Το θέατρο Φούρνος συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα στα μικρά παιδιά "Μήλα ζάχαρη κανέλα" για 16η χρονιά

Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες θεατές μικρούς και μεγάλους προσφέρει ανελλιπώς τα "γευστικά" της καλούδια κάθε Σάββατο στις 17:30 και πλέον γίνεται και παιχνίδι σε smartphones.

Μήλα ζάχαρη κανέλα Χρήστος Συμεωνίδης©

Τι θα δούμε σε αυτό το αγαπημένο παραμύθι, λοιπόν; Μα φυσικά την γλυκιά Γιαγιά Φαιδωνία, η οποία μία ημέρα αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της. Όμως, απελπισμένη διαπιστώνει ξαφνικά ότι αντί για μήλα έχει μόνο ροδοκόκκινα κεράσια. Και τώρα; Τι μπορεί να κάνει; Χωρίς να το βάλει κάτω σκέφτεται να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που χρειάζεται. Θα ξεκινήσει, έτσι, το ταξίδι της αλλά σύντομα θα διαπιστώσει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Στη διαδρομή θα γνωρίσει και θα βοηθήσει πολλούς καινούριους φίλους μέχρι τελικά να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Το πολυαγαπημένο παραμύθι, που σχεδόν μία 20ετία ζωντανεύει στην παιδική σκηνή, είναι βασισμένο σε μία αγγλική λαϊκή ιστορία και είναι ιδανικό για μία πρώτη επαφή του "λιλιπούτειου" κοινού με το θέατρο. Η παράσταση είναι διαδραστική και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη σημασία του να είναι κανείς αισιόδοξος και να μη το βάζει κάτω.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην πλοκή της παράστασης και να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους αλλά και με τους ηθοποιούς. Γεμάτη εκπαιδευτικά οφέλη για τους νεαρούς θεατές, η παράσταση "Μήλα ζάχαρη κανέλα" δείχνει με απλό τρόπο στο παιδί την έννοια της ανταλλαγής, της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Έννοιες που το βοηθάνε να αποκτήσει συναίσθηση και κατανόηση. Η θέληση της Γιαγιάς να βοηθήσει ξεπερνάει την δικιά της ανάγκη να φτιάξει μηλόπιτα. Το γεγονός ότι τελικά βρίσκει μήλα και κάνει την μηλόπιτα, δείχνει στα παιδιά ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και με το παραπάνω.

Παίζουν η Ματίνα Δημητροπούλου και η Ευγενία Μαραγκού (σε διπλή διανομή η Εύη Κολιούλη). Η σκηνοθεσία είναι της Ελεάννας Σαντοριναίου.  Σκηνικά ο Χρήστος Συμεωνίδης και κούκλες η Άννα Σαντοριναίου. Οι συντελεστές του θεάτρου Φούρνος είναι κάτι παραπάνω από ομάδα. Είναι μία οικογένεια και αυτό αντικατοπτρίζεται στις πολύχρωμες και δημιουργικές παραστάσεις τους όλα αυτά τα χρόνια.

Μήλα ζάχαρη κανέλα

Ποιο είναι, όμως, το σούπερ νέο; Το "Μήλα ζάχαρη κανέλα" κυκλοφορεί πλέον και σε παιχνίδι, με την δοκιμαστική έκδοση να βρίσκεται ήδη στο App store των iphone και στο Google play για τα Android κινητά. Ένα παιχνίδι που βασίζεται στις αξίες της παράστασης και συνδυάζει εκπαίδευση, αφήγηση, ψυχαγωγία και διάδραση. Το παιδί παρακολουθεί και συμμετέχει στην ιστορία της γιαγιάς Φαιδωνίας βοηθώντας την στο ταξίδι της. Συνδυάζει το παραμύθι με μικρά εκπαιδευτικά παζλ καθώς και πίστες δεξιοτήτων. Σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθάει το παιδί να συγκεντρώνεται στην ιστορία και όχι να περνάει άσκοπα πίστες και με τον Αφηγητή να παροτρύνει τον "παίκτη" να κάνει δραστηριότητες και εκτός της εφαρμογής. Έτσι γίνεται αφορμή για περαιτέρω κουβέντα μεταξύ ενήλικα και παιδιού. Επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και διαθέτει επιλογή ελληνικής ή αγγλικής γλώσσας.

Η παράσταση "Μήλα ζάχαρη κανέλα" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 5,5 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.