"Πες το Ψέματα..": Ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι που υμνεί την αλήθεια στο θέατρο Σταθμός

Η ομάδα Contratiempo παρουσιάζει μια παράσταση για παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά δίνει ώριμες απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα.

Πες το Ψέματα... Παιδικό θέατρο

H παιδική παράσταση "Πες το ψέματα…" της ομάδας ContraTiempo, που αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει για έναν νέο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός, από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή μέχρι τις 28 Απριλίου (2.30 μ.μ.). Μια συμφωνία μουσικών οργάνων, χορευτικών νούμερων και πολυφωνικών σχημάτων συνθέτουν ένα πολύχρωμο, ολοζώντανο μουσικοθεατρικό παραμύθι που επιχειρεί να δώσει ώριμες απαντήσεις σε καθόλου εύκολα ερωτήματα. 

Πες το ψέματα...
Αναστασία Γιαννάκη©

Τι θα γινόταν αν η αλήθεια εξαφανιζόταν από τον κόσμο; Θα ήταν η ζωή ίδια, όπως την ξέρουμε τώρα; Που μάς οδηγούν τα ψέματα; Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, συγγραφέας και σκηνοθέτης του "Πες το Ψέματα…" προσπαθεί αναμετριέται με αυτούς τους προβληματισμούς, αφηγούμενος την ιστορία δύο μικρών μουσικών χρονο-ταξιδιωτών. 

Ένα αγόρι (Θωμάς Θάνος) και ένα κορίτσι (Γαβριέλα Αντωνοπούλου) ανακαλύπτουν στο πατάρι του παππού τους ένα παλιό κουτί, στο καπάκι του οποίου βλέπουν ένα περίεργο σύμβολο, το γράμμα Ψ. Αυτό δεν είναι άλλο από το σήμα κατατεθέν του Βασιλιά Ψεύτατωρ (Νατάσα Παντερμαλή). Ο μύθος θέλει τον βασιλιά να μοίρασε πριν από πολλά χρόνια σε κάθε γωνιά του κόσμου, 194 πανομοιότυπα κουτιά, όσες δηλαδή και οι χώρες της γης. Σκοπός του Βασιλιά του ψεύδους ήταν να μεταδώσει το ψέμα στην κάθε χώρα μια για πάντα.

Πες το Ψέματα...
Αναστασία Γιαννάκη©

Οι δύο εξερευνητές βρίσκονται χωρίς να το γνωρίζουν με το τελευταίο από αυτά τα κουτιά, που θα τους ανοίξει τον δρόμο για το κάστρο του Ψεύδους. Εκεί ο Βασιλιάς θα τους δώσει τις τελικές οδηγίες για το πώς θα μεταλαμπαδεύσουν το Ψέμα στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο κάστρο συναντούν ένα Λιοντάρι (Ντίνος Ψυχογιός) και ένα Φυτό (Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου), σύμβολα των ζώων και της φύσης, που είναι στη δούλεψη του Ψεύτατωρ αλλά δεν τον συμπαθούν.

Το Φυτό και το Λιοντάρι νοσταλγούν όταν θυμούνται πώς κάποτε, στο παρελθόν, δεν υπήρχε ψέμα στον κόσμο και τότε όλοι -  ζώα, φυτά και άνθρωποι – ζούσαν ισότιμα. Τα δύο αδέρφια με τη βοήθεια των νέων φίλων τους, και τους μικρούς θεατές που καλούνται να συμμετετάσχουν ενεργά στη δράση, μπλέκονται σε ένα παιχνίδι-δοκιμασία με στόχο να καταστρέψουν τα σχέδια του βασιλιά και να γλιτώσουν τον κόσμο από το ψέμα. Θα τα καταφέρουν όμως;

Πες το Ψέματα...
Αναστασία Γιαννάκη©

Ο μουσικός Μάνος Βλάχος ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφουν οι Θωμάς Θάνος και Γιώργος Αντωνόπουλος (ομάδα Contratiempo) και την κίνηση η Άννα Ανουσάκη. Τα κοστούμια είναι του Πάνου Θάνου, το video art του Τάσσου Γκολέτσου και τα σκηνικά της ομάδας Contratiempo. Βοηθός σκηνοθέτη η Πηνελόπη Σαραφίδη.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 94 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες

Πες το ψέματα...

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανακαλύπτουν στο πατάρι του παππού τους ένα παλιό κουτί, με ένα σύμβολο-σήμα κατατεθέν του Βασιλιά Ψεύτατωρ, του ανθρώπου που ανακάλυψε το ψέμα. Εκείνος μοίρασε πριν πολλά χρόνια κουτιά σε όλο το κόσμο με σκοπό όταν ανοίξει το καθένα από αυτά, να μεταδοθεί το ψέμα στην κάθε χώρα μια για πάντα. Τα δύο παιδιά, χωρίς να το γνωρίζουν, έχουν στα χέρια τους το τελευταίο, που θα τους μεταφέρει στο Κάστρο του Ψεύδους, όπου ο Βασιλιάς θα τους δώσει τις οδηγίες για το πώς θα μεταλαμπαδεύσουν το ψέμα στη χώρα τους. Θα καταφέρει, όμως, να εκπληρώσει το σχέδιό του;

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.