή της. Ένα μοναδικό σόου, ένα musical, γεμάτο ρομαντισμό, αγάπη και περιπέτεια κι έναν Δράκο τεραστίων διαστάσεων που βρυχάται, βγάζει φωτιές και καπνό και κινείται με εντυπωσιακό τρόπο πάνω στη σκηνή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.